BeÅŸiktaÅŸ’ın Antalyaspor kabusu sona erdi
Beşiktaş'ın Antalyaspor kabusu sona erdi
Antalyaspor’u İstanbul’da konuk ettiÄŸi son 6 maçta galibiyet yüzü göremeyen BeÅŸiktaÅŸ, Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında karşılaÅŸtığı kırmızı-beyazlı rakibini 4-2 yenerek Akdeniz ekibi karşısındaki ÅŸanssızlığını noktaladı.
Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Antalyaspor’u konuk eden BeÅŸiktaÅŸ’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, son oynadıkları maçın ilk 11’ine göre tek deÄŸiÅŸiklik yaptı.
Siyah-beyazlı takım, TüpraÅŸ Stadı’ndaki müsabakaya Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Emirhan Topçu, Moatasem Al-Musrati, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy ve Ciro Immobile ilk 11’iyle çıktı.

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA
BeÅŸiktaÅŸ’ın yedek kulübesinde Ersin DestanoÄŸlu, Onur Bulut, Salih Uçan, Ernest Muçi, Arthur Masuaku, Jean Onana, Cher Ndour, Can KeleÅŸ ve Mustafa Erhan HekimoÄŸlu yer aldı.
Teknik direktör Van Bronckhorst, ailevi nedenlerle izin aldığı için son birkaç antrenmana katılamayan Masuaku’nun yerine sol bekte Emirhan Topçu’yu görevlendirdi.

Dört yeni transfer ilk kez TüpraÅŸ Stadı’nda
BeÅŸiktaÅŸ’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 6 futbolcudan 4’ü TüpraÅŸ Stadı’nda ilk kez taraftarların karşısına çıktı.
Paulista, Emirhan Topçu, Rafa Silva ve Immobile, siyah-beyazlı formayla Dolmabahçe’de ilk defa görev aldı.
Ndour ile Can Keleş ise ilk defa müsabaka kadrosuna dahil edildi.

FotoÄŸraf: OÄŸuz Yeter/AA
Türkiye Kupası ve Süper Kupa taraftarlarla buluştu
BeÅŸiktaÅŸ’ın müzesine götürdüğü Ziraat Türkiye Kupası ile Turkcell Süper Kupa, müsabaka öncesinde TüpraÅŸ Stadı’na getirildi.
Siyah-beyazlı ekipte kaptanlar Necip Uysal ile Mert Günok, kupaları çıkış tünelinin önünde hazırlanan platforma bıraktı. Tüm futbolcular, iki kupanın önünde basın mensuplarına poz verdi.
BeÅŸiktaÅŸ, karşılaÅŸma öncesinde ısınmaya da vefatının 10. yılı nedeniyle “Onursal BaÅŸkanımız Süleyman Seba’yı rahmetle anıyoruz…” yazılı pankartla çıktı.

Emirhan Topçu sol bekte
BeÅŸiktaÅŸ’ta yeni transfer Emirhan Topçu, orijinal mevkisi sol stoper olmasına karşın bu müsabakada zorunlu olarak sol bekte görev aldı.
Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, sol bek oyuncularından Serkan Emrecan Terzi’nin sakatlığının sürmesi ve Masuaku’nun hazır olmaması gerekçesiyle savunmanın solunda Emirhan’a forma ÅŸansı verdi.

92 gün sonra taraftarıyla buluştu
BeÅŸiktaÅŸ, 92 gün sonra Dolmabahçe’de taraftarının önünde sahaya çıktı.
Geçen sezon iç sahadaki son maçını 18 Mayıs’ta AtakaÅŸ Hatayspor ile yapan siyah-beyazlı ekip, 3 ay 2 gün sonra taraftarıyla bir araya geldi. Taraftarlar, tek tek tribünlere çağırdığı oyunculara büyük destek verdi.
Siyah-beyazlı kulübün baÅŸkanı Hasan Arat, Antalyaspor BaÅŸkanı Sinan Boztepe’ye forma ve kartal heykeli takdim etti.

Taraftarlardan Van Bronckhorst’a büyük destek
BeÅŸiktaÅŸ taraftarı, teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst’a sevgi gösterisinde bulundu.
Siyah-beyazlı taraftarlar, TüpraÅŸ Stadı’nda ilk maçına çıkan Hollandalı teknik adamı tribünlere çağırarak “Üçlü” çektirdi.

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA
İlk yarı
Maçın 23. saniyesinde Antalyaspor öne geçti. Immobile’nin pasında Gedson Fernandes’e çarpan meÅŸin yuvarlak, Van de Streek’in önünde kaldı. Bu oyuncu pasını sol kanatta bulunan Larsson’a verdi. Larsson’un tek pasında topu kontrol eden Samudio’nun ceza sahası içinden yaptığı düzgün vuruÅŸta meÅŸin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

13. dakikada BeÅŸiktaÅŸ beraberliÄŸi yakaladı. Rafa Silva’nın şık pasında savunmanın arkasına hareketlenen Ciro Immobile, ceza sahası saÄŸ çaprazından bekletmeden ÅŸutunu çıkardı. MeÅŸin yuvarlak yakın direÄŸe çarparak aÄŸlarla buluÅŸtu: 1-1.

FotoÄŸraf: OÄŸuz Yeter/AA
23. dakikada siyah-beyazlı ekipte İtalyan santrfor Immobile bir kez daha sahneye çıktı ve ikinci golünü kaydetti. Kaleci Mert Günok’un uzun pasında Immobile’nin kafayla indirdiÄŸi topu Semih Kılıçsoy kontrol etti. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Semih, Veysel Sarı’dan sıyrıldıktan sonra altıpasın içinde son çizgiye yakın bir noktadan meÅŸin yuvarlağı İtalyan oyuncuya çıkardı. Immobile, yakın mesafeden yaptığı vuruÅŸta topu filelere gönderdi: 2-1.

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA
29. dakikada Rafa Silva’nın pasında ceza sahası saÄŸ çaprazında topu kontrol eden Rashica’nın ÅŸutunda, kaleci Piric meÅŸin yuvarlağı kornere çeldi.
40. dakikada BeÅŸiktaÅŸ üçüncü gole çok yaklaÅŸtı. Al-Musrati’nin ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Rafa Silva, ceza sahası dışında kaleci Piric’ten sıyrıldı. Portekizli oyuncunun, ceza sahasına girdikten sonra saÄŸ çaprazda dar açıdan yaptığı vuruÅŸta kale çizgisi yakınında Kelven, müdahale ettiÄŸi topun aÄŸlara gitmesine izin vermedi. Pozisyonun devamında Semih Kılıçsoy, altıpasın solundan ÅŸutunu çıkardı, meÅŸin yuvarlak Veysel Sarı’dan döndü.
Beşiktaş, ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

FotoÄŸraf: OÄŸuz Yeter/AA
İkinci yarı
51. dakikada Antalyaspor skorda dengeyi saÄŸladı. ErdoÄŸan YeÅŸilyurt’un ceza sahası dışından saÄŸ çaprazdan ortasında Samudio’nun arka direkte yaptığı kafa vuruÅŸunda, meÅŸin yuvarlak filelere gitti: 2-2.
56. dakikada BeÅŸiktaÅŸ yeniden öne geçti. Rashica’nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan ve süratle ceza sahasına girerek kaleci Piric ile karşı karşıya kalan Rafa Silva, yerden yaptığı düzgün vuruÅŸla topu aÄŸlarla buluÅŸturdu: 3-2.

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA
63. dakikada Antalyasporlu futbolcu Güray Vural, yapılan VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 61’inci dakikada yaÅŸanan pozisyonda Güray, Antalyaspor ceza sahasının dışında sol çaprazda Rafa Silva’ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen müsabakanın hakemi Mehmet Türkmen, sarı kartı iptal etti ve Güray Vural’a kırmızı kart gösterdi.
88. dakikada Svensson’un pasında topla buluÅŸan Mustafa Erhan HekimoÄŸlu, saÄŸ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra ÅŸutunu çıkardı. MeÅŸin yuvarlak uzak direÄŸin yanından az farkla auta çıktı.

90+5. dakikada BeÅŸiktaÅŸ farkı 2’ye çıkardı. Ndour’un kendi yarı sahasından saÄŸ ayağının dışıyla şık pasında savunmanın arkasına hareketlenerek topla buluÅŸan Muçi, ceza sahasına girdikten sonra uzak köşeye yaptığı düzgün vuruÅŸla meÅŸin yuvarlağı aÄŸlara gönderdi: 4-2.
Beşiktaş, karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Antalyaspor, BeÅŸiktaÅŸ’a en erken golü attı
Antalyaspor’u Dolmabahçe’de 1-0 öne geçiren gol, BeÅŸiktaÅŸ’ın tarihi boyunca yediÄŸi en erken gollerden biri olarak kayıtlara geçti.
Müsabakanın henüz 23. saniyesinde Samudio’nun attığı golle Antalyaspor maçın hemen başında skoru lehine çevirmeyi baÅŸarırken bu gol aynı zamanda kırmızı-beyazlıların, Süper Lig tarihinde BeÅŸiktaÅŸ’a karşı kaydettiÄŸi en erken gol oldu.
Üç resmi maçını da kazandı
Yenilenen kadrosuyla sezona başlayan Beşiktaş, bu sezon oynadığı 3. resmi maçtan da galibiyetle ayrıldı.
İlk resmi müsabakasında Galatasaray’ı 5-0 yenen Kara Kartal, daha sonra Samsunspor’u 2-0’la geçti.
Antalyaspor’u da maÄŸlup eden siyah-beyazlı ekip, bu sezonki ilk gollerini de kırmızı-beyazlı ekipten yedi.
Immobile ligdeki ilk gollerini Dolmabahçe’de attı
BeÅŸiktaÅŸ’ın bu sene kadrosuna kattığı Ciro Immobile, Trendyol Süper Lig’deki ilk gollerini taraftarı karşısında attı.
Siyah-beyazlı formayla ilk gollerini Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray’a karşı kaydeden İtalyan oyuncu, 13. dakikada attığı beraberlik golüyle ligdeki ilk golünü atarken, 23. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi.
Rafa Silva, Antalyaspor’u da boÅŸ geçmedi
BeÅŸiktaÅŸ’ın bu sezon kadrosuna kattığı yıldız isimlerden Rafa Silva, yeni takımıyla çıktığı 3. resmi maçında da gol sevinci yaÅŸadı.
Galatasaray’la oynanan Süper Kupa maçında ilk resmi golünü kaydeden Portekizli oyuncu, Antalyaspor karşısında 56. dakikada BeÅŸiktaÅŸ’ı 3-2 öne geçiren golü attı.
Rafa Silva, geçen hafta Samsunspor’la deplasmanda oynanan müsabakada da ligdeki ilk golünü atmayı baÅŸarmıştı.
Kırmızı kart VAR’dan geldi
Karşılaşmanın 63. dakikasında Güray Vural kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Tecrübeli oyuncu, 61. dakikada Rafa Silva’ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Maçın hakemi Mehmet Türkmen, VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu yeniden inceledi ve sarı kartı iptal ederek kırmızı kart gösterdi.
Emirhan Topçu’nun golleri sayılmadı
Çaykur Rizespor’dan transfer edilen Emirhan Topçu, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçında iki kez fileleri havalandırsa da iki gol de geçerli sayılmadı.
İlk yarıda kullanılan serbest atışta kafa vuruÅŸuyla topu aÄŸlara gönderen Emirhan, ikinci yarıda da benzer bir pozisyonu gole çevirdi ancak VAR’dan gelen faul ve ofsayt uyarıları sonrası golleri skora iÅŸlenmedi.
Ndour siftah yaptı
BeÅŸiktaÅŸ’ın Paris Saint-Germain’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Cher Ndour, ilk kez siyah-beyazlı formayla sahaya çıktı.
İtalyan oyuncu, 67. dakikada Semih Kılıçsoy’un yerine oyuna dahil oldu.
KarşılaÅŸmanın uzatma dakikalarında Muçi’ye şık bir pas veren Ndour’un servisini boÅŸ çevirmeyen Muçi, bu sezonki ilk golünü kaydetmiÅŸ oldu. Siyah-beyazlı oyuncu, maçın sona ermesinin ardından tribünlere “Üçlü” tezahüratı yaptırdı.
“Kaliteli oyuncularımız var, arkalara kaliteli koÅŸular atıyorlar”
BeÅŸiktaÅŸ’ın Kosovalı futbolcusu Milot Rashica, kazandıkları için mutlu olduÄŸunu söyledi.
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rashica, “Kaliteli oyuncularımız var, arkalara kaliteli koÅŸular atıyorlar. Onların koÅŸularına paslar attığım için, bu ÅŸekilde katkı saÄŸladığım için mutluyum.” diye konuÅŸtu.
Tecrübeli oyuncu, Ernest Muçi’nin attığı gol için de mutlu olduÄŸunu kaydederek, “Onun için çok mutluyum. Çok iyi bir oyuncu ve insan. Oynamamak kolay deÄŸil. Hak ettiÄŸi bir gol attı. Çok uzun bir sezon olacak. Uzun sezonda böyle oyunculara ihtiyacımız olacak.” dedi.
Geçen yıla göre çok ÅŸeyin deÄŸiÅŸtiÄŸini söyleyen Rashica, “Takıma çok iyi oyuncular geldi. Bu anlamda iyiyiz. Hocanın ekibiyle getirdiÄŸi bir enerji var. Bizden ne istediÄŸini biliyor. Biz de onun istediklerini yerine getirmek istiyoruz. Topla çok ofansif idmanlar yapıyoruz ve hocanın istediklerini sahaya yansıtıyoruz. Geçen yıl zor zamanlar geçirdik. Bu sezona Süper Kupa’yla baÅŸladık ve taraftarın enerjisini hissettik. Onlar için yüzde 100’ümüzü vereceÄŸiz. Uzun bir sezon olacak. Her maç onların desteÄŸini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Lugano ile oynayacakları maçlarla ilgili de Rashica, “Lugano’yla önemli iki maç oynayacağız. Önemli olan burada sezona galibiyetle baÅŸlamaktı. Rakibi biliyoruz. Geçen yıldan farklıyız. Onlarda da deÄŸiÅŸiklikler vardır. Bu maçlara çok iyi hazırlanacağız ve elimizden geleni yapacağız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“Böyle bir deplasmanda sonuna kadar mücadele etmek zor olabiliyor”
Antalyaspor’da yardımcı antrenör Mehmet Aurelio, iyi mücadele ettiklerini ancak bunu maçın sonuna kadar sürdüremediklerini söyledi.
TüpraÅŸ Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Aurelio, iyi bir performans sergilemeye çalıştıklarını belirterek, “İlk dakikada öne geçtik. BeÅŸiktaÅŸ daha sonra beraberliÄŸi yakaladı. Åžanslar elde ettik. Böyle bir deplasmanda sonuna kadar mücadele etmek zor olabiliyor. BeÅŸiktaÅŸ, kalitesiyle üçüncü ve dördüncü golü buldu.” ifadelerini kullandı.
Süper Lig’in 3. haftasında AtakaÅŸ Hatayspor ile oynayacakları karşılaÅŸmaya odaklanacaklarını aktaran Mehmet Aurelio, bu sezon ilk galibiyetlerini almayı hedeflediklerini kaydetti.
“Aç ve enerjisi yüksek bir takım gördüm”
Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Bu sezon sahalarında oynadıkları ilk maçı kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Van Bronckhorst, “Zor bir baÅŸlangıç oldu. Önemli olan sonrasında gösterdiÄŸimiz reaksiyondu. İlk yarıda daha fazla gol atabilirdik. Rakip 10 kiÅŸi kalınca kontrol daha çok bize geçti. Fazlasıyla hızlı ve güçlü bir takımız. Oyuna sonradan giren isimlerden de gol katkısı aldık. Güzel bir tecrübe oldu. Yarın dinleneceÄŸiz ve Lugano ile UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağımız play-off maçına odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.
TüpraÅŸ Stadı’ndaki atmosfer dolayısıyla çok mutlu olduÄŸunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, “Taraftarı arkanızda hissetmeniz çok önemli. Bunu devam ettirmemiz lazım. Takımın geliÅŸiminin hiçbir zaman durmaması gerek. Aç ve enerjisi yüksek bir takım gördüm. Taraftarın verdiÄŸi enerji, bizim sahada verdiklerimizin yansıması. Her maç bu enerjiyi taraftarımızdan almamız gerekiyor.” diye konuÅŸtu.
“Savunmada daha güçlü olmamız gerekiyor”
KarşılaÅŸmada kalelerinde 2 gole engel olamadıklarının hatırlatılması üzerine Giovanni van Bronckhorst, “Savunmamızı geliÅŸtirmeliyiz. İki gol yedik. Bu, istediÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Takım defansı yapmamız gerektiÄŸini düşünüyorum. Savunmada yeni oyuncularımız var. Birbirimize alışıyoruz.” ÅŸeklinde görüş belirtti.
“Türkiye’de futbola duyulan tutku hoÅŸuma gidiyor”
Süper Lig hakkında da görüşlerini paylaÅŸan 49 yaşındaki çalıştırıcı, “Türkiye’de gün geçtikçe takımları ve oyuncuları tanıyorum. Her maç benim için tecrübe oluyor. Bu da beni güçlendiriyor. Türkiye’de futbola duyulan tutku hoÅŸuma gidiyor. Futbolda duyguyu kontrol edebilirsek daha baÅŸarılı oluruz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“Avrupa Ligi’nde tur atlamak istiyoruz”
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Lugano ile 22 AÄŸustos PerÅŸembe günü önemli bir maça çıkacaklarını hatırlatan Van Bronckhorst, “Lugano, iyi oynayan bir takım. Biz de bu maça iyi hazırlanacağız. İki maç oynayacağız. İlk müsabakadan güzel bir sonuç alıp rövanÅŸta da iyi bir futbol oynamak istiyoruz. Farklı bir maç olacak. Tur atlamak istiyoruz. HedeflediÄŸimiz bu.” dedi.
KarşılaÅŸmada Ernest Muçi’nin attığı 4. ve son golün asistini yapan yeni transfer Cher Ndour hakkında bir soruyu Hollandalı teknik adam, “SergilediÄŸi performanstan dolayı muyluyum. Genç bir oyuncu. PSG’nin kendisini neden aldığını görüyorsunuz. Henüz fiziksel olarak istediÄŸi yerde deÄŸil. Takıma neler verebileceÄŸini gördük.” ÅŸeklinde yanıtladı.
Son olarak transfer çalışmalarını sürdürdüklerini paylaÅŸan Giovanni van Bronckhorst, “En iyi kadroyu oluÅŸturmak için çalışıyoruz. Fırsatları arıyoruz. Transfer sezonu bittiÄŸinde en iyi kadroya sahip olmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Feyyaz Uçar Portekizli futbolcuları Rafa Silva’ya yapılan faule tepki gösterdi
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan, BeÅŸiktaÅŸ’ta kulübün futbol ÅŸube sorumlusu ve futbolu temsilen basın sözcüsü Uçar, “Bu sezon ofansif olarak oldukça iyi iÅŸler yapan, oyuncu yetenekleriyle çözüm üreten bir takıma sahibiz. Son haftalardaki formda oyuncularımız, skora gitmekte zorlanmadı. Biraz daha dikkatli olmamız gereken pozisyonda goller yedik. Rakiplerimizin biraz sert oynamalarını anlayabiliriz ama bir televizyon programında Rafa Silva’nın nasıl durdurulması gerektiÄŸi yönündeki bir soruya ‘Faul yapılarak.’ denilmiÅŸ. Böyle yönlendirme yapmayın, tehlikeli iÅŸler. Rafa Silva, bizi Avrupa’da da temsil edecek. Bu tip söylemlerden uzak duralım. Çünkü bunun sonu gelmez. Sahadaki yıldız oyuncular için büyük fedakarlıklar yapılıyor.” diye konuÅŸtu.
Rafa Silva’ya yapılan faulün çok tehlikeli olduÄŸunu söyleyen Uçar, “Olayın topla bir alakası yok. Rakip oyuncu direkt tekme atıyor. Ayağı yerde olsa, boÅŸlukta havada olmasa kırılabilir. Direkt kırmızı göstermesi lazımdı. Sarıyla geçiÅŸtirdi. Nihayet aylar sonra VAR lehimize doÄŸru bir ÅŸey yaptı. DoÄŸru görmüşler. Direkt kırmızı olması gereken hareketi VAR düzeltti.” ifadelerini kullandı.
BeÅŸiktaÅŸ’ın forvet hattının Metin-Ali-Feyyaz döneminden sonra gelen en iyi forvet hattı olduÄŸunu dile getiren siyah-beyazlı yönetici, “Bu sene sadece Immobile deÄŸil, Rafa da aynı performansı sergiliyor. Yaptıkları katkılar ortada. Metin-Ali-Feyyaz’dan sonra en iyi forvet oyuncularını BeÅŸiktaÅŸ camiasının seyredeceÄŸini düşünüyorum. Bunlar da Rafa-Semih-Immobile gibi gözüküyor. Bu sene slogan yapılacak bir BeÅŸiktaÅŸ forveti seyredeceÄŸiz.” dedi.
BeÅŸiktaÅŸ’ta transfer çalışmalarının devam ettiÄŸini ancak kadroda düşünülmeyen oyuncuların gönderilmesinin önemli olduÄŸunu söyleyen Uçar, ÅŸunları kaydetti:
“Son hafta içinde anlayış gösteren bazı oyuncuların yaptığı jestlerle transfer yapma ÅŸansı yakaladık. Bunlara katılan oyuncular da olacaktır. Transfer gidecek oyuncularla alakalı. Gönderirsek yerlerine alacağız. Bazılarının BeÅŸiktaÅŸ sevgisi devam ediyor. SözleÅŸmelerine çok sadıklar. Futbolda bazen lafın bittiÄŸi yerler vardır. İnÅŸallah o konuda da anlaÅŸacağız. Hüseyin Yücel, Hasan Arat ‘Dur.’ diyene kadar transfer çalışmalarına devam edecek. Satın alma opsiyonlu kiralık, bize en uygun yol gibi gözüküyor. Van Bronckhorst ile çalışmak çok keyifli. BeÅŸiktaÅŸ’a yakışan bir karakter. İşini seven, çalışan, mütevazı bir teknik adam. İnÅŸallah birçok sezonu birlikte geçireceÄŸiz. Uzun soluklu çalışmalar önümüzü açacaktır. Hocamızın direktifleri doÄŸrultusunda yönetim gereÄŸini yapacaktır. Defansif olarak biraz daha öncelik kazanacak bundan sonraki transferlerimiz. Satışı çok istiyoruz ama ne yazık ki ÅŸu anda bizi mutlu edecek satışlar gerçekleÅŸmedi. Bunun nedeni çalışan arkadaÅŸlarımızla alakalı deÄŸil, oyuncuların tutumuyla alakalı. Hedefimiz satış yapmaktı ama yapamadık. ÅžampiyonluÄŸa oynamak istiyorsak her türlü fedakarlığı göstermek zorundayız.”
Taraftarın desteÄŸine teÅŸekkür ederek lig yarışına da deÄŸinen Uçar, “Bu sezon uzun ve zorlu geçecek. Avrupa Ligi’nde Lugano’yu eleyerek devam edeceÄŸiz. Toplam 8 maç oynanacak. Lig ve Avrupa’yı beraber götürmek kolay olmayacak. Kadro derinliÄŸine ihtiyaç var. Ligde sezonun son haftalarına kadar rekabet, mücadele devam edecek. Biz de o rekabetin içinde olmaya çalışacağız.” diye konuÅŸtu.
Uçar ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonunun Avrupa’da play-off mücadelesi verecek takımların maçlarını ertelemesinin doÄŸru bir karar olduÄŸunu söyledi.
Kaynak: AA
