Peygamberimizin rüyada “Koronavirüse karşı Sumak” tavsiyesini bilimsel verilerle inceledim

Peygamberimizin rüyada Koronavirüse karşı Sumak tavsiyesini bilimsel verilerle inceledim

Peygamberimizin rüyada Koronavirüse karşı Sumak tavsiyesini bilimsel verilerle inceledim

Arif Altekin/Haberegider.com

Koronavirüs yüzünden birkaç haftadır zaten “antiviral” etkili bitkileri-gıdaları internet üzerinden araştırmaktaydım. Bitki ve gıdaların antibakteriyel, anti-fungal etkileri olabiliyor. Ancak koronavirüs’ün virüs olmasından kaynaklı daha çok “Antiviral” etkili gıda ve bitkilere odaklanmıştım. Hatta bulabildiğim bu bitkileri ve beslenme tavsiyelerini son yazdığım yazıda da paylaştım. (BKNZ: Koronavirüs hikaye mi?)

Aşağıdaki videoda, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan yaşlı bir teyzemiz rüyasında peygamber efendimiz Hz.Muhammed S.A.V. görmüş. Bu rüyada bu salgın hastalığın çaresinin “Sumak” olduğunu, bir miktar sumağı suyun içine karıştırıp içilmesi gerektiğini anlatmış. Videoyu izledikten sonra bazıları gibi kolay olanı yapmak ve işin dini boyutunu tartışmak yerine, sumak ile ilgili bir araştırma yaptım ve gerçekten çok dikkat çekici bilgilere ulaştım.

Burada Rüya’nın ya da aktaran kişilerin doğruluğu ve bunlara inanıp inanmamak tabi ki size kalmış. Sumak tek başına koronavirüs çaresi olabilir mi-olamaz mı , detaylı klinik deneyler yapılmadan ıspatlanması tabi ki zor. Ben şahsen buna inanarak bunu araştırdığımı belirtmek isterim. Bilgiler doğrudan koronavirüse etkisini anlatmasa da dolaylı olarak çok etkili olabileceği kanısı oluşturdu bende. Çünkü sumak içerdiği maddelerden dolayı çok uzun yıllar zaten ilaç hammaddesi olarak kullanılmakta.

Şu an okumakta olduğum Ayşegül Çoruhlu’nun “Kuantum Beslenme” kitabı ile de bu bilgileri üst üste ekleyince Sumağın ne kadar etkili olabileceği hakkında kafamda büyük şimşekler çaktı doğrusu ve “Neden olmasın, en azından bir kaybımız olmaz, olsa olsa faydası olur” diye düşündüm. Yoksa bu tür bir iddiayı paylaşmak toplumda büyük tepkiler ve tartışmalara neden olabilecek türden tabi ki.

Ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak yetişen sumağın antidiyabetik, antikanser, anti-iskemik, anti-fungal,antiviral, antibakteriyel, skolidal,hipolipidemik, non-mutajenik, pasif kaçınma öğrenimi üzerine ve DNA koruyucu etkileri literatürde belirtilmiştir.

Sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, artrit, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit ve diğerleri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılır.. Laboratuvar sonuçları sumak ve ekstresinin iyi antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır. Soğuk algınlığı,artrit ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bununla ilgili bilimsel yazı ve makalelerin bazılarını da aşağıda paylaşıyorum:

1-  TARÇIN, KİMYON VE SUMAK ADLI BAHARAT TÜRLERİNDEN ELDE EDİLEN SU, ETANOL-SU, METANOL VE KLOROFORM EKSTRAKTLARININ İN VİTRO ANTİOKSİDANT ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ >>>

2- Sumak ve Önemli Biyolojik Etkileri >>>

3- Sumak (Rhus coriaria L.) Meyve Özütlerinin İnsan Akciğer Kanser Hücre Hatları Üzerinde Antikanser, Antiproliferatif, Lizozomal ve Laktat Dehidrogenaz İnhibitör Etkileri >>>

4- Pankreas Kanserine Doğal Çözüm? Umudu >>>

5- Sumak (Rhus coriaria L) Sulu Ekstraktının Bazı Bakteriler Üzerine Antimikrobiyel Etkisi1 >>>

6-  Sumak (Rhus coriaria L.) Meyve Özütlerinin Nöroprotektif Etkisi, Antimikrobiyal ve Antioksidan Potansiyelleri >>> 

7 – Rhus coriaria L. Hakkindaki diğer Bilimsel Çalismalar >>>

Sonuç olarak; Yaptığım araştırmalarda özellikle yüksek antioksidan özelliği ve “antiviral” özelliğindan emin oldum. Koronavirüs’e karşı ne kadar işe yarar “kesin” bir şey söylemem doğru olmaz ancak sağlık açısından, güçlü bağışıklık sistemi açısından, antioksidan ve antiviral etkisi açısından kesinlikle kullanılması gerektiğini düşündüm. Hayırlara vesile olması dileğiyle…

Arif Altekin/Haberegider.com

Not: Kullanılmaması gereken durumlar: Sumağın meyvasındaki kırmızı renkten sorumlu bileşik bir antosiyanin bileşiğidir. Bu renk verici bileşik nedeniyle hamilelikte ve emzirme döneminde kullanımına dikkat edilmelidir (Shabbir, 2012; Kacergius, 2017).

3 thoughts on “Peygamberimizin rüyada “Koronavirüse karşı Sumak” tavsiyesini bilimsel verilerle inceledim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir