Türkiye EURO 2020 öncesi son provayı 2 golle kapattı
A Milli Futbol Takımı, 11 Haziran’da baÅŸlayacak EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında Moldova’yı 2-0 yendi.
A Milli Futbol Takımı’nın, Moldova ile Almanya’da oynadığı hazırlık maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.
16. dakikada milli takım gole çok yaklaÅŸtı. Yusuf Yazıcı’nın ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, sol ayağıyla ÅŸutunu çekti. Top, kaleci Celeadnic’ten döndü.
29. dakikada ay-yıldızlı ekip rakip yarı sahanın ortalarından serbest vuruÅŸ kazandı. Hakan ÇalhanoÄŸlu’nun ceza sahasına gönderdiÄŸi topa uygun pozisyonda Merih Demiral kafayı vurdu. MeÅŸin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
Aynı dakikada Moldova’nın saÄŸ kanattan geliÅŸen atağında, Antoniuc ortasını yaptı, Damaşçan kafayı vurdu, kaleci UÄŸurcan Çakır topu kornere çeldi.

34. dakikada milli takım önemli bir fırsattan yararlanamadı. Yusuf Yazıcı’nın Moldova ceza sahası yan çizgisi dibinden kullandığı serbest atışta ön direÄŸe doÄŸru hareketlenen Zeki Çelik topa geliÅŸine vurdu. MeÅŸin yuvarlak ters direk dibinden auta gitti.
36. dakikada Moldova’nın geliÅŸen atağında, DamaÅŸcan’ın pasıyla Türkiye kalesini cepheden gören pozisyonda topla buluÅŸan Platica, sert bir ÅŸut çıkardı. Kaleci UÄŸurcan Çakır son anda topu kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.
İkinci yarı
58. dakikada milli takım öne geçti. Okay YokuÅŸlu’nun attığı topu, Hakan ÇalhanoÄŸlu bekletmeden şık bir topuk pasıyla Burak Yılmaz’a gönderdi. Ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, plase bir vuruÅŸla topu köşeden aÄŸlara yolladı: 1-0

77. dakikada ay-yıldızlı ekip farkı ikiye yükseltti. Aut atışını kullanan kaleci UÄŸurcan Çakır’ın uzun mesafeli pasında ceza alanında topu kontrol eden Cengiz Ünder, önündeki rakibine raÄŸmen saÄŸ çaprazdan yerden bir vuruÅŸla topu filelere gönderdi: 2-0
Karşılaşma, ay-yıldızlı ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Ay-yıldızlı ekip, Moldova karşılaşmasıyla EURO 2020 öncesindeki hazırlık maçlarını tamamladı.
Antalya kampındaki ilk hazırlık karşılaÅŸmasında Azerbaycan’ı 2-1 yenen milliler, ikinci maçında Gine ile 0-0 berabere kalmıştı.
Milli takımın Almanya kampı, 10 Haziran’a kadar sürecek. Aynı gün Roma’ya hareket edecek ay-yıldızlı ekip, 11 Haziran’da Roma Olimpiyat Stadı’nda EURO 2020’nin açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Burak Yılmaz 29. golünü attı
A Milli Takım’ın kaptanı Burak Yılmaz, ay-yıldızlı forma ile 29. golünü Moldova’ya attı.
Burak, ay-yıldızlı forma ile çıktığı 67. maçında gol sevinci yaşadı.
Milli takımın ikinci golünü atan Cengiz Ünder de ay-yıldızlı forma altında 9. golünü kaydetti.
Şenol Güneş: Bundan önceki maça göre daha önde oynadık
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ, karşılaÅŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hazırlık maçı olarak Moldova karşılaÅŸmasıyla sona gelmiÅŸ olduk. Bundan sonra 8 günlük süreyi İtalya maçına yönelik kullanacağız. Rakibin gücü ne olursa olsun elinden gelen direnci ortaya koydu. Güç farkı vardı, bu skora yansıdı. Oyun üstünlüğümüz de iyiydi, bundan önceki maça göre daha önde oynadık. İtalya maçı farklı olacak.” ifadelerini kullandı.
İlk yarıda girdikleri fırsatlardan yararlanamadıklarını belirten deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:
“Zorluklarımızı gördük, ikiye birlerde etkiliydik ama kanatları biraz fazla kullanabilirdik. Bütün oyuncularımızı görmüş olduk. Kampa çağırdığımız tüm oyuncular zaman zaman iyi, zaman zaman beklentimizin altında kalan performanslar gösterdi. Bazılarını zaten biliyorduk, bazılarını dinlendirdik bu maçta oynattık. Bütün oyuncularımızı İtalya maçına göre hazırlayacağız. Gruptaki tüm maçlara çıktığımızda devamında da her oyuncumuza ihtiyaç duyabiliriz. Performans olarak eksik gördüğümüz, yeteneklerine inandığımız İrfan, Abdülkadir ve Dorukhan’ı otelde bıraktık, iki idman yaptılar. Kazanmak, Cengiz ve Burak’ın gol atarak moral bulması önemliydi. Düşüncelerimizi kısmen yaptık, hazırlık maçında rakibin gücü konsantrasyonu etkileyebiliyor. Bazı oyuncular bunun çok iyi üstesinden geldi, mesela Kenan olaÄŸanüstü çalıştı, maçın tamamını yaÅŸadı. Tüm oyuncular İtalya maçında aynı duyguyla oynayacaklardır.”
Sadece Kenan Karaman’ın deÄŸil, Hakan ÇalhanoÄŸlu’nun, Yusuf Yazıcı’nın, Burak Yılmaz’ın, Kaan Ayhan’ın, Merih Demiral’ın ve ÇaÄŸlar Söyüncü’nün de iyi futbol oynadığının altını çizen Åženol GüneÅŸ, “Hepsi iyi oynadı ama Kenan oyunun başından itibaren bir final maçında oynuyor duygusunda oynadı. Kendini ispatlıyor gibi oynadı, bunu bütün oyuncular yapacaktır. Mert de geçen maç böyle oynamıştı. Bugün iyi oyun vardı ama mühim olan İtalya maçında yapmak. Onun için söylüyorum. Bugünkü maçta olaÄŸanüstü olsak da puan vermeyecekler. Bugün de eksiklerimiz top kayıplarımız oldu, hücumları sonuçlandıramadık. Bazen yavaÅŸ davrandık, maçına göre bu deÄŸiÅŸebiliyor.” diye konuÅŸtu.
TFF Başkanı Özdemir: Ana hedefimiz şu anda gruptan çıkmak olmalıdır ve bu olacaktır
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Nihat Özdemir de maçın ardından yaptığı deÄŸerlendirmede, “Son hazırlık maçını Moldova ile yaptık. Güzel bir maç oldu, oyuncularımız gayet iyi pas yaptı ve maçın başından sonuna kadar oyuna hakimdiler. Burak ve Cengiz ile 2 de gol bulduk. BaÅŸta Åženol hocamız olmak üzere bütün oyuncularımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Almanya kampının bir hafta daha devam edeceÄŸini ve ardından EURO 2020’de İtalya ile oynanacak maç için Roma’ya geçeceklerini hatırlatan Özdemir, şöyle devam etti:
“11 Haziran’da Avrupa Åžampiyonası’nın açılışında milli takımımız ilk maçı yapacak. Ümitliyiz, millilerin orada iyi bir netice alarak Bakü’ye devam etmesini istiyoruz. Arkasından Galler ve devamında da İsviçre maçlarını oynayacağız. Ana hedefimiz ÅŸu anda gruptan çıkmak olmalıdır ve bu olacaktır. Allah nasip eder, futbol ÅŸansı da yanımızda olursa gruptan çıkacağız. Tüm futbolcularımız o maçın heyecanını yaşıyor. Bütün dünya o maçı izleyecek. Orada kendilerini göstereceklerdir ama o karşılaÅŸmada kaybetsek de oynayacak daha 2 maçımız var, yani alınacak 6 puan daha var. Grup ikincileri direkt çıkıyor, 6 gruptan 4 takım en iyi 3. olarak çıkacak ama bizim ana hedefimiz gruptan çıkmak olacaktır. İnÅŸallah Allah yardım edecek, iyi maçlar çıkararak, galibiyetler alarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz.”
İtalya’ya seyirci götürme konusunda hem vize hem de kendilerine verilen kapasite yönünden büyük sıkıntı yaÅŸadıklarını aktaran Özdemir, “Bakü’de öyle olmayacak. Bütün Türk seyircileri ve kardeÅŸimiz olan bütün Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizi maça bekliyor, milli takımımızı desteklemelerini istiyoruz. İnanıyorum ki hep dediÄŸimiz tek millet 2 devlet iÅŸte orada bir araya geleceÄŸiz ve milli takımımızı destekleyeceÄŸiz. Galler ve İsviçre maçlarından iyi puanlar alarak gruptan çıkacağız. İstanbul ya da Ankara’da oynamamız ile Bakü’de oynamamız arasında bir fark yok. Orada da seyirciden dolayı sıkıntı yaÅŸamayacağımızdan seyirci desteÄŸiyle milli takımımız daha iyi futbol oynayarak iyi neticeler alacaktır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Fransa’nın Lille takımında oynayan ay-yıldızlı futbolculara iliÅŸkin de açıklama yapan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
“Burak Yılmaz’a, futbolculuÄŸu ve kariyeri yönünden kimsenin bir ÅŸey söylemeye hakkı yok. Üç milli futbolcumuz Burak, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı, seneler sonra Lille’in Paris Saint-Germain’i geçmesine katkıda bulunarak, takımlarını Fransa ÅŸampiyonu yaptı. Hepimiz Türkiye ÅŸampiyon olmuÅŸ gibi Lille’in ÅŸampiyonluÄŸunda sevinç ve mutluluk yaÅŸadık. Oradaki baÅŸarılarını milli takımda da devam ettirmelerini istiyorum. Lille’deki 3 oyuncumuz da ilk 11’de görev aldı ve baÅŸarılıydılar. Burak ayrı bir oyuncumuz, senelerdir görev yapıyor. Bugün de ilk golümüzü attı ama ÅŸampiyonada daha çok gol atarak katkı saÄŸlayacağına inanıyorum.”
Selim Soydan: Çok iyi neticeler alacağız
TFF’nin A Milli Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, EURO 2020’de çok iyi neticeler alacaklarına inandığını söyledi.
Çok iyi bir milli takıma sahip olduklarının altını çizen Soydan, şunları kaydetti:
“Bu takım bundan evvel de kendisinden daha iyi denilen takımları hep yendi. İnÅŸallah Roma’da bunun bir tekrarı olacak. Roma’dan puan ve puanlarla inÅŸallah çıkacağız. Futbolcularımızın hepsi çok iyi, hepsi kendine son derece güvenen, iyi oyuncular. Hepsi o maçı dört gözle bekliyor. Çok iyi neticeler alacağız, biz buna inanıyoruz.”
Kaynak: AA
