Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: 3 ilde yapmaya başladığımız deprem konutlarında artık son aylara yaklaştık

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar 3 ilde yapmaya başladığımız deprem konutlarında artık son aylara yaklaştık

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar 3 ilde yapmaya başladığımız deprem konutlarında artık son aylara yaklaştık

Baykar Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Bayraktar, 3 ilde yapmaya baÅŸladıkları deprem konutlarına iliÅŸkin, “Artık son aylara yaklaÅŸtık. Toplam 1012 konut inÅŸa ediliyor. Bunların 3’te 1’i KahramanmaraÅŸ’ta, 3’te 1’i Adıyaman’da, 3’te 1’i Hatay’da.” dedi.

Baykar Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar,  “asrın felaketi”nin merkezi olan KahramanmaraÅŸ’taki Baykar Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek depremzedelerle sohbet etti.

Daha sonra T3 Vakfı Deneyap Atölyesi’ne geçen Bayraktar, burada çocuklarla görüştü, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çocuklara hediye dağıtan ve depremzedelerle hatıra fotoğrafı çektiren Bayraktar, konteyner kentte bulunan KADEM Kadın Destek Merkezi ve Can Sağlığı Vakfına da ziyarette bulundu.

Bayraktar, gazetecilere, 1000 adet konutu depremzedelerin yararına kullanılmak üzere devlete bağışladıklarını söyledi.

Konutları 3 ilde yapmaya baÅŸladıklarını belirten Bayraktar, “Artık son aylara yaklaÅŸtık. Toplam 1012 konut inÅŸa ediliyor. Bunların 3’te 1’i KahramanmaraÅŸ’ta, 3’te 1’i Adıyaman’da, 3’te 1’i Hatay’da. İnÅŸallah Adıyaman’daki konutlar mayısta hazır olmuÅŸ olacak. KahramanmaraÅŸ’takiler haziran-temmuz gibi hazır olmayı bekliyor. Hatay’dakiler aÄŸustosa doÄŸru bitmiÅŸ olacak.” diye konuÅŸtu.

Bayraktar, deprem sürecinde yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

“Biz Baykar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Can SaÄŸlığı Vakfı gönüllü ekiplerimizle beraber sahadaydık, halen daha bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Gönüllü arkadaÅŸlarımız saÄŸ olsun aynen milletimizin gösterdiÄŸi hassas duyarlılıkla yüksek bir seferberlik ruhuyla böylesine büyük bir felakette ilk günden itibaren gönüllü oldular. Aylarca bölgede kaldılar. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının Deneyap atölyeleri var. Buradaki öğrenci kardeÅŸlerimize eÄŸitimler veriliyor. Bunun yanında Can SaÄŸlığı Vakfımızın da psikolojik destek birimi gönüllüleri, bu yaÅŸanan travmatik sürece çare bulabilmek ve destek olabilmek için gayretlerini sürdürüyorlar.

Bunlar yeryüzünde yaÅŸanan kaydedilmiÅŸ en büyük depremlerdi ama bunun yanında milletimizin adeta Çanakkale ruhuyla, yardımlaÅŸma kampanyasıyla, bir seferberlik haliyle destek olması, bu yaraların sarılması anlamında gayret göstermesi ilk günden itibaren beni inanılmaz etkiledi. AÅŸağı yukarı bütün illerimize gittik ve o ruhu gördüm. Ben bu anlamda asil milletimize ve bu ruhuna şükranlarımı iletmek istiyorum.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir