Kaybolan üniversite öğrencisi Rojin KabaiÅŸ’in cansız bedenine ulaşıldı
Kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldı
İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’da 18 gündür kayıp olan Rojin KabaiÅŸ’in cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin KabaiÅŸ kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu.
Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.”

ArkadaÅŸlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceÄŸini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi ÖğretmenliÄŸi Bölümü öğrencisi KabaiÅŸ’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyordu.

Daha önce sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan KabaiÅŸ’i arama çalışmaları Van ValiliÄŸinin koordinatörlüğünde oluÅŸturulan özel ekiplerin de katılımıyla hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız sürdürülmüştü.
Rojin KabaiÅŸ’in cenazesi Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü
KabaiÅŸ’in cansız bedeni, TuÅŸba ilçesine baÄŸlı Mollakasım Mahallesi’nde Van Gölü kıyısında bulundu.
Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri sevk edildi.
KabaiÅŸ’in cenazesi, ekiplerce olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cenaze aracıyla Van Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Haberi alan ailesi ve yakınları da Van Adli Tıp Kurumu önüne geldi.
KabaiÅŸ’in cansız bedenini görerek ekiplere haber veren Mehmet Emin Anka, sahilde yürüdüğü sırada cenazeyi fark ettiÄŸini söyledi.
Anka, “Saat 10.00’da geldim buraya bahçeyi sulamak için. Sonra bekçi arkadaÅŸla sahile indik. Bekçi basketbol potasının demirini düzeltirken ben kıyıya doÄŸru geldim. Kıyıya baktığımda ceset gibi bir ÅŸey vardı. Bekçi arkadaÅŸa gösterdim. O da ceset olduÄŸunu söyledi. Sonra jandarmaya haber verdik, görevliler geldi.” diye konuÅŸtu.
Site bekçisi Oktay Aycan da “Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkayacağını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir ÅŸey olduÄŸunu söyledi. Baktığımızda ceset olduÄŸunu anlayınca jandarmayı aradık.” bilgisini verdi.
Kaynak: AA
