Zelenskiy: Türkiye’de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var

Zelenskiy Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var

Zelenskiy Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var

Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Vladimir Zelenskiy, İstanbul’da yapılacak müzakerelere iliÅŸkin, “Türkiye’de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var.” dedi.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesaj​​​​​​​ında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değindi.

Müzakerelerde önceliklerinin bilindiÄŸini vurgulayan Zelenskiy, “Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye’de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena deÄŸil. Sonucu görelim.” dedi.

Zelenskiy, ülkesinde hayatın normale dönmesini hedeflediklerini belirterek, Ukrayna’nın egemenliÄŸi ve toprak bütünlüğünün tartışılmaz olduÄŸunu ve etkin güvenlik garantilerinin devleti için zorunlu olduÄŸunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir