İçişleri Bakanı Soylu: Hatay merkezli depremde 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Soylu Hatay merkezli depremde 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Soylu Hatay merkezli depremde 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi.

Merkez üssü Defne ilçesi olan depremin ardından kente gelen Bakan Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Saat 20.04’te meydana gelen depremin ardından bütün ekiplerin alanı taradığını aktaran Soylu, “Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de SamandaÄŸ’da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiÄŸi bilgisine ulaÅŸtık. Åžu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Åžu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu deÄŸil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı.” dedi.

Bakan Soylu, akademisyenlerle yapılan deÄŸerlendirmede, Antakya’da fayın bir bölümünün daha kırıldığı deÄŸerlendirilmesinin bulunduÄŸunu belirterek, “Yine bu esnada denizde suyun yükselmesi konulu uyarı Kandilli Rasathanesi’nden hem bize hem de 10’un üzerinde ülkeye geçti. Daha sonra da bu tehlikenin geçtiÄŸi konusunda yeni bir uyarı geldi ve bu da geri çekilmiÅŸ oldu.” diye konuÅŸtu.

“Artçı depremler 6,4’ten sonra 26 defa daha tekrarladı”

Bölgedeki ihbarlara tüm hızıyla arama kurtarma ekiplerinin gitmeye çalıştığına değinen Soylu, şöyle devam etti:

“Bu akÅŸam, artçı depremler ÅŸu ana kadar 6,4’ten sonra 26 defa daha tekrarladı. Bu akÅŸam özellikle riskli binalara girilmemesi konusunda uyarılarımızı hala devam ettiriyoruz. Özellikle bir baÅŸka uyarımız daha var; burada Defne, Antakya ve bu civarda girilmemesi gereken binalara girilip eÅŸya taşıması yapılıyor. Bunun son derece riskli ve de yanlış olduÄŸunu ifade etmek istiyorum. Çünkü hem artçı depremler devam ediyor. Binaların ağır hasarlı veya ne ölçüde olduÄŸu bilinmeden içine girilmesi, genelgemizde ifade ettiÄŸimiz gibi hocalarımız herhangi bir deÄŸerlendirme yapmadan bu binalara girilmesi, Allah korusun bir artçı depremde baÅŸka türlü felaketlere sebebiyet teÅŸkil edebilir.”

Soylu, bölge halkına geçmiÅŸ olsun dileklerini ileterek, hayatını kaybeden vatandaÅŸlara Allah’tan rahmet diledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir