Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki yıl inşallah 1,5 milyon yabancı hastaya hizmet vererek, küresel sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz.” dedi.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Tören alanında, Kandilli Bilim ve Teknoloji Binası’nın tanıtım filmi izletildi. Erdoğan’a törendeki konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci tarafından tablo takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası’nın açılış kurdelesi kesimi esnasında, “Böyle güzel bir imkan, böyle güzel bir tesisi bize kazandıran, gerek Bakanlık gerek Rektörlük ve tüm arkadaşlarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum ve kurdeleyi bu temenniyle kesiyoruz.” ifadesini kullandı.

Daha sonra Erdoğan, beraberindekiler ve öğretim görevlileriyle binanın açılış kurdelesini kesti. Kurdele ve makaslar hatıra olarak katılımcılarda kaldı.

Açılışın ardından Erdoğan ve katılımcılar, Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası’nı gezdi. Erdoğan, giriş katında bulunan şeref defterini de imzaladı.

Daha sonra Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi (LifeSci) Laboratuvarları’nda “Araştırma Deneyimi”ne geçildi. Hazırlanan örnek numune SEC cihazına konarak cihazın ekranında numunenin sonucu gösterildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir