Bakan Kurum: İstanbul’da 90 bin konutun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz

Bakan Kurum İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz

Bakan Kurum İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz

Bakan Kurum, “İstanbul’umuzun her mahallesinde 90 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kararlıyız, İstanbul’da 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleÅŸtirecek ve İstanbul’u afetlere karşı dirençli hale getireceÄŸiz.” dedi.

Çevre, Åžehircilik ve İklim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın da katıldığı BaÄŸcılar Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuÅŸmada, KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Devletin, afetin ilk anından itibaren deprem bölgesinde olduÄŸunu söyleyen Kurum, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ankara’da iÅŸi bizzat koordine ettiÄŸini, ilgili bakanların, milletvekillerinin ve gönüllülerin deprem bölgesinde olduÄŸunu ifade etti.

Her geçen gün bir seferberlik anlayışıyla afetin tüm yaralarını devlet ve millet birlikte sardıklarını dile getiren Kurum, hayatın normale dönmesi için gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bakan Kurum, dün Elazığ’da afetzedelerle birlikte olduklarını, bu ilde yapacakları afet konutlarının temellerini attıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“İnÅŸa edeceÄŸimiz 650 bin konutun, 319 bininin temellerini inÅŸallah 2 ay içerisinde atacağız ve yine bir yıl içerisinde söz verdiÄŸimiz gibi yuvalarımızı teslim edeceÄŸiz. Devlet ve millet bir oldukça bu afetin üstesinden geleceÄŸiz. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde dün olduÄŸu gibi bugün de yarın da verdiÄŸimiz sözlerimizi tutarak, vatandaÅŸlarımızı saÄŸlam, sıcak yuvalarına kavuÅŸturacağız. Artık büyük ve güçlü Türkiye var. CumhurbaÅŸkanımızın yüksek iradesi, vizyonu var. Afetin 54. gününde biz 65 bin konutun temellerini attık, 54 günde 65 bin konut temeli atan bir Türkiye var. Tabii ki bu eserlerin bize diyorlar ki garantisi kimdir? İşte biz de BaÄŸcılar Meydanı’ndan onlara sesleniyoruz, bu ülkedeki dev eserlerin 20 yıldır nasıl teminatı, garantisi CumhurbaÅŸkanımız olmuÅŸsa afet konutlarımızın da teminatı, garantisi liderimiz, BaÅŸkomutanımız CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’dır. Buradaki konutları, BaÄŸcılar’ın siluetine yakışacak bir ÅŸekilde yoÄŸunluÄŸunu azalttık, 1200 konut yapılması gereken yerde biz 800 konut yaptık. Niye? Buradaki kardeÅŸlerim daha huzurlu yaÅŸasınlar. YeÅŸil alanların içinde oynasınlar, meydanları olsun, parkları olsun. Benim güzel BaÄŸcılarlı kardeÅŸim en güzeline layık dedik ve bu anlayışla çalışmalarımızı yaptık.”

Bakan Kurum, Ece ve Demircan sitelerinde gelecek haftada vatandaşların rızası çerçevesinde dönüşüm süresinin yürütüleceğini belirterek, sağlam, güvenli ve afetlere karşı dirençli yuvaların her yerde olmalarını istediklerini söyledi.

İstanbul’u güvenli hale getirmek için Esenler’de bakanlık tarafından belediye ile 60 bin konutlu bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerine dikkati çeken Kurum, bu projede 2 bin konutun anahtarlarını vatandaÅŸlara teslim ettiklerini dile getirdi.

“İstanbul’umuzu afetlere karşı dirençli hale getireceÄŸiz”

Üsküdar Çamlıca Camisi’nin eteklerinde örnek bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini aktaran Kurum, İstanbul’un çeÅŸitli ilçelerinde kentsel dönüşüm projelerine devam ettiklerini anlattı.

Kurum, kentin siluetine yakışacak ÅŸekilde kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini belirterek, “İnÅŸallah İstanbul’umuzun 7 tepesinde, her mahallesinde 90 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kararlıyız, İstanbul’da acil olarak yenilenmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleÅŸtirecek ve İstanbul’umuzu afetlere karşı dirençli hale getireceÄŸiz. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. İstanbul’umuzu, bu kadim ÅŸehrin güzel insanlarını mutlu yarınlara hazırlayacağız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir