Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TBMM Genel Kurulu’na hitap etmek için Türkiye’ye gelen Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleÅŸti.

Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.

CumhurbaÅŸkanlığı İletiÅŸim BaÅŸkanlığından, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüşmesine iliÅŸkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, 2,5 saat süren görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliamlar, kalıcı ateÅŸkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel geliÅŸmeler ele alındı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan görüşmede, Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceÄŸini, İsrail’in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail’e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceÄŸini belirtti.

İsrail’in Gazze’de aralarında bebeklerin de bulunduÄŸu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluÄŸa mahkum etmeye devam ettiÄŸini ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail’e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduÄŸunu söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Gazze’de acil ateÅŸkesin saÄŸlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaÅŸtırılması için İslam dünyası baÅŸta olmak üzere bütün ülkelerin gayretlerini artırması gerektiÄŸini vurguladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan görüşmede, Abbas’ın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitap edecek olmasından duyduÄŸu memnuniyeti de dile getirdi.

Kaynak: AA