KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili tutuklananların sayısı 247’ye yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi

KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı deÄŸiÅŸiklik tespit edilen binalarla ilgili soruÅŸturmalarda 93’ü müteahhit, 123’ü yapı sorumlusu, 13’ü yapı sahibi ve 18’i binada deÄŸiÅŸiklik yapan olmak üzere 247 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 6 Åžubat’taki KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı deÄŸiÅŸiklik tespit edilen binalarla ilgili baÅŸsavcılıklarca resen baÅŸlatılan soruÅŸturmalarda 997 zanlının sorumluluÄŸu saptandı.

SoruÅŸturmalar kapsamında 93’ü müteahhit, 123’ü yapı sorumlusu, 13’ü yapı sahibi ve 18’i binada deÄŸiÅŸiklik yapan olmak üzere 247 şüpheli tutuklandı. 78’i müteahhit, 177’si yapı sorumlusu, 37’si yapı sahibi ve 30’u binada deÄŸiÅŸiklik yapan olmak üzere 322 zanlı hakkında da adli kontrole hükmedildi.

Ayrıca 198 şüpheli hakkında yakalama kararı, 102 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

BaÅŸsavcılıkların talimatıyla halen 2 kiÅŸi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 35’inin hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde 9 zanlının ise yurt dışında olduÄŸu tespit edildi, 82 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir