AK Parti’nin tarihçi milletvekili ÖzÅŸavlı İngiliz arÅŸivinden belgelerle PKK-ASALA iÅŸ birliÄŸini anlattı
AK Parti'nin tarihçi milletvekili Özşavlı İngiliz arşivinden belgelerle PKK-ASALA iş birliğini anlattı
AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil ÖzÅŸavlı, “Tüm bilgi ve belgeler, ASALA-PKK ortaklığının 1980’den beri devam ettiÄŸini göstermektedir” dedi.
AK Parti‘nin tarihçi milletvekili Doç. Dr. Halil ÖzÅŸavlı, İngiliz arÅŸivlerinde bulduÄŸu İngiliz istihbaratına ait bir belgeye göre, ASALA-PKK iÅŸ birliÄŸinin, Lübnan‘ın Sayda şehrinde bir köyde 7 Nisan 1980‘de gerçekleÅŸtirilen bir toplantıyla baÅŸladığını, bu toplantıda, “Türkiye’ye karşı birlikte saldırı düzenleme kararı” alındığını söyledi.
AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili ÖzÅŸavlı, ABD’de Michigan Üniversitesinde doktora eÄŸitimini tamamlamasının ardından 2017’de İngiltere’deki Kent Üniversitesinde doktora sonrası, İngiliz arÅŸivlerinde çalışmalarda da bulundu.
Özşavlı, yaptığı çalışmalar sırasında İngiliz istihbaratının, PKK ve ASALA terör örgütlerinin iş birliğini ortaya koyan bir belgeye ulaştığını anlattı.
İngiliz istihbaratının kayıtlarına göre, ASALA ve PKK’nın, Lübnan’ın Sayda ÅŸehrinde bir köyde 7 Nisan 1980’de toplantı yaptıklarını belirten ÖzÅŸavlı, “Bu toplantıda Türkiye’ye karşı birlikte saldırı düzenleme kararı almışlardır. Farklı belgelerde de ASALA ve PKK ortaklığına dair birçok kayıt, bilgi ve belge vardır.” diye konuÅŸtu.
ASALA’nın kendi yayın organı Hayastan Dergisi’nde o toplantının fotoÄŸraflarının yayınlandığını dile getiren ÖzÅŸavlı, baÅŸlarında bere olan ve yüzleri gözükmeyen ASALA ve PKK terör örgütü üyelerinin bulunduÄŸu bu fotoÄŸrafı gösterdi, fotoÄŸrafın altında yer alan Ermenice satırlarda “ASALA-PKK ortak toplantısı” yazdığına dikkati çekti.
ASALA-PKK ortaklığını gösteren eylemler
Toplantının yapıldığı yıl, 9 Kasım 1980’de Strazburg Türk BaÅŸkonsolosluÄŸuna gerçekleÅŸtirilen bombalı saldırıyı, ASALA ve PKK terör örgütlerinin birlikte üstlendiÄŸini hatırlatan ÖzÅŸavlı, “ASALA, daha sonra Hayastan Dergisinde o saldırıya iliÅŸkin fotoÄŸrafı paylaÅŸarak, bu saldırıyı yakın tarihte Türk devletinin Mardin’de etkisiz hale getirdiÄŸi 5 PKK’lının intikamını almak için yaptığını duyurmuÅŸtu.” diye konuÅŸtu.
ÖzÅŸavlı bu saldırıdan 2 gün sora, Atina’daki Türk Turizm Ofisi’ne yapılan bombalı saldırıyı da ASALA ve PKK’nın üstlendiÄŸine iÅŸaret ederek, “ASALA ve PKK ortaklığı sonraki yıllarda da devam etti. 1990’lı yıllarda KarabaÄŸ’da PKK’lı militanlar, ASALA için savaÅŸtılar.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Paris’teki BüyükelçiliÄŸinin 24 Eylül 1981’de ASALA teröristleri tarafından ele geçirildiÄŸini dile getiren ÖzÅŸavlı, “60 kiÅŸiyi rehin aldılar, koruma görevlisini ÅŸehit ettiler. Polisler, BüyükelçiliÄŸin etrafını kuÅŸattıktan sonra teröristler ile polisler arasında pazarlıklar yapıldı. Çok ilginçtir, talepler arasında ‘Türkiye’de hapiste bulunan 5 PKK’lının salıverilmesi’ isteÄŸi de vardır. Tüm bu bilgi ve belgeler, ASALA-PKK ortaklığının 1980’den beri devam ettiÄŸini göstermektedir. Bu ortaklık günümüzde de devam etmektedir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Bu ortaklığın bugün de devam ettiÄŸini örnekler ile açıklayan ÖzÅŸavlı, “2015 yılında Ermenistan için KarabaÄŸ’da Azerbaycan’a karşı savaÅŸan bir PKK’lı öldürüldü. Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, o PKK’lının evine taziye ziyaretine gitmiÅŸ, PKK paçavralarının olduÄŸu odada fotoÄŸraf çekilmiÅŸti. Birkaç ay önce yine Suriye’den PKK’lı ve YPG’li teröristlerin KarabaÄŸ’da gidip savaÅŸtıklarını biliyoruz.” dedi.
“HDP-Ermeni Diasporası ortaklığına dönüştüğünün bir kanıtı”
Bütün bunların önemli bir bilginin delili olduğunu vurgulayan Özşavlı şöyle devam etti:
“HDP Yürütme Konseyi, sözde ‘Ermeni soykırımı’ iftirasını tanıdığını ve Türkiye’nin bununla yüzleÅŸmesi gerektiÄŸini söyleyen bir açıklama yayınladı. Halbuki Ermeni çeteleri 1890’lı yıllarda DoÄŸu Anadolu’da 600 binden fazla Kürt’ü katletmiÅŸtir. Günümüzde kendine ‘Kürtlerin temsilcisi’ diyen bir siyasi partinin, Kürtleri öldüren Ermeni çetelerinin, Diasporanın tezlerine destek vermesi mümkün olamaz. Bugün HDP, bir ÅŸeyin bedelini ödüyor. Gerek Avrupa gerek ABD’de Ermeni Diaspora örgütleri, PKK’ya yardım ve yataklık yapmaktadır. Lobi faaliyetleri yapmaktadır. Askeri anlamda, Ermeni militanlar da PKK’nın içinde. Bu iÅŸ birliÄŸinin, yardımın bir bedeli olarak, PKK’nın daÄŸdaki kadrosu, HDP’ye, ‘Soykırımı tanıdığını söyleyeceksin, destekler açıklamalarda bulunacaksın’ diye emretmiÅŸtir. HDP’nin bu açıklaması, bir borca müstenittir. PKK’nın, Ermeni Diasporası’na duyduÄŸu bir borcun karşılığını ödemek için HDP, bu açıklamayı yapmıştır. HDP’nin bu açıklaması, zerre kadar hakikati yansıtmamaktadır. Aksine ASALA-PKK ortaklığının günümüzde HDP-Ermeni Diasporası ortaklığına dönüştüğünün bir kanıtıdır. HDP, daha önce olduÄŸu gibi bugün de yine Türkiye partisi deÄŸildir, Türkiye düşmanlarının partisi olmaya devam etmektedir.”
“Ermenistan, Kafkasya’nın İsrail’idir”
ASALA terör örgütü liderlerinden Mihran Mihranyan’ın, bir Fransız gazetecinin sorusu üzerine, “DoÄŸu Anadolu’da ‘batı Ermenistan’ dediÄŸimiz bölgeyi geri istiyoruz. Bir Ermeni devleti kuracağız” dediÄŸini anlatan ÖzÅŸavlı, bunun üzerine gazetecinin, “Bu, Kürtlerin, Filistinlilerin rolünü üstleneceÄŸi ikinci bir İsrail devleti kurmak anlamına gelmez mi?” diye sorduÄŸunu aktardı.
Mihranyan’ın bu soruya net bir cevap veremeyerek, “Biz, birlikte yaÅŸayacağız” dediÄŸini kaydeden ÖzÅŸavlı, “Bu yüzden ‘Ermenistan, Kafkasya’nın İsrail’idir’ diyorum.” ifadelerini kullandı.
ABD BaÅŸkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına iliÅŸkin açıklamasına iÅŸaret eden ÖzÅŸavlı, Ermeni diaspora örgütlerinin Biden’a, ABD seçimleri sırasında milyonlarca dolar bağış yaptığını söyledi.
“Ermeni soykırımı iddiası” deÄŸil, “Ermeni soykırımı iftirası” denilmesini isteyen ÖzÅŸavlı, Avrupa’da “Türk inkarı” ifadesinin, bilinçli olarak kullanıldığının altını çizdi.
Bu konuda bir yasal çerçeve yapılması gerektiÄŸini vurgulayan ÖzÅŸavlı, “Asılsız Soykırım İftiralarıyla Mücadele Kanunu” çıkarılabileceÄŸini dile getirdi.
Kaynak: AA
