DMM’den AYM’nin İletiÅŸim BaÅŸkanlığına iliÅŸkin verdiÄŸi kararla ilgili iddialara yönelik açıklama
DMM'den AYM'nin İletişim Başkanlığına ilişkin verdiği kararla ilgili iddialara yönelik açıklama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan “Anayasa Mahkemesi, İletiÅŸim BaÅŸkanlığının basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal etti.” iddiasının manipülasyon olduÄŸunu bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin (DMM) sosyal medya hesabından, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapıldı.
“‘Anayasa Mahkemesi, İletiÅŸim BaÅŸkanlığının basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal etti. Kararın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çalışmalarına devam edemez.’ iddiası manipülasyondur.” ifadelerine yer verilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanlığının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahale yetkisi zaten bulunmamaktadır. Ayrıca karar, doÄŸrudan CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanı’na baÄŸlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizin çalışmaları açısından herhangi bir sonuç doÄŸurmamaktadır.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yetkisini İletiÅŸim BaÅŸkanlığı TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesinde sayılan BaÅŸkanlığın genel görevlerinden almaktadır. Merkezimiz, çalışmalarını bu doÄŸrultuda aralıksız sürdürmektedir. Anayasa Mahkemesinin verdiÄŸi karar, İletiÅŸim BaÅŸkanlığına baÄŸlı bazı daire baÅŸkanlıklarının kuruluÅŸ kararnamesi ile ilgilidir. Anayasa Mahkemesi, bazı maddelerin CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi deÄŸil kanun ile düzenlenmesi gerektiÄŸine dair hüküm vermiÅŸtir.”
Kaynak: AA
