Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferini elde etmemizin önüne kimse geçemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferini elde etmemizin önüne kimse geçemez
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Haneyi, sokağı, sandığı, mahalleyi sıkı tuttuÄŸumuzda Allah’ın izniyle 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferini elde etmemizin önüne kimse geçemez.” diye konuÅŸtu.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisinin İstanbul İl BaÅŸkanlığınca NEF Stadyumu’nda düzenlenen “İstanbul’un Sözü: Birlik, İrade, Zafer” programında, katılımcıları selamlayarak, Fatih’in yadigarı İstanbul’un 2053 vizyonu için gece gündüz demeden çalışanlara şükranlarını iletti.
Partisinin il teÅŸkilatının, “Yüz Yüze 100 Gün” programı doÄŸrultusunda İstanbul’u hane hane, sokak sokak, meydan meydan kucakladığını belirten ErdoÄŸan, teÅŸkilatın, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu için çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.
ErdoÄŸan, 2023’e kadar İstanbul’da dokunmadık gönül bırakmayacaklarını dile getirerek, buluÅŸmaya İstanbul’da 32 bine yakın sandıkta görev alacak 96 bin AK Parti sevdalısının katıldığını vurguladı.
AK Parti ailesinin tüm fertleriyle İstanbul’un 4,5 milyon hanesine, 16 milyon İstanbullunun istisnasız hepsine ulaÅŸmak için çalıştığını ifade eden ErdoÄŸan, aynı çalışmayı 81 vilayetin tamamında gerçekleÅŸtireceklerini kaydetti.
“(Seçime kadar) Sahada en küçük bir boÅŸluk bırakmayacağız”
Bu hafta Konya ve Artvin’de programlara katıldığını anımsatan ErdoÄŸan, şöyle devam etti:
“Durmadan, usanmadan, yılmadan Türkiye’nin altyapısını biz deÄŸiÅŸtirdik, üstyapısını da biz inÅŸa edeceÄŸiz. Biz, kuru vaat yapmıyoruz. Kurusıkı atmıyoruz. İcraat, icraat, icraat. Türkiye’yi, yeni yüzyıla biz hazırlıyoruz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, müjdecisi olan 2023 için birlik, irade, zafer sözü veren İstanbul, her alanda yaptığı gibi bu hususta da Türkiye’nin lokomotifliÄŸini Allah’ın izniyle yürütecektir. GeçtiÄŸimiz hafta sadece bir günde İstanbul’un 39 ilçesinde 200 bin haneyi ziyaret ederek bu doÄŸrultuda ilk adımı baÅŸarıyla attık. Seçime kadar her haneyi en az iki hatta çok daha fazla ziyaret ederek, sahada en küçük bir boÅŸluk bırakmayacağız. Bu programın ilk turunu ocak ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Rabb’imizin ‘İnsan için ancak çalıştığı kadarı vardır’ emri ilahisi her iÅŸimiz gibi teÅŸkilat faaliyetlerimizde de rehberimizdir. Çalışmalarımızı yine Rabb’imizin bize sıkça yönelttiÄŸi, ‘akletmez misiniz?’ ikazına uygun ÅŸekilde yürüteceÄŸiz. Birileri yuvarlak masanın etrafında döne dursun. Biz sahayı akılla, kalple, samimiyetle, emekle, azimle, fedakarlıkla, ilmik ilmik örerek kendi iÅŸimize bakacağız. Yalan ve iftira siyasetinin üzerimizde oluÅŸturduÄŸu girdaba asla boyun eÄŸmeden, eser ve hizmet siyasetiyle yolumuza devam edeceÄŸiz.”
Yapılan her iÅŸte, söylenen her sözde hakkı, hakkaniyeti ve halkı üstün tuttukları müddetçe kimsenin bileklerini bükemeyeceÄŸini aktaran ErdoÄŸan, “AK Parti teÅŸkilatlarında tüm bu vasıflara sahip binlerce, on binlerce, yüz binlerce dava arkadaşımız var. Pendik’teki Elazığlı Abbas amcamız da bunlardan biriydi, 91 yaşında. Kendisi partimizin kuruluÅŸundan itibaren oturduÄŸu mahalledeki her faaliyetimize iÅŸtirak etmiÅŸ, her toplantımızda söz almış, Türkiye ve AK Parti sevdalısı bir amcamızdı. Katıldığı son toplantıda yine heyecanla davasına olan sevdasını anlatırken geçirdiÄŸi kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede dar-ı bekaya irtihal ettik. Mekanı cennet olsun inÅŸallah. Abbas amcamıza ve onun gibi son nefesine kadar bu yolda samimiyetle mücadele veren kardeÅŸlerimizin tamamına Allah’tan rahmet diliyoruz. Dualarıyla, gayretleriyle, fedakarlıklarıyla, partimizin bugünlere ulaÅŸmasına katkı veren her bir kardeÅŸime de şükranlarımı sunuyorum.” diye konuÅŸtu.

“Biz gelecek nesillerin zamanının misafiriyiz.”
AK Parti’nin milletin partisi olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
“Bu partinin kurucusu da sahibi de bugüne kadar taşıyıcısı da bundan sonra onu daha da güçlendirerek devam ettirecek olan da bizatihi milletimizin ta kendisidir. Bizler AK Parti teÅŸkilatları olarak üstlendiÄŸimiz görevlerle milletin emanetçisiyiz. Gençlerimizle yaptığımız sohbetlerde de ifade ettiÄŸim gibi biz gelecek nesillerin zamanının misafiriyiz. Önceki nesillerden devraldığımız dava, hizmet ve eser mücadelesinin kutlu bayrağını, ülkemize ve milletimize yapabildiÄŸimiz en çok katkıyı vererek sonraki nesillere aktarabilirsek ne mutlu bize.”
2023’te bayrağı zirveye dikeceklerini dile getiren ErdoÄŸan, alandakilere seslenerek şöyle devam etti:
“Bayrağı zirveye dikmeye var mıyız? Sandığı irade, davayı namus, Türkiye’yi sevda bilen AK Parti İstanbul TeÅŸkilatı olarak ÅŸimdi sizlerden söz istiyorum. Cumhuriyet’imizin ilk yüzyılının son imtihanı 2023’ü alnımızın akıyla vermeye hazır mıyız? Ey İstanbul, Cumhuriyet’imizin yeni asrında dünyada Türkiye Yüzyılı’nı yükseltmeye hazır mıyız? Ey İstanbul, Fatih’in İstanbul’u fethinin 600. yıl dönümü, 2053’te tüm gönüllüleri yeniden fetih için hazır mıyız? Ey İstanbul, AK Parti husumeti kisvesi altında milletimizle bin yıllık hesabını görmeye çalışanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya hazır mıyız? Ey İstanbul, bu ÅŸehri fert fert, hane hane, sokak sokak, sandık sandık, ilçe ilçe Türkiye Yüzyılı’na taşımaya hazır mıyız? MaÅŸallah. Barekallah. Tebarekallah. Åžu karşımda gördüğüm heyecan, ihtiÅŸam, ÅŸu karşımda gördüğümüz birlik, ÅŸu karşımda gördüğüm irade, inÅŸallah 2023’teki zaferimizin müjdesidir.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, birbirine kenetlenmiÅŸ parmaklar ve bir duvarı oluÅŸturan tuÄŸlalar gibi olduklarını belirterek, “Saflarımızı sıkı tuttukça önümüze hangi tuzağı kurarlarsa kursunlar, hangi engeli koyarlarsa koysunlar vız gelir. BaÅŸlattığımız demokrasi ve kalkınma hamlesini adım adım ileriye taşıyarak ülkemizin üzerinden vesayetin gölgesini nasıl kaldırdıysak, yoklukları, sefaleti, geri kalmışlığı nasıl tarihe gömdüysek, içeride ve dışarıda tertiplenen kumpasları nasıl bozduysak, terör örgütlerinin diÅŸlerini nasıl söktüysek, darbecileri nasıl bozguna uÄŸrattıysak, ekonomik tetikçileri nasıl ÅŸaşırttıysak, felaket senaryolarını nasıl boÅŸa çıkarttıysak inÅŸallah 2023’le ilgili sinsi plan ve hevesleri de aynı ÅŸekilde çöpe atacağız. İnsanlarımızı karamsarlık çukurunda boÄŸmak için uÄŸraÅŸan, bu uÄŸurda finanstan teröre her aracı kullanan küresel baronlara, emperyalist çetelere eyvallah etmeyeceÄŸiz. İnancımızdan, medeniyetimizden, tarihimizden, milletimizden aldığımız güçle bu imtihanı da baÅŸarıyla tamamlayacağız.” diye konuÅŸtu.

“Zor oyunu bozar” sözüne atıfta bulunan ErdoÄŸan, ÅŸunları ifade etti:
“Gücünü imanımızdan ve azmimizden alan çabayla inÅŸallah bu oyunu da bozacağız. Bu hedefe ulaÅŸmak için Cumhur İttifakı çatısı altında gece gündüz çalışacağız. Önce AK Parti olarak kendi içimizdeki birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi, kardeÅŸliÄŸimizi güçlendireceÄŸiz. Buradan genel baÅŸkan sıfatıyla, ÅŸahsımdan baÅŸlayarak, tüm genel merkez yöneticilerimize, il ve ilçe teÅŸkilatlarımıza, milletvekillerimize, belediye baÅŸkanlarımıza, yeni bir görev veriyorum. Her birimiz kendi oy kullandığımız sandığın üyelerini ve mahalle temsilcileriyle en kısa sürede bir araya geleceÄŸiz. Aynı ÅŸekilde ikamet ettiÄŸimiz yerdeki AK Parti üyeleriyle temasa geçeceÄŸiz. Her bir üyemizi, partimize yeni bir üye katılması için teÅŸvik edeceÄŸiz. Kendimizden baÅŸlayarak halka halka bu seferberliÄŸi, 85 milyonun tamamına yayacağız. Haneyi, sokağı, sandığı, mahalleyi sıkı tuttuÄŸumuzda Allah’ın izniyle 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferini elde etmemizin önüne kimse geçemez. Varsın birileri kendi kendilerine gelin güvey olmaya, kendi kısır dünyalarında davul zurna çalmaya, sanal mecralarda siyasetçilik yapmaya devam etsin. Biz doÄŸrudan insanımıza gideceÄŸiz. DoÄŸrudan insanımızla konuÅŸacağız. DoÄŸrudan insanımızın gönlüne ve dimağına hitap edeceÄŸiz. Hepimizin de çok iyi bildiÄŸi gibi siyaset insanla yapılır. Åžayet siyaseti ÅŸekillendirmek, medyaya, dedikoduya, sanal mecralara kalsaydı bırakın iktidar olmayı, bize bu ülkede yaÄŸmurlu havada bir bardak su bile vermezler, doyasıya tek bir nefes bile aldırmazlardı. Kazandığımız her zaferin gerisinde milletimizle aramızda tuttuÄŸumuz o güçlü baÄŸ, paylaÅŸtığımız muhabbet, yöneldiÄŸimiz ortak istikamet var.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Allah’ın takdirine razı olduklarını, milletin gücünün üstünde güç görmediklerini vurgulayarak, “Hep birlikte yaÅŸadığımız 15 Temmuz, bunun en büyük ispatıdır. Ne diyor Akif? ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür.’ Dünyanın en modern savaÅŸ araçları olan tankın, topun, uçağın, helikopterin, silahın karşısında sadece imanlı yüreÄŸiyle çıkmış, hepsine galebe çalmıştır. Onunla birlikte AK Parti kadrolarının moralini bozmak için tedavüle sokulan hiçbir yalan, hiçbir iftira, tezgahlanan hiçbir kirli oyun, bu gerçeÄŸi deÄŸiÅŸtiremez. Türkiye’nin geçtiÄŸimiz 20 yılda elde ettiÄŸi asırlık kazanımları inkar edenin gözüne dizine durur. Ülkemizin bugün yaÅŸadığı çoÄŸu da küresel krizlerden kaynaklanan sorunlarını çözebilecek yegane vizyona, programa, projeye, kadroya, azme sahip tek parti biziz. Muhalifler bile alenen ikrar edemeseler de bu gerçeÄŸi dost ortamlarında dile getirmekten kendilerini alıkoyamıyorlar.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Yüzyılı vizyonlarını 81 vilayetin ve ilçelerinin tamamındaki vatandaşlarla şekillendirmek için çalışırken, muhalefetin avara kasnak misali attığı boş turları milletin de gördüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Sadece son bir ayda TOKİ’nin 500 bin konut, 1 milyon arsa, 50 bin iÅŸ yeri kampanyasıyla ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg’un üretime geçmesiyle, ÅŸehirlerimizdeki onlarca milyarlık toplu açılışlarımızla, dünyanın en yüksek 5 barajından biri Yusufeli Barajı Hidroelektrik Santrali’nin su tutmaya baÅŸlamasıyla, dikkat edin her yıl 5 milyar geri dönüşü olacak, 7 yılda Yusufeli Barajı kendini finanse edecek. Bunu AK Parti yapar, diÄŸerleri laf yapar. Türk Devletleri TeÅŸkilatından G20’ye, uluslararası zirvelerle ve daha pek çok programla ülkemize tarihe geçecek nice eserler ve hizmetler kazandırırken, kendi aralarında tepiÅŸmekten, birbirlerine laf yetiÅŸtirmekten, baÅŸka siyaset ortaya koyamayanların takdirini milletimiz elbette yapmaktadır.”
Programa katılan vatandaÅŸlara seslenerek, “KardeÅŸlerim, ÅŸu anda hazır mısınız? Öyle bir haykıralım ki, sadece Türkiye deÄŸil tüm dünya duysun. Hazır mıyız?” diyen ErdoÄŸan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeÅŸ olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” ifadelerini kullandı.
“Toplantımızın gayesi, Türkiye Yüzyılı seferberliÄŸinin baÅŸladığını ilan etmektir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün imkanlarla, bu yola durmadan usanmadan devam edileceğini dile getirerek, özellikle de yılbaşından itibaren aldıkları tedbirlerin, hayata geçirdikleri uygulamaların neticelerinin daha iyi görülmeye başlanacağını söyledi.
Bunun için vatandaşlardan göğüslerini gere gere, bugüne kadar ülkeye yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını herkese anlatmalarını isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Sizlerin doÄŸrusunu söyleyerek, eÄŸitimde neler yaptık, saÄŸlıkta neler yaptık, ulaşımda neler yaptık, adalette, emniyette neler yaptık, tarımda neler yaptık, dış politikada neler yaptık, bunları anlatmanızı istiyorum ki bu muhalefetin bütün yalan balonları ne yapsın? Sönmeye devam etsin. Sözlerin, yumuÅŸatmadığınız, teskin etmediÄŸiniz her kalbin ritmi bozulmaya devam edecektir. Sizlerin özellikle yeÅŸertmediÄŸiniz, bakmadığınız her umut bahçesi, ayrık otlarının istilasına uÄŸramaya devam edecektir. Ülkemizde eÅŸi benzeri olmadığına inandığım ÅŸu muhteÅŸem toplantımızın gayesi, Türkiye Yüzyılı seferberliÄŸinin baÅŸladığını hem kendi teÅŸkilatlarımıza hem tüm Türkiye’ye ilan etmektir. Åžimdi buradan sesleniyorum; ana kademelerimizde, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda, aynı istikamette yürüdüğümüz sivil toplum kuruluÅŸlarımızda, milletimize borcumuzu ancak 2023’e en iyi ÅŸekilde hazırlanarak ödeyebiliriz.”
Pençe-Kilit Operasyonu’nda 480 terörist etkisiz hale getirildi
ErdoÄŸan, Suriye’de yapılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda 480 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini aktararak, “Åžehitlerimiz var. Rabb’im ÅŸehitlerimizi sevgili Habibi’ne komÅŸu eylesin. Bizlere de Rabb’im bu ÅŸehadeti nasip eylesin. ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek bu yolda yürüyoruz.” ifadesini kullandı.
Terör örgütlerinden küresel medya mecralarına kadar tüm mekanizmaların 2023 için harekete geçirildiÄŸine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, “Åžehitlerle beraber topraklar vatan oluyor. Bir gül bahçesine girercesine, hayatlarının baharında topraÄŸa düşen ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baÅŸ saÄŸlığı diliyorum. Bizim inancımızda ÅŸehitler ölmez ama bu ülkeye ve millete kem gözle bakan herkesin akıbeti berbat olacaktır. Türkiye kendi güvenliÄŸi için, sınırları içinde ve sınırları dışında belirlediÄŸi alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez. Åžayet, bu ortamda her birimiz üzerimize düşenleri hakkıyla yerine getiremezsek, tarih ve bizden sonraki nesiller önünde boynumuz bükük kalır.” diye konuÅŸtu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bize boyun bükmek yakışmaz. Bize yakışan ecdada layık, gençlerimize örnek olmaktır. Yarın deÄŸil hemen ÅŸimdi diyerek, bir kez daha İstanbul’un Sözü: Birlik, İrade, Zafer Programı’mızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İstanbul’un 39 ilçesinden gelen siz sandık görevlilerimize, üzerimize dökeceÄŸi ışıklarla bulutları dağıtacak, mazlumların ÅŸarkılarını söyleyecek, Türkiye Yüzyılı’nın anahtarı 2023 seçimlerinde göstereceÄŸiniz gayretlerde baÅŸarılar diliyorum. Cumhur İttifakı’nın diÄŸer tarafı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber bu yolda emin adımlarla yürümeyi Rabb’imden hepimize, hepinize niyaz ediyorum. Sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. DeÄŸerli kardeÅŸlerim, durmak yok, yola devam diyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan görselinin yer aldığı kareografi gerçekleştirildi
Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmaya baÅŸladığı sırada statta, “İstanbul’un sözü tamam inÅŸallah” yazısı ve ErdoÄŸan görselinin yer aldığı kareografi gerçekleÅŸtirildi.
KonuÅŸmaların ardından AK Parti İstanbul İl BaÅŸkanı Osman Nuri Kabaktepe, ErdoÄŸan’a günün anısına hediye takdim etti.
Kaynak: AA
