Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve Heniyye ile ayrı ayrı telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve Heniyye ile ayrı ayrı telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve Heniyye ile ayrı ayrı telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

ErdoÄŸan, görüşmelerde, İsrail’in Kudüs’teki saldırılarını “terör” olarak nitelendirerek, sadece Müslümanların deÄŸil, bütün bir insanlığın vicdanını yaralayan bu alçakça saldırıları ve Filistinlilere yaÅŸatılan zulmü en sert ÅŸekilde kınadığını ifade etti.

İsrail’in uyguladığı terörü ve iÅŸgali durdurmak için baÅŸta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye’nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeÅŸlerinin yanında durmaya ve Kudüs’ün izzetini korumaya devam edeceÄŸini belirtti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir