Bakan Dönmez: Isparta il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebekemiz kalmamıştır
Bakan Dönmez Isparta il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebekemiz kalmamıştır
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebeke kalmadığını bildirdi.
Dönmez, Isparta‘daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla mücadele çalışmalarını gün boyunca sahada takip etti. İl genelinde arıza yaÅŸanan bölgelere giden Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Åžubat PerÅŸembe günü Isparta ve çevresinde yoÄŸun kar yağışı yaÅŸandığını ve buna baÄŸlı olarak ÅŸebekelerde buz yüküne dayalı ciddi hasarlar oluÅŸtuÄŸunu belirtti.
Gerek iletken kopmaları gerek direk hasarları gerekse trafo merkezlerindeki arızalar nedeniyle elektrik sıkıntıları yaÅŸandığını aktaran Dönmez, ilk etapta Akdeniz Elektrik Dağıtım Åžirketi’nin Isparta’daki bakım onarım ve acil müdahale ekiplerinin çalışmalara baÅŸladığını ancak olayın büyüklüğü karşısında çevre illerden takviye personel ve ekipman saÄŸlandığını bildirdi.
Sahada 600’e yakın personel, 200’e aÅŸkın iÅŸ makinesi ile çalışmaların devam ettiÄŸini dile getiren Dönmez, ÅŸunları söyledi:
“Sivas’tan, Yozgat’tan, Kastamonu’dan, İstanbul’dan, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Hatay, Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çaÄŸrıldı. Onların 7/24 durmaksızın gece gündüz çalışarak yapmış oldukları mücadele sonunda Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz ÅŸebekemiz kalmamıştır. Åžu anda son olayın, son arızanın bulunduÄŸu yerdeyiz.”
Tüm ekiplerin fedakarca çalıştığını belirten Dönmez, çalışmaları sabırla, anlayışla, sağduyu ile karşılayan Ispartalılara da teşekkür etti.
Kırsaldaki çalışmaların devam ettiÄŸini aktaran Dönmez, “İlk etapta 113 bin abonemiz bu bölgede enerjisiz kalmıştı, ÅŸu anda ekiplerimizi merkezdeki iÅŸlerini bitirir bitirmez kırsala, köylere doÄŸru yönlendiriyoruz. İnÅŸallah yarın, büyük oranda kırsaldaki arızaları da gidermiÅŸ olacağız.” dedi.
Sosyal medyada ciddi bilgi kirliliÄŸi yaÅŸandığını dile getiren Dönmez, “(Özellikle vatandaÅŸların sayaçları okunuyor, faturalar gönderiliyor) ÅŸeklinde bilgi kirliliÄŸi var. Bunların aslı yok, kesinlikle böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Bu zorlu süreçte bizlere duasını esirgemeyen tüm vatandaÅŸlarımıza da teÅŸekkür ediyorum.” diye konuÅŸtu.
Dönmez, Isparta başta olmak üzere çevre illere de afetten dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Kaynak: AA
