Milli Savunma Bakanı Akar’dan ‘dörtlü toplantı’ ve ‘terörle mücadele’ açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'dörtlü toplantı' ve 'terörle mücadele' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'dörtlü toplantı' ve 'terörle mücadele' açıklaması

Bakan Akar, “Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaÅŸmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine iliÅŸkin Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile BirleÅŸmiÅŸ Milletler heyeti arasındaki toplantının kısa süre içinde yapılmasının planlandığını belirterek, “Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaÅŸmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel.” dedi.

Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Kuvvet ve ordu komutanlarının yanı sıra yurt içi ve dışındaki birlik komutanlarının devam eden faaliyetlere ve sahadaki son duruma iliÅŸkin bilgiler paylaÅŸtığı toplantıda talimatlar veren Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri yoÄŸun bir dönemden geçiyor. Åžu ana kadar büyük bir baÅŸarıyla bize verilen görevleri yerine getirdiniz. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. İnÅŸallah bundan sonra da aynı ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri baÅŸaracağız.” ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiÄŸini vurgulayan Akar, “En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir ÅŸiddet ve tempoda, taarruzi bir ruhla teröristleri kaynağında etkisiz hale getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuÅŸtu.

BaÅŸta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komÅŸuların sınırlarına saygılı ÅŸekilde faaliyetlerin devam ettiÄŸini aktaran Akar, “Pençe Kilit Operasyonumuz büyük bir baÅŸarıyla devam ediyor” sözlerini sarf etti. Åžehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ÅŸifa dileklerini ileten Akar, ÅŸunları kaydetti:

“BaÅŸta PKK/YPG, DEAÅž ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceÄŸiz. Bu konudaki politikamız çok açık, net. YoÄŸun mücadelemiz devam edecek. PKK/YPG, DEAÅž ve diÄŸerleri ile arazideki mücadelemiz sürerken FETÖ ile mücadelemiz ilk günkü gibi, yani 16 Temmuz 2016’da ne ise aynı ciddiyet, samimiyet, dikkat ve hassasiyetle devam ediyor. Bunun dışında bir ÅŸey asla düşünülemez. Son bir yıl içinde FETÖ ile baÄŸlantısından dolayı 1980 kiÅŸinin iliÅŸiÄŸi kesildi. FETÖ’den temizlendikçe gücümüzün arttığını görüyoruz. Bunun de en somut örneÄŸi MehmetçiÄŸin yaptığı baÅŸarılı operasyonlar ve kara, deniz ve havada gerçekleÅŸtirdiÄŸi tatbikatlardır.”

Tahıl koridoru

Tüm dünyayı etkileyen tahıl krizinin çözümüne yönelik CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın gerçekleÅŸtirdiÄŸi diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri faaliyetlere de deÄŸinen Akar, bu kapsamda ilgili bakanlık ve kurumların birçok ikili toplantı icra ettiÄŸini belirtti.

Son olarak 13 Temmuz’da Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile BirleÅŸmiÅŸ Milletler heyeti arasında İstanbul’da dörtlü toplantı yapıldığını hatırlatan Akar, toplantı kapsamında Ukrayna ve Rusya Federasyonu askeri heyetlerinin ilk defa BM mensupları ile beraber aynı masa etrafında bir araya geldiÄŸini vurguladı.

Bakan Akar, “Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaÅŸmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel. Bu kapsamda İstanbul’da bir harekat merkezinin kurulması, liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontrollerin yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin saÄŸlanması gibi temel teknik hususlar söz konusu.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir