Yakıt Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yakıt Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yakıt Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yakıt filtresi, tüm araçlarda bulunan önemli bir parçasıdır. Birçok durumda aracın tükettiği yakıta göre farklı isimler alabilir. Bu nedenle bu filtreyi ifade etmek için hem benzin filtresi hem de dizel filtresi terimleri kullanılmaktadır. Temelde her iki filtre de aynı şekilde çalışır.

Yakıt Filtresi Ne İçin Gerekli?

Araçlarda bulunan yakıt filtresi, motora giden yakıtın filtrelenmesini sağlar. Yakıt, yakıt deposundan motora giderken öncelikle yakıt filtresinden geçer. Bu sayede yakıtta bulunabilecek olan tüm partiküller tutulmuş olur. Partiküllerin tutulması, motorun uzun ömürlü olması açısından önemlidir. Aksi durumda motora giden partiküller mekanik aşınmaya yol açabilir.

Yakıt Filtresi Arıza Yapar Mı?

Yakıt filtresi arıza yapabilen bir parçadır. Genellikle arızanın ana nedeni filtrede meydana gelen tıkanmadır. Özellikle düşük oktanlı yakıt kullanımı filtrenin tıkanmasına yol açabilir. Diğer yandan yakıt deposunda toz birikmesi veya tortu oluşumu da filtrenin tıkanmasına yol açabilir. Filtre tıkandığı zaman motora yakıt pompalanmaz. Bu da motorun performansını düşürür. Yakıt filtresinin değiştirilmesi ortaya çıkan performans sorunlarının giderilmesine yardımcı olacaktır.

En güvenilir araç filtreleri için tıklayınız.

Yakıt Filtresi Nasıl Değiştirilir?

Yakıt filtresini değiştirmek için öncelikle aracın markasında ve modelin göre doğru filtrenin seçilmesi gerekir. Bu aşamada orijinal yedek parça tercih etmek, yeni takılan filtrenin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Filtrenin bir teknisyen tarafından değiştirilmesi gerekir. Daha sonra test süreci gerçekleştirilerek araç sürüşe hazırlanır.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir