Evde 23 Nisan heyecanı

Evde 23 Nisan heyecanı

Kovid-19 salgını nedeniyle çocuklarıyla günlerini “Hayat Eve Sığar” diyerek evlerinde geçiren aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmuyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çocuklarıyla günlerini “Hayat Eve Sığar” diyerek evlerinde geçiren aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı unutmuyor.

Aileler kendi imkanlarıyla ve evde bulunan kırtasiye malzemeleriyle çocukları için 23 Nisan süslemeleri yaptılar.

Öğrenciler halk oyunları gösterilerinin evlerinde hazırladıkları video klibini paylaştı

Elazığ’da Şehit Önder Ortaokulu öğrencileri, halk oyunları gösterisini evlerinde hazırladıkları video kliple sergiledi.

Tedbirler kapsamında evlerinde kalan öğrenciler, daha önce hazırlıklarını yaptıkları halk oyunları gösterisinin görüntülerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda paylaşmak için harekete geçti.

Öğrenciler, evlerinde Türk bayraklarının önünde öğretmenleri ile video konferans ve WhatsApp’tan online yardım alarak hazırlık yaptı.

Öğrencilerin, yöresel kıyafetlerle sergiledikleri halk oyunlarının görüntüleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında sosyal medyada paylaşıldı.

Minikler videoda “Evde kal.” çağrısı da yaptı.

Çinli çocuklar “Face-Changing sanatı”yla Türk çocuklarının 23 Nisan bayramını kutladı

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılından beri Beyoğlu ile kardeş şehir olan Chengdu’da yaşayan Çinli çocuklar, yöreye özgü Sichuan operasına ait özel Face-Changing sanatıyla çocuk bayramını kutladı.

Çinli çocukların hazırladıkları videoda, Türk çocuklara verdikleri mesaj şu şekilde:

“Virüs hepimizi karantiya aldı ama bu asla arkadaşlığımızı engelleyemeyecek. Zorlu kış geçti ve beklendiği üzere ılık bahar geldi. En içten şekilde inanıyoruz ki eninde sonunda Kovid-19’a karşı verdiğimiz savaşı kalbimizdeki sevgi ve umutla kazanacağız. Birlikte çalıştığımız ve birbirimizi desteklediğimiz sürece dört gözle bir sonraki baharda çiçeklerin tam açtığı zaman sizinle Uluslararası Çocuk Bayramı’nı kutlamayı bekliyoruz. Mutlu çocuk bayramları, mutlu Türkiye.”

Minikler, 23 Nisan’ı evlerinden online törenle kutladı

Ankara’da özel bir okulda okuyan 2. sınıf öğrencileri, sabahın erken saatlerinde okul üniformalarını giyerek sınıf öğretmenleri Funda Aslan Baran ile telekonferans yöntemiyle bağlantı kurdu.

Online kutlama töreni için evlerini kırmızı beyaz balonlar ve bayraklarla süsleyen çocuklar, kamera karşısında şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Sınıf öğretmeni Funda Aslan Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinden ayrı ilk kez 23 Nisan’ı kutladığını, bu nedenle içinin biraz buruk olduğunu belirtti.

Polislerden şehit çocuğuna 23 Nisan sürprizi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, 3 yıl önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan polis memuru Ali Sevim’in oğlu Eyüphan Sevim’i ziyaret ederek Sevim’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve doğum gününü kutladı.

Şehidin polis arkadaşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle Gökmeydan Mahallesi Ulus Caddesi’ndeki evlerinin balkonunda annesi Demet Sevim ile 23 Nisan etkinliklerini izleyen 4 yaşındaki Eyüphan Sevim’e pasta ve oyuncakla sürpriz yaptı.

Anne Demet Sevim, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizi bugün çok mutlu ettiniz. Oğlum ve eşim adına teşekkür ederim. Oğlum 23 Nisan doğumlu. Bugün iki kutlamamız var. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Polisler Eyüphan Sevim’e hediyeler verdi.

Şanlıurfa’da öğrenciler 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşadı

Kovid-19 nedeniyle okullarından ve arkadaşlarından uzakta geçiren çocuklar, ailelerinin yardımıyla odalarını Türk bayrakları, Atatürk resimleri ve balonlarla süsleyerek 23 Nisan’ı kutladı.

Süsledikleri odalarında şiirler okuyan çocukların, telefonlarla çektikleri görüntüler, aileleri tarafından hem sosyal medyada yayınlandı hem de yakınlarına gönderildi.

Mardin’de çocuklar 23 Nisan’da 2020 fidan dikti

Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler başkanlığındaki ekipler, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında,  evde kalan çocukları ziyaret etti.

Artuklu ilçesindeki Küçükköy ve Çukuryurt mahallelerinde çocuklara tişört veren ekipler, onlara çeşitli ikramlarda bulundu. Ekipler, hediye ettikleri 2020 fidanı da çocuklarla birlikte toprakla buluşturdu.

Dinler, bu zor günlerde evlerinde kalan çocukları bir nebze de olsa mutlu etmek istediklerini kaydetti.

Manisa’da 23 Nisan coşkusu balkonlarda yaşandı

Manisa Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla kentteki tiyatro ve müzik sanatçıları, Türk bayraklarıyla donatılmış araçlarla kenti turladı.

Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden tura başlayan sanatçılar, marşlar ve şarkılar seslendirerek, vatandaşları selamladı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü, daha önce yayımladıkları video ile Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü tebrik eden Manisa Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokulu bünyesindeki anasınıfı öğrencilerine oyuncak gönderdi.

Nevşehir’de “23 Nisan Otobüsü” ve maskotlar renkli görüntü oluşturdu

Nevşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neşesini yaşatmak için etkinlik düzenledi.

Hoparlöründen çocuk şarkıları yükselen “23 Nisan Otobüsü” sokak aralarında dolaşırken, çizgi film kahramanı kostümleri giyen görevliler, dans edip, oyuncak dağıttı.

Çocuklar, aileleriyle etkinliği evlerinin pencerelerinden izledi.

Üst katlarda ikamet eden apartman sakinleri, çocuklarına oyuncak alabilmek için aşağıya iple poşet sarkıttı.

Şanlıurfa’da Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan miniklere doğum günü sürprizi

Siverek Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu, çağrılar kapsamında evde kalanların ihtiyaçlarını gidermeye devam ederken doğum tarihi 23 Nisan olan çocukları da unutmadı.

Kaymakamlık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla doğum tarihleri aynı gün olan çocukları belirledi. Ekipler, özel olarak hazırlanan doğum günü pastasıyla evinde ziyaret ettikleri çocukların doğum gününü kutladı.

Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerini pastayla gören çocukların mumları üflerken yaşadıkları mutluluk yüzlerine yansıdı.

Kırıkkale’de 23 Nisan’da doğan çocuklara doğum günü sürprizi

Vali Yunus Sezer, Yenimahalle’de yaşayan, Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Şevval Şahin ve ailesini ziyaret etti.

Sezer, 9 yaşına giren Şahin’in doğum gününü kutladı. Çocukla bir süre sohbet eden Sezer, daha sonra Şahin ve kardeşine çeşitli hediyeler verdi.

Kendisi için hazırlanan Türk bayraklı doğum günü pastasını kesen Şevval Şahin, Sezer’e teşekkür etti.

Jandarmanın zıhlı araçları çocuklar için süslendi

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde zırhlı askeri araçları balon ve Türk bayraklarıyla süsleyen askerler, köylerde kapı kapı dolaşarak çocuklara balon ve Türk bayrağı hediye etti. Araçların megafonundan 23 Nisan şarkıları çalarak çocuklarla bir araya gelen askerler, gerçekleştirdikleri etkinliklerle bayramın coşkusunu yaşamalarını sağladı.

Jandarma Astsubay Çavuş Hafize Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı olarak araçları süsleyerek köyleri gezdiklerini söyledi.

Doğan, “Bugün devletin çağrısına uyarak dışarı çıkmayan çocukların heyecanlarına ortak olmak adına ellimizden geleni yapıyoruz. Köyleri gezerek çocuklara bayrak ve balon hediye ettik. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.

Hatay’da çocuklar 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşadı

Antakya ve Dörtyol ilçelerindeki bazı mahallelerde palyaçolar, evlerinin pencerelerini ve balkonlarını 23 Nisan dolayısıyla Türk bayrakları ve balonlarla süsleyen çocuklara sürpriz yaptı.

Çocuklara Türk bayrağı ve balon da dağıtan palyaçolar, müzik yayını eşliğinde dans etti.

Palyaçoların sürpriz etkinliğine katılan çocuklar, evlerinin balkonlarından 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

Diyarbakır’da 23 Nisan’da doğan çocuklara “sürpriz” kutlama

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ve beraberindeki eğitimciler, 23 Nisan’da doğan Özlem Afra Kan’ı merkez Sur ilçesinin Yiğit Çavuş Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Hazırlanan pasta ile 9 yaşına giren Kan’a sürpriz kutlama yapıldı. Kan ailesinin de büyük mutluluk yaşadığı ziyarette, Taşçıer ve öğretmenler Kan’ın hem doğum gününü hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Giresun’da 23 Nisan’da doğan çocuklara doğum günü sürprizi

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okulların müdürleri ile Sosyal Vefa Destek Grubu görevlileri, bugün doğan şehit kızı Eylül Bingöl’ün yanı sıra Mira Köroğlu, Bengüsu Tığlıoğlu ve Ceylin Terzi’yi evlerinde ziyaret etti.

Görevliler tarafından hazırlanan pastalarla doğum günleri kutlanan çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.

Doğum günü etkinliğinin ilçelerde de kaymakamlıklar koordinesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan Giresun Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

Adana

Adana’da, Atatürk Parkı’nda düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve kurumun diğer yöneticilerinin katılımıyla düzenlendi.

Protokolde yer alan isimler ve tören tertibinde görevli personel, maske kullanıp sosyal mesafe kurallarına göre alanda yerlerini aldı.

Veysel Durgun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mersin

Mersin’de de Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene katılanlar Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyup maske taktı.

Bursa

Bursa’daki Heykel semtinde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Sosyal mesafe kurallarına uyulan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Çanakkale

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Kütahya

Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Başyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek töreni gerçekleştirdiklerini belirtti.

Salgından dolayı buruk bir bayram kutladıklarını dile getiren Başyiğit, “Bu yıl salgın nedeniyle törenimizi sadece bir grup yönetici arkadaşımızla gerçekleştirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir

Balıkesir’de İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Eskişehir

Eskişehir Valiliği önünde gerçekleşen törende İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sosyal mesafe kurallarına uyulan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Doğu’da 23 Nisan doğumlu çocuklara yaş günü sürprizi

Iğdır’da Vali Enver Ünlü’nün talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince, doğum günü 23 Nisan olan 23 öğrenci belirlendi.

Öğrencileri evlerinde tek tek ziyaret ederek çeşitli hediyeler veren ekipler, doğum günü pastası keserek öğrencilerin yaş günlerini kutladı.

Ziyaretlere İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen ile polisler de katıldı.

Kars

Kars’ta Vefa Sosyal Destek Grubu, 23 Nisan doğumlu 2 çocuğu evinde ziyaret ederek yaş gününü kutladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkamayan ve doğum günü olan Elçin Nisa Aslantaş ve Bedirhan Oğul’un evine giden ekipler, pasta ikram ederek çeşitli hediyeler verdi.

Pasta ve çeşitli hediyeleri alan Aslantaş ve Oğul duygulu anlar yaşayarak bu mutlu günlerini unutmayan ekiplere teşekkür etti.

Erzincan

Erzincan Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan doğumlu 33 öğrenciye doğum günü sürprizi yapıldı.

Valilik önünde araçlarını süsleyen okul müdürleri, ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile hazırlanan pastaları öğrencilerin evlerine götürdü.

Kapıda mumların yakılmasının ardından evlerin kapısını çalan Gün ve beraberindekiler, sosyal mesafeye uyarak öğrencilere doğum günü sürprizi yaptı, kitap hediye etti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir