“Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacak”
Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacak
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “(Türkiye Yüzyılı) Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceÄŸimiz bu vizyon yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.
ErdoÄŸan, son kabine toplantısından bu yana ülkeye ve millete eserlerle, hizmetlerle dolu bir dönem geçirdiklerini belirtti. Türkiye’nin önde gelen tarım, sanayi ve turizm bölgelerini birbirine baÄŸlayan Çanakkale’ye, daha önce hizmete açtıkları otoyolun ve köprünün tamamlayıcısı niteliÄŸinde yeni yatırımlar kazandırdıklarını dile getiren ErdoÄŸan, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Assos ve Troya tünellerinin bölgenin kuzey-güney aksındaki trafiÄŸi önemli ölçüde rahatlatacak proje olduÄŸunu belirtti.
Yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bu eserin aynı zamanda Kaz DaÄŸları’na zarar vermeden 50 dakikalık yolculuk güzergahını 5 dakikaya indirdiÄŸini aktaran ErdoÄŸan, “Çanakkale’mize yakışır bu projenin ÅŸehrimize, bölgemize ve ülkemize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
ErdoÄŸan, aynı gün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleÅŸtiren Arnavutluk BaÅŸbakanı Edi Rama ile verimli bir görüşme yaptıklarını da kaydetti.
Kazakistan ziyareti
Türkiye’nin çok yönlü ve boyutlu dış politika anlayışının ürünü olan önemli bir toplantı için 12 Ekim’de Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’ya gittiklerini anımsatan ErdoÄŸan, ziyaretin ilk günü Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Kasım Cömert Tokayev ile birlikte Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliÄŸi Konseyi’nin dördüncü toplantısına baÅŸkanlık ettiklerini dile getirdi.
Erdoğan, Tokayev ile muhtelif alanlarda imzalanan altı yeni anlaşmayla Türkiye-Kazakistan iş birliğini daha da güçlendirdiklerini belirtti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Astana’da ertesi gün yapılan liderler zirvesinde alınan kararla teÅŸkilat haline dönüşen Asya’da İşbirliÄŸi ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı vesilesiyle de çok sayıda ülke temsilcisiyle bir araya gelme imkanı bulduklarını dile getirdi.
Zeytinburnu’na kazandırdıkları, içinde kütüphaneden buz pistine kadar pek çok tesisin yer aldığı BeÅŸtelsiz Millet Bahçesi’nin açılışını 14 Ekim Cuma günü yaptıklarını anımsatan ErdoÄŸan, aynı gün Türkiye-Katar arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliÄŸi Toplantısı için Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldiklerini kaydetti.
Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlama
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “14 Ekim Cuma akÅŸamı milletçe hepimizi yasa boÄŸan acı bir haberle sarsıldık. Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir kömür madeni ocağında meydana gelen patlamada 41 kardeÅŸimizi ÅŸehit verdik. Ertesi gün Diyarbakır programımızı erteleyerek Amasra’ya gidip hem çalışmaları yerinde inceledik hem ÅŸehitlerimizin cenaze törenlerine katıldık hem de ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diledik.” ifadesini kullandı.
İstanbul’da tedavi gören madencileri ziyaret ederek geçmiÅŸ olsun temennilerini kendilerine ve yakınlarına Çam ve Sakura Hastanesi’nde ilettiklerini dile getiren ErdoÄŸan, “Ülkemizin bir daha böyle felaketlerle maruz kalmaması için gereken çalışmaları yürütüyoruz.” diye konuÅŸtu.

“Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Aralık 2021’de mesleki eÄŸitim merkezlerinin, yetiÅŸmiÅŸ insan gücü ihtiyacının daha yüksek oranda karşılamasını saÄŸlamaya dönük bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildiÄŸini belirterek, hedefin bu yıl sonuna kadar 1 milyon gencin çırak, kalfa ve usta olarak mesleki eÄŸitim merkezlerinde yetiÅŸmesi olduÄŸunu aktardı.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha önce 159 bin olan mesleki eÄŸitim merkezlerindeki kayıt sayısı, ÅŸu anda 910 bine yükselmiÅŸ durumdadır. Kasım ayında yıl sonu hedefimize ulaÅŸacağımız ve sonrasında da hedefi geçeceÄŸimiz anlaşılıyor. Ayrıca mesleki ve teknik liseli gençlerimiz için cazip hale getirecek ilave düzenlemelerin hazırlıkları içindeyiz. Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında bölgede, madenciliÄŸe özel bir meslek lisesi açma projesi de bulunuyor. YaÅŸanan kaza ile ilgili iÅŸ güvenliÄŸinden teknik eksiklere kadar her konu inceleniyor, araÅŸtırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Amasra’dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baÅŸtan sona gözden geçirilmektedir.”
ErdoÄŸan, geçen hafta başında Anayasa Mahkemesi’nin yeni üyesi Muhterem İnce’nin yemin törenine katıldıktan sonra Dünya Süryani Katolik PatriÄŸini kabul ettiklerini dile getirerek, salı günü de İnsan Kaynakları Ofisi’in “e-İnsan” projesinin tanıtım töreninde bu çerçevede yürütülen çalışmaların kapsamlı bir deÄŸerlendirmesini kamuoyuyla paylaÅŸtıklarını kaydetti.
ErdoÄŸan, çarÅŸamba günü ise Meclis’teki AK Parti Grup Toplantısının ardından yaklaşık 20 bin muhtarın katılımıyla Ankara Muhtarlar Evi’nin açılışını ve 100 muhtar hizmet binasının temel atma törenini gerçekleÅŸtirdiklerini belirtti.
Azerbaycan ziyareti
Dost ve kardeÅŸ Azerbaycan’a perÅŸembe günü giderek iÅŸgalden kurtarılan bölgede inÅŸa edilen Zengilan Havalimanı’nın açılışını Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı İlham Aliyev’le birlikte yaptıklarını hatırlatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
“BilindiÄŸi gibi vatan savaşı sonrasında Azerbaycan ile iliÅŸkilerimizi yeni bir seviyeye çıkardık. İliÅŸkilerimizin tapusu niteliÄŸindeki ÅžuÅŸa Beyannamesi’ni yıldırım hızıyla meclislerimizden geçirerek bu yeni dönemi tescilledik. Azerbaycan’ın azat olan topraklarında rekor hızla inÅŸa edilen Fuzuli ve Zengilan havalimanlarını bölgenin geliÅŸmesi ve kalkınması bakımından stratejik hamleler olarak görüyoruz.
Bu ziyaretlerimizde bölgeye canlılık getirecek bir diÄŸer önemli adım olan mayınların temizlenmesi projelerini de hızlandırma kararı aldık. Azerbaycan ile diÄŸer bazı kardeÅŸ devletlerin de katılımıyla üçlü formatlarda ticaret, ulaÅŸtırma ve enerji alanlarındaki iÅŸ birliÄŸi ufkumuzu geniÅŸletecek çalışmalar yürütüyoruz. Bu arada açılışın hemen ardından da Dost Agropark açılışını yaptık. Orada da ÅŸu anda devasa bir alanda gerek angus hayvancılığı ve bunun yanında kesimler, bütün bunlarla beraber de yine orada ciddi manada bir tarım ile ilgili olarak yatırımlar yapıldı.”
“Azerbaycan’la orta vadede daha neler yapabileceÄŸimizin tahayyülünü milletimizin takdirine bırakıyoruz”
Azerbaycan ile ilişkileri, karşılıklı ziyaretler ve iş birlikleri yoluyla her seviyede güçlendirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Hiç şüphesiz bu ziyaretler içinde Aralık 2020’de Bakü’de katıldığım Zafer Geçidi’nin ayrı bir yeri vardır. Yine bu dönemde tercihli ticaret anlaÅŸmasını sonuçlandırırken kimliklerle seyahati de mümkün kıldık. EÄŸitimde Maarif Vakfı Okullarının resmi açılış törenini Bakü’de yapmakla kalmadık, Azerbaycan-Türkiye Üniversitesi’nin de ahdi temellerini atma noktasına geldik. Normalde çok uzun yıllar alacakken bizim kısa sürede tamamladığımız bütün bu geliÅŸmeler asla küçümsenemeyecek, hepsinin arkasında kuvvetli bir siyasi iradenin, sonuç alma kararlılığının olduÄŸu adımlardır. Bu kadar kısa sürede alınan mesafeye bakınca Azerbaycan’la orta vadede daha neler yapabileceÄŸimizin tahayyülünü milletimizin takdirine bırakıyoruz.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Azerbaycan ziyaretinin dönüş yolunda, son baÅŸbakan ve halen AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Åžamil Ayrım ile koruma görevlisi OÄŸuzhan Demirci’nin yaralandığı kazanın herkesi üzdüğünü belirterek, ÅŸunları söyledi:
“Kendilerine Rabbimden ÅŸifalar diliyoruz. Kendilerini hastanede ziyaret ettiÄŸimiz yaralılarımızın hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını görmekten de memnuniyet duyduk. Bir kez daha Binali Yıldırım, Åžamil Ayrım ve OÄŸuzhan Demirci’ye geçmiÅŸ olsun dileklerimizi ÅŸahsım ve arkadaÅŸlarım adına iletiyorum.”
AK Parti Bilgi ve İletiÅŸim Teknolojileri BaÅŸkanlığının geçen cuma gerçekleÅŸtirdiÄŸi Blokzincir İstanbul programında, teknolojinin insanlığın önüne sunduÄŸu fırsatlar ve yol açtığı tehditler konusunda yaptıkları kapsamlı deÄŸerlendirmeyi katılımcılarla paylaÅŸtıklarını ifade eden ErdoÄŸan, aynı gün İslam İşbirliÄŸi TeÅŸkilatı Enformasyon Bakanları Toplantısı’nda misafirleri ile birlikte dezenformasyon konusunun gündemde olduÄŸu bu günlerde dünyadaki İslam karşıtlığı ve medyanın bundaki rolünü ele alma fırsatı bulduklarını anlattı.
ErdoÄŸan, aynı gün İstanbul’da Uluslararası Emek Konfederasyonu BirliÄŸi’nin kuruluÅŸu dolayısıyla Türkiye’de bulunan sendika temsilcilerini kabul ederek, bu yeni oluÅŸum sebebiyle kendilerini kutladıklarını aktardı.
Malatya’da cumartesi günü toplu açılış töreni, gençlik buluÅŸması ve sivil toplum yemeÄŸi ile dolu bir gün geçirdiklerini belirten ErdoÄŸan, “Yaklaşık resmi rakamlarla söylüyorum, 60 bin kiÅŸinin katıldığı bu toplu açılış töreni gerçekten coÅŸku, heyecan doluydu. Havalimanından toplantının yapıldığı alana kadar bu coÅŸku bizleri de heyecanlandırdı.” dedi.
Erteledikleri Diyarbakır programını da yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
“Malatyalı ve Diyarbakırlı tüm kardeÅŸlerime, bu ziyaretlerimizin her anında bize gösterdikleri sevgi, coÅŸku, muhabbet için şükranlarımı sunuyorum. Diyarbakır’da da yine resmi rakamlarla ifade ediyorum, 70 bin kiÅŸinin katıldığı bu toplu açılış ve miting çok çok farklı bir heyecana vesile olmuÅŸtu. Onda da yine havaalanından, toplu açılışın yapılacağı meydana kadar gerçekten bir baÅŸka heyecan, bir baÅŸka coÅŸku vardı. Bu vesileyle, bölücü terör örgütünün zorla kopardığı evlatlarına kavuÅŸmak için mücadele veren cesur Diyarbakır annelerini yürekten selamlıyorum; kendileriyle de orada görüşme imkanı buldum. İnÅŸallah aynı heyecan ve gayretle önümüzdeki günlerde de pek çok programla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceÄŸiz.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, iÅŸ yeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleÅŸtireceklerini; cuma günü “Türkiye Yüzyılı” müjdesiyle millete duyurdukları vizyon belgesinin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacaklarını belirtti.
Cumartesi günü mutat 29 Ekim programlarının ardından 2023 hedeflerinin sembol projelerinden Türkiye’nin Otomobili TOGG’u banttan indirme törenine katılacaklarını belirten ErdoÄŸan, ayrıca kasım ayında Türk Devletleri TeÅŸkilatı Liderler Zirvesi ve G20 Liderler Zirvesi’nin de aralarında olduÄŸu çok önemli Endonezya Bali’de yapılacak olan bir dizi yurt dışı programının olacağını kaydetti.
“2053 ve 2071 vizyonlarını Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸası yolundaki basamaklar olarak görüyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek yıl vasıl olacakları Cumhuriyetin 100. yılına büyük bir heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlandıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim için bu yıl dönümü, sadece yeni devletimizin ikinci asrının baÅŸlangıcını ifade eden bir takvim deÄŸiÅŸikliÄŸi olmanın ötesinde manalara sahiptir. İşte bu anlayışla, Anadolu toprakları üzerinde son 1000 yılda kurduÄŸumuz üçüncü devletimiz olan Cumhuriyetimizi, siyasi, ekonomik, sosyal, diplomatik alanlarda milletçe hayalini kurduÄŸumuz seviyeye çıkartacak atılımın adını ‘Türkiye Yüzyılı’ koyduk. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceÄŸimiz bu vizyon, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Uzunca bir süredir dile getirdiÄŸimiz 2053 ve 2071 vizyonlarını Türkiye Yüzyılı’nın inÅŸası yolundaki basamaklar olarak görüyoruz. Üstelik bu atılımı, dünyanın tarihi dönüşüm yaÅŸadığı bir dönemde hayata geçiriyoruz.”
Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu sürecin, siyaseti, ekonomisi, sosyal ve kültürel geliÅŸmeleriyle dünyada olup bitenlerden bağımsız olmadığını vurgulayan ErdoÄŸan, “Dünya, geçtiÄŸimiz asrın ortalarına doÄŸru faÅŸizmin sultasından 30 yıl önce de komünizmin hezeyanlarından kurtulmuÅŸtu. İnÅŸallah bu dönemde de dünyamız, parıltılı kavramların ambalajı içinde önümüze getirilen ve insan fıtratını bozarak onu yeniden felaketin eÅŸiÄŸine sürükleyen sapkın dayatmalardan kurtulacaktır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Her alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, hak ve özgürlüklerini geniÅŸleten bir Türkiye için çalıştıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, “Türkiye Yüzyılı hedefimiz, sadece milletimizin refahını yükseltme, sadece ülkemizi bölgesel ve küresel güç haline getirme gayesi taşımıyor. Bu, aynı zamanda inanç, kültür, medeniyet köklerimizi de yeniden ihya edeceÄŸimiz bir atılımın adıdır. Bunun için 85 milyon vatandaşımızın her birine seslenerek diyorum ki; gelin Türkiye Yüzyılı’nı geçtiÄŸimiz 20 yılda hayata geçirdiÄŸimiz demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde hep birlikte inÅŸa edelim. Gelin bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeÅŸ olarak, hep birlikte Türkiye olarak Cumhuriyetimizin kuruluÅŸunun 100. yılı olan 2023’ü, ülkemizin en büyük atılımının baÅŸlangıç noktası haline getirelim.” ifadelerini kullandı.
“Demokrasi ve kalkınma devrimlerimizi birer birer hayata geçirdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamak için çıktıkları yolda hangi fedakarlıklarla neler yaptıklarının en yakın şahidinin milletin bizatihi kendisi olacağını ifade etti.
Erdoğan, şunları kaydetti:
“Biz bu gayretleri gösterirken kimlerin de ülkeye ihanet pahasına baÅŸka gündemlerin peÅŸinden gittiÄŸini en iyi milletimiz biliyor. Sınırlarımıza saldıran, ÅŸehirlerimizi kana ve ateÅŸe bulamaya çalışan terör örgütlerinden kendi milletine silah doÄŸrultan darbecilere kadar can ve mal güvenliÄŸimize yönelik nice tehditle mücadele ettik. Teröristlerin ülkemizi yangın yerine çevirmeye çalıştıkları günlerden devletin tepelerine binen yumruÄŸundan kaçacak delik aradıkları günlere gelmiÅŸ olmanın huzuru içindeyiz. Milletimizin temel hak ve özgürlüklerini, ülkenin hayati çıkarlarını; kısır hesapları, sinsi niyetleri ve ideolojik saplantıları için örseleyen vesayet güçleriyle kavgaya tutuÅŸtuk. Partimizi kapatma giriÅŸimlerine kadar varan bu tür yanlış giriÅŸimlerin artık akla bile gelmeyeceÄŸi, demokratik olgunluk seviyesine ulaÅŸtık. Tüm umudunu ülkenin ve milletin felaketi üzerine kuran kifayetsiz siyasetçilerle uÄŸraÅŸtık. Ülkemizin bu hususta da hak ettiÄŸi iklime kavuÅŸacağı günlerin uzak olmadığına inanıyoruz. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını hazmedemeyen emperyalistlerin farklı görünüm ve alandaki oyunlarıyla boÄŸuÅŸtuk. Maruz kaldığımız çifte standartları, gizli açık ambargoları, sinsi tecrit çabalarını fırsata dönüştürerek kendi göbeÄŸimizi kesecek adımlarla her alanda gücümüze güç kattık. Hamdolsun. Özetle ifade etmeye çalıştığımız engelleme çabalarının hepsinin de üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma devrimlerimizi birer birer hayata geçirdik.
Bugün de ülkemizin önündeki tüm sorunları çözecek mücadeleyi vermeyi, gayreti göstermeyi sürdürüyoruz. Kökenine, inancına, meÅŸrebine, siyasi ve sosyal tercihine bakmadan her bir vatandaşımızı layık olduÄŸu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine, gelecek güvencesine kavuÅŸturmakta kararlıyız. Vatan topraklarının her karışında hakim kıldığımız huzurun, geliÅŸme ve kalkınma iradesinin engellenmesine, umutlarımızın üzerinin gölgelenmesine asla rıza göstermeyeceÄŸiz. Kadınıyla, erkeÄŸiyle, genciyle, yaÅŸlısıyla, işçisiyle, memuruyla, sanayicisiyle, çiftçisiyle her kesimden insanımız bizimle olduÄŸu müddetçe Allah’ın izniyle önümüzde duracak, bizi engelleyecek güç tanımıyoruz.”
Erdoğan, ülkenin zenginliğini milletin her kesimiyle adil şekilde paylaşma ilkesini, sosyal devlet projeleriyle hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirtti.
Türkiye’nin en kapsamlı ve etkin sosyal programlarının AK Parti döneminde geliÅŸtirildiÄŸini ve uygulandığını ifade eden ErdoÄŸan, “Bunun sebebi milletimizin eskisine göre temel ihtiyaçlarını karşılamakta daha çok sıkıntı çekmeye baÅŸlaması deÄŸil, insanımızın hayat standardına iliÅŸkin çıtanın yükselmiÅŸ olmasıdır.” diye konuÅŸtu.
İhtiyaçlar değiştikçe sosyal yardım programlarının içeriğini de zenginleştirdiklerini, ihtiyaç duyduğu her yerde ve her durumda vatandaşın yanında olduklarını dile getiren Erdoğan, geçmişte sadece yakacak ve gıda gibi birkaç başlıkta destek alabilen ailelerinin, elektrikten doğal gaza, kiradan kırtasiyeye geniş bir alanda devleti yanlarında bulduklarını vurguladı.
Sosyal destek verilen kesimler de engellilerden yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlardan eğitim çağındaki çocuklara kadar kuşatıcı bir zenginliğe sahip olunduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu yaklaşım bize medeniyetimizin ve kültürümüzün mirasıdır. Pek çok gönül sultanına atfedilen mısralarda bu anlayış şöyle anlatılıyor. ‘BaÅŸta devlet, dilde himmet, elde fırsat var iken tut elinden düşmüşlerin, sana saadet yar iken. Kimseye baki deÄŸildir, mülk-ü devlet sim ü zer. Bir harap olmuÅŸ gönlü tamir etmektir hüner.’
Elimizde fırsat varken yokluktan yoksulluktan vurulan gönülleri tamir etmek, hem devleti yönetme sorumluluÄŸumuzun hem de bir insan, bir Müslüman olarak sahip olduÄŸumuz hassasiyetin gereÄŸidir. Biz sadece bu yaygın ve etkin yardım sistemiyle herkesin elinden tutmakla kalmadık sosyal destek sistemimizin mantığını da deÄŸiÅŸtirdik. İhtiyaç sahibi olmanın özellikle ötesinde büyüğüyle, annesiyle, çocuÄŸuyla bir bütün olarak ailenin tamamını koruyacak, gözetecek, güçlendirecek çalışmalara ağırlık veriyoruz.”
“Bu merkezlerde yürütülecek faaliyetlere 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık”
Aileye yönelik hizmetleri genişletme amacı taşıyan yeni bir adımın müjdesini paylaşan Erdoğan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtasıyla kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmalar için kurulan aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezleri olduğunu hatırlattı.
Erdoğan, bu merkezlerde kadınları üretken hale getirmeye, çocukların akranlarıyla sağlıklı gelişim göstermelerini sağlamaya yönelik faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.
Kadın ne kadar güçlü olursa hem kendi hayatında hem çocuğunu yetiştirmede hem tüm aileyi ayakta tutmakta o derece başarılı olacağına dikkati çeken Erdoğan, son dönemde milli ve manevi değerleri tahrip ederek aile yapısını yıkmaya yönelik tehditlere karşı alınan tedbirleri bu merkezleri güçlendirerek tahkim ettiklerini söyledi.
ErdoÄŸan, “Bu amaçla ülkemizde halen faaliyette olan 330 Aile Destek Merkezi sayımızı 656’ya, 47 Sosyal Dayanışma Merkezi sayımızı 116’ya çıkartıyoruz. Bu yaygınlaÅŸtırmada önceliÄŸi de DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgemize veriyoruz. Önümüzdeki yıl için bu merkezlerde yürütülecek faaliyetlere 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık.” dedi.
“Hem bu kiÅŸiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacak”
“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler BirliÄŸi BaÅŸkanıyla ilgili yargı harekete geçmiÅŸtir.” diyen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
“Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de deÄŸiÅŸtirilmesini saÄŸlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuÅŸarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir ÅŸahsın, adı Türk ile baÅŸlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiÄŸine inanıyorum.
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızın yürüttüğü soruÅŸturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceÄŸi kararlara göre hem bu kiÅŸiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede kabine toplantımızda ilgili bakanlarımıza Tabipler BirliÄŸi baÅŸta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini, buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluÅŸ amaçlarına uygun faaliyetlere yoÄŸunlaÅŸtırmakta kararlıyız.”
Kaynak: AA

