Tutuklanmış bir Kılıçdaroğlu’nun kime faydası olabilir?

Yapılan  terör eylemlerinde, örtülü operasyonlarda işin arkasındakileri bulmak için;

bu olaydan kim fayda sağlar” şeklinde mantık yürüterek muhtemel “işi yapmış” olabilecek kişiye, gruba, örgüte, istihbarat birimine veya ülkesine ulaşılmaya çalışılır.

Genelde hedef saptırma amacı yoksa bu yöntem büyük oranda işe yarar…

Son ortaya atılan iddialara göre Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması isteniyormuş! Hatta iddiaya göre “iddianamasi” bile hazırmış!

Hatta;

“Fezlekesini Erdoğan, iddianamesini AKP Genel Merkezi yazmış. Geriye uygun bir savcı ile bir Sulh Hukuk Hakimi bulmak kalmış. Aranan “uygun savcı”da tercihen “FETÖ rehinesi” olacak. mış!!!

“AKP’nin oyları eksildikçe, Erdoğan’ın 2019 seçimlerinde yüzde 50’yi tutturmasının güçlükleri ortaya çıktıkça sadece Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına değil, daha tehlikeli oyunların tezgahlanmasına hazırlıklı olmalı… mış!!!

Peki bu iddia mantıklı mı ve “bu işten kim fayda sağlar“?

Herkesin bileceği üzere basit bir pskoloji vardır insanlarda ve özellikle insanımızda:

Haksızlığa uğrayan” ya da “hakettiğinden fazla cezaya maruz” kalan, yani “mağdur olan” insana sahip çıkılır!

En güzel örnekleri; şiir yüzünden hapis yatıp “mağdur” olan Erdoğan’ın hapisten çıkıp ülkenin başına geçmesidir!

Zamanın Ergenekon tutuklulularının çıkınca milletvekili olması; Engin Alan, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay…. gibi.

Örnekleri arttırmak mümkün.

Bu durumda üstte iddia edildiği gibi “Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasını isteyen” sizce kim olabilir?

-a) Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu tutuklattığı “bilinçaltına işlenen bir halk“, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın “karşısında kim varsa ona oy vermez mi” sizce?

-b) Erdoğan seçimde karşısında “suçlu ama hak ettiği cezayı almamış bir rakip” istemez mi sizce?

-c)Ortada hiç bir suç yok” diyenler, daha şimdiden Kılıçdaroğlu tutuklanacak ve bu işin arkasında “Erdoğan ve FETÖ rehinesi savcı var” diyenler önümüzdeki seçimler için yeni bir “mağdur” oluşturmuyor mu sizce?

***

FETÖ’cülerin önce kendileri duyurup sonra kendileri yapıp suçu başkasına attıkları artık çok iyi bilinmekte;

-Fuat Avni twitter hesabından; “Erdoğan Rus uçağını düşürüp ülkeyi savaşa sokacak” paylaşımından 1 ay sonra Rus uçağı  düşürüldü ve olayın daha sonra FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı!

-Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası olayını “Erdoğan yaptırdı” propagandaları yürüttüler ama altından FETÖ‘cüler çıktı.

-Uludere’de kaçakçılar terörist diye bombalandı ve altından yine FETÖ‘cüler çıktı!

-Türkiye’de bombalar patlatıldığında “Devlet yapıyor” propagandası yürüttüler ama altından yine kendileri çıktı!

FETÖ Firarisi kişi, suikastle öldürülen Rus Büyükelçiye saldırıdan 3 gün önce twitter’dan yaptığı “Türkiye’deki büyükelçiler güvende değil” paylaşımından sonra büyükelçi suikaste uğradı ve öldürüldü!

-“Şu ilde terör saldırısı olabilir” diye uyaran istihbarat örgütlerinin, terör eylemlerinin arkasındaki en büyük şüphelilerin “kendilerinin çıkması” gibi…

Yani, komşusuna önceden; “Evini şu kişi soyacak” deyip, sonra evi “kendileri soyup“, “suçu önceden haber verdikleri kişiye atmaya” benziyor bu yöntem! “Bak! Evini soyacak bu, demiştim!

Bu da acaba yeni bir FETÖ yöntemi mi?

Kılıçdaroğlu’nun Artvin’de konvoyuna yapılan saldırıda,

öndeki aracı kullanan asker kafasından vurularak şehit olmuş, kaçan teröristlerden birisi roketle hedefe nişan almış ama ateş edemeden etkisiz hale getirilmiş daha sonra da Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalarından 6 polisin FETÖ bağlantıları çıkmıştı

Bunlar Kılıçdaroğlu’nun korkutularak Yenikapı ruhundan uzaklaştırılmasında bir dönüm noktası mı acaba?

Her ne kadar bu ruhtan uzaklaşıp  “Kontrollü darbe” vb. FETÖ söylemlerini desteklemeye başlasa da;

CHP tabanını “Gezi benzeri” bir türlü sokağa dökemeyen Kılıçdaroğlu’nu tutuklu mağdur pozisyonunda tutarak yeni ürettikleri bir alternatifinin önünü açmakta ve yükseltmekte kullanabilirler mi sizce?

Bana göre Erdoğan ve Ak Parti’nin amacı;  başarısız bir siyasi rakip olan Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması değil, FETÖ’ye ve PKK’ya pskolojik destek olan bu konumundan uzaklaşması. Çünkü asıl tehdit olan FETÖ ve PKK’yı tasfiye ettikçe; Ak Parti ve Erdoğan zaten yükselmeye devam edecektir. Muhalefetin başında kimin olduğunun çok da önemi yok!

Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağını iddia edenler ve buna en sert şekilde karşı çıkanların belki de bunu “en çok isteyenler” olabileceği de göz önünde bulundurulmalı sanırım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir