Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceğiz
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Terörsüz Türkiye hedefimize öyle veya böyle ama muhakkak ulaÅŸacağız. Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceÄŸiz.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuÅŸtu.
ErdoÄŸan, yaptığı konuÅŸmada, Bolu Kartalkaya’da bir otelde çıkan yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kiÅŸiye rahmet diledi.
Hayatını kaybedenlerin neredeyse yarısının çocuk olmasının yürek yangınını daha da artırdığını dile getiren ErdoÄŸan, aralarında bizzat tanıdıkları eski AK Parti Bolu Milletvekili Mehmet Güner’in kızı, damadı ve torunlarının bulunduÄŸu aile fertlerinin vefat ettiÄŸini hatırlattı.
Geçen hafta çarÅŸamba günü Bolu’ya gittiklerini anımsatan ErdoÄŸan, cenazeleri dualarla ve gözyaÅŸlarıyla son yolculuklarına uÄŸurladıklarını söyledi.
Hayatını kaybedenlerden geriye bir ömür boyu ince ince kanayacak koca bir iç yarası, gönül kırgınlığı kaldığına işaret eden Erdoğan, yakınlarını kaybeden ailelerle dayanışmayı göstermek, millet olarak acıyı beraberce yaşamak amacıyla bir günlük milli yas ilan ettiklerini kaydetti.
ErdoÄŸan, daha önceki facialarda ve afetlerde olduÄŸu gibi Bolu’da yaÅŸanan elim hadisede de milletin birbirine kenetlendiÄŸini, acıyı yüreÄŸinde hissettiÄŸini belirtti.
Edepten, adaptan, ahlaktan, bu milletin değerlerinden nasibini almayan kimi kendini bilmezlerin dışında 85 milyonun tasada bir, beraber, her daim kardeş olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte ailelerimizin yaÅŸadıkları derin ızdıraba saygımızın icabı olarak meseleyi günlük siyasi tartışmalara konu etmemeye ilk günden itibaren büyük özen gösterdik. Bir haftadır ana muhalefetin sataÅŸmanın da ötesine geçerek, artık itham ve iftira boyutlarına varan çığlık ve çirkinliklerine ısrarla kulaklarımızı tıkadık. Mecbur kalmadıkça ailelerimizin acısına acı kattığını gördüğümüz bu süfli münakaÅŸalardan özellikle uzak durduk, özellikle imtina ettik. Ancak biz sükut ettikçe ana muhalefet partisiyle kiralık kalemleri ve tetikçi ekran yüzleri seviyeyi her gün biraz daha aÅŸağı çekti. Kayıplarının acısıyla yürekleri Kerbela çölüne dönmüş ailelerimizin matemini umursamadan tam bir haftadır vicdansızlığın her çeÅŸidini sergilediler. Sosyal medya mecralarından kendilerini aklama yarışına girdiler. Çıkıp bir nedamet cümlesi kurmak, acılı ailelerimizi teskin etmek, yargının ve devletin ilgili kurumlarının görevini yapmasını beklemek yerine telaÅŸla saÄŸa sola bühtan etmeyi sürdürdüler. Ülkemiz muhalefeti adına büyük bir taaccüp, teessür ve teessüfle takip ettiÄŸimiz bu pespayeliklerine raÄŸmen duruÅŸumuzu yine bozmadık.”

“Gerekli adli ve idari soruÅŸturmaların süratle baÅŸlatılmasını saÄŸladık”
Bolu Kartalkaya’da bir otelde gece saat 03.27’de baÅŸlayan yangının haberi ulaşır ulaÅŸmaz hiç vakit kaybetmeden devletin tüm imkanlarının seferber edildiÄŸini belirten ErdoÄŸan, AFAD, Jandarma, 112 Acil SaÄŸlık ve UMKE ekiplerinin süratle ilk müdahaleleri yaptığını kaydetti.
ErdoÄŸan, Bolu’nun yanı sıra çevre illerden itfaiye araçlarının bölgeye sevk edildiÄŸini, çalışmalara 171 araç ve yaklaşık 550 personel katıldığını aktardı.
İlgili bakanları da çalışmaları sevk ve koordine etmek üzere Kartalkaya’ya gönderildiklerini hatırlatan ErdoÄŸan, yaralanan 51 kiÅŸinin Bolu ve diÄŸer illerdeki saÄŸlık kuruluÅŸlarına intikalinin süratle gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, yakınları vefat eden ve yangından olumsuz etkilenen vatandaşlara psiko-sosyal destek verdiğini ifade eden Erdoğan, evlatlarını, yakınlarını, sevdiklerini zamansız bir şekilde kaybeden, yangından kurtulsalar bile büyük bir şok yaşayan vatandaşlara bu zor günlerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek için gereken her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını vurguladı.
Erdoğan, facianın tüm yönleriyle araştırılması, ihmali, hatası veya kusuru olanların yargıya hesap vermesi noktasında gerekli adli ve idari soruşturmaların süratle başlatılmasını sağladıklarını kaydetti.
Cumhuriyet savcılarının ve farklı bakanlıklardan 8 baÅŸmüfettiÅŸin çok titiz bir ÅŸekilde tahkikatlarını sürdürdüğünün altını çizen ErdoÄŸan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden farklı branÅŸlarda alanlarında ülkenin en yetkin isimlerinden oluÅŸan 7 öğretim üyesiyle bir idare hukuku profesörünün yer aldığı 8 kiÅŸilik bir heyet kurulduÄŸunu, bu ekibin de çalışmalarına çok yönlü olarak devam ettiÄŸini belirtti.

“Skandalın üzerinde hassasiyetle durulmalıdır”
ErdoÄŸan, ilk etapta 9 kiÅŸinin gözaltına alındığını hatırlatarak, ifadeler verildikçe soruÅŸturmanın daha da derinleÅŸtirilerek ve geniÅŸletilerek gözaltı sayısının 28’e yükseldiÄŸini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Grand Kartal Oteli sahibinin, işletme müdürünün, otel çalışanlarının ve bazı üst düzey belediye yetkililerinin olduğu 19 kişinin tutuklandığını, 7 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini vurguladı.
ErdoÄŸan, ÅŸu ifadelere yer verdi:
“BaÅŸmüfettiÅŸlerin yaptığı ilk incelemeler neticesinde otelin yangın algılama sisteminin çalışır vaziyette olmadığı, iÅŸ yerinde olaya müdahale edebilecek acil durum ekiplerinin bulunmadığı, iÅŸ yeri yangın söndürme sistemlerinin yetersiz kaldığı, otelin acil çıkış yolları ve kapılarının ihtiyaca cevap verecek ÅŸekilde olmadığı, otelde olası bir yangına karşı risklerin yeterince deÄŸerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınmadığı tespit edilmiÅŸtir.
Bunlar ve diÄŸer noksanlar soruÅŸturmayı yürüten makamlarla paylaşılmıştır. Uzman heyetimiz de çalışmalarını tekemmül ettirince hazırlıkları, raporları yargıya arz edecektir. Burada dikkati çeken husus ÅŸudur, müfettiÅŸlerin tespitleriyle otelin aralık ayında belediye yetkilileri tarafından muvaazalı bir ÅŸekilde geri çektirilmek suretiyle sümen altı edilen kusurlarına iliÅŸkin rapor, büyük ölçüde örtüşmektedir. Bu durum acımızın daha da katmerlenmesine sebep olmuÅŸtur. Belediye baÅŸkanı koltuÄŸunda oturan ÅŸahsın ‘İtfaiye müdürü korkmuÅŸtur’ diyerek meÅŸrulaÅŸtırmaya çalıştığı ancak daha sonraki ifadelerde baÅŸka sebeplerin devreye girdiÄŸi anlaşılan skandalın üzerinde hassasiyetle durulmalıdır. İnanıyorum ki soruÅŸturma sürecinde bu baÅŸvuruyu geri çekme olayı da tüm boyutlarıyla araÅŸtırılacak, karanlık noktalar aydınlatılacak, soru iÅŸaretleri giderilecektir.”

“Sorumlularının ortaya çıkarılmasını temin edeceÄŸiz”
Yangında 78 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, “Acılı ailelerimiz baÅŸta olmak üzere milletimin her bir ferdinin ÅŸu gerçeÄŸi çok iyi bilmesini istiyorum; 78 canımızı bizden kopartan bu katliamın yaÅŸanmasında kimin sorumluluÄŸu, kusuru, eksiÄŸi, ihmali varsa tekmili birden hesap sorulması için gereken neyse yapmaktan asla çekinmeyeceÄŸiz. Bizim uhdemizde olan bir ÅŸey varsa biz soracağız, yargımızın görev alanına giriyorsa adalete teslim edeceÄŸiz. En küçük şüphe izi kalmadan en ince detayına kadar bu facianın araÅŸtırılmasını ve sorumlularının ortaya çıkarılmasını temin edeceÄŸiz. ArkadaÅŸlarımıza verdiÄŸimiz talimat da bu yöndedir.” diye konuÅŸtu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cazgırlıkla, mugalatayla, laf cambazlıklarıyla kimsenin sorumluluktan kaçamayacağını belirtti.
“Ekran ekran dolaşıp, ‘ÅŸecaat arz ederken sirkatin söyleyen’ vicdansızlar ne yaparsa yapsın, millete hesap vermekten kurtulamayacak.” ifadesini kullanan ErdoÄŸan, “SorumluluÄŸu olan kim varsa hesap vereceÄŸi yer sosyal medya mecraları deÄŸil, bağımsız ve tarafsız Türk mahkemeleridir.” dedi.
Adaletin mutlaka tecelli edeceğini vurgulayan Erdoğan, böylece vicdanların teskin olacağını, yaraların kabuk bağlayacağını, ailelerin yüreklerindeki ateşin bir nebze olsun düşeceğini dile getirdi.
Erdoğan, her şeyin farkında olduklarına işaret ederek, güle oynaya tatile giden evlatlarının soğuk tabutlarına sarılan annelerin, babaların, kardeşlerin beklentilerini iyi bildiklerini kaydetti.

“Devletimizin pençesi yakasındadır, nefesi ensesindedir”
Adli ve idari süreçlere ilave olarak AK Parti TBMM Grubu’nun yangına iliÅŸkin Meclis AraÅŸtırması açılmasına yönelik önerge verdiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, partilerinin önergesinin diÄŸer siyasi parti gruplarının önergeleriyle birlikte deÄŸerlendirildiÄŸini anlattı.
Önergenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiÄŸini anımsatan ErdoÄŸan, kurulacak Meclis AraÅŸtırma Komisyonunun mevzuattan, uygulamadan kaynaklı açıkları tespit edeceÄŸini, bir daha benzer acıların tekrarlanmaması için alınması gereken önlemleri belirleyeceÄŸini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisin ihtiyaç duyulan adımları kararlılıkla atacağına inandığını ifade etti.
Siyasi partilerden, milletvekillerinden, sürece müspet ve anlamlı katkı vermelerini beklediklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Åžunun da bilinmesini özellikle isterim; aç gözlü müptezellerin ‘Daha fazla para kazanacağız.’ diye vatandaÅŸlarımızın canını hiçe saymasına kesinlikle tahammülümüz yoktur ve olamaz. Türkiye CumhurbaÅŸkanı olarak milletin kürsüsünden bugün ÅŸu çaÄŸrıyı da tüm samimiyetimle yapıyorum; kimse benim vatandaÅŸlarımın hayatı üzerinde kumar oynayamaz. Kimse daha aÄŸzı süt kokan sabileri, fidan gibi delikanlıları, her gülüşlerinde yüzlerinde çiçekler açan masum çocukları, ihtiraslarına ve hırslarına kurban edemez. Kanunun arkasından dolanmaya çalışan, mevzuatı ve yönetmelikleri ihlal eden, kurnazlık yaparak yükümlülüklerinden kaçmaya yeltenen kim olursa olsun devletimizin pençesi yakasındadır, nefesi ensesindedir. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Nerede bir eksik, sorun, açık varsa gidermek hususunda kararlılığımızı perçinleyerek sürdüreceÄŸiz.”

“Ortaya saçılan onca fecaate raÄŸmen hiç mi utanmıyorsunuz?”
Erdoğan, muhalefet aktörlerinin, 8 gündür sorumsuz beyanatlarıyla, laf kalabalıklarıyla ailelerin yaralarını deştiğini dile getirerek, şunları söyledi:
“Hadi yüzünüz yok, anlıyorum. Peki vicdanınız da mı yok? Hiç mi aynaya bakmıyorsunuz? Ortaya saçılan onca fecaate raÄŸmen hiç mi utanmıyorsunuz? Ne zaman kendinizi bir kez olsun sorgulayacaksınız? Milletin derdine, acısına, kederine ne zaman ortak olacaksınız? Her meselede milleti kutuplaÅŸtırmaktan, her konuyu siyasallaÅŸtırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Halkımıza artık gına getiren istismar siyasetinizi ne zaman terk edeceksiniz? EÅŸ, dost, akraba çiftliÄŸine çevirdiÄŸiniz belediyelerdeki liyakatsizliklerinizle ne zaman cesaretle yüzleÅŸeceksiniz? Kadrolarınız arasında veba gibi yayılan yolsuzluk, hırsızlık, ahbap-çavuÅŸ düzeniyle ne zaman hesaplaÅŸacaksınız?”
ErdoÄŸan, milletin acısına saygının gereÄŸi olarak 21 Ocak’tan itibaren 8 gündür muhalefetin sataÅŸmalarını duymazdan geldiklerini ifade etti.
Sabırla, soğukkanlılıkla, sağduyuyla davranmakta ısrarcı olduklarının altını çizen Erdoğan, bugün de aynı yerde, aynı vicdan çizgisinde olduklarını, omuzlarında taşıdıkları ağır vebalin bilinciyle hareket ettiklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, empatiden, diğerkamlıktan, insaftan yoksun kısır tartışmalara bulaşmak, millete ve memlekete faydası olmayan anaforun içerisine sürüklenmek istemediklerini vurguladı.

“Biz bu fırsatçılığa, bu yüzsüzlüğe pabuç bırakmayız”
Erdoğan, muhalefetin 8 gündür ekranlarda, gazete köşelerinde, sosyal medya mecralarında herkese siyasi ahlak dersi vermeye çalıştığını söyledi.
Bir yıl önce İstanbul Gayrettepe’de 29 işçinin can verdiÄŸini anımsatan ErdoÄŸan, bunu muhalefetin zerre kadar umursamadığını belirtti.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “İzmir’in göbeÄŸinde iki gencimiz ihmalkarlığınızdan dolayı elektrik akımına kapılarak hem de çok feci bir ÅŸekilde hayatını kaybetti; görmezden geldiniz. İstanbul’da bir parkta belediyenin açıp kapatmadığı su dolu çukura düşen 5 yaşındaki bir yavrumuz göz göre göre gitti; yüzsüzce ailesini suçladınız. Antalya’daki teleferik ayıbının sorumlularını bırakın eleÅŸtirmeyi, demokrasi kahramanı ilan etmediÄŸiniz kaldı. Sizin iÅŸ bilmezliÄŸinizden ötürü her gün büyükÅŸehirlerin göbeÄŸinde otobüsler yanıyor, çıkıp bir nedamet cümlesi kurmayı kibrinize yediremiyorsunuz. Daha burada saymaya kalksak saatler alacak bir sürü skandalın mücrimi olduÄŸunuz halde bir de utanmadan ahlaktan, etikten, liyakatten, sorumluluk almaktan bahsediyorsunuz.” diye konuÅŸtu.
“Kusura bakmayın biz bu fırsatçılığa, bu yüzsüzlüğe pabuç bırakmayız. Milletimizin acılarının üzerinde arsızca tepinilmesine eyvallah demeyiz.” ifadesini kullanan ErdoÄŸan, “Sorumluların hepsinin adalete hesap vermesi için gereken neyse yaparken hadsizlikler karşısında da boyun eÄŸmeyiz.” dedi.
Henüz acılar tazeyken bunları konuÅŸmaktan son derece rahatsız olduklarını vurgulayan ErdoÄŸan, “Böyle büyük bir trajediden sonra bunları konuÅŸmak mecburiyetinde bırakıldığımız için gerçekten üzüntülüyüz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Fotoğraf: İsmail Kaplan/AA
“Demokrasimizin bir an önce yapıcı ve saÄŸlıklı bir muhalefete kavuÅŸması, en büyük temennimiz”
ErdoÄŸan, Türkiye’nin ve demokrasinin en büyük sorununu, “vizyonsuz, programsız, plansız, tembel, dedikoduyu siyaset sanan bir muhalefete” ülkenin mahkum olmasının oluÅŸturduÄŸunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Darbe giriÅŸimlerinden Gezi kalkışmasına, çukur eylemlerinden kanlı terör saldırılarına, egemenliÄŸimizi ve ekonomimizi hedef alan nice sinsi giriÅŸimlerden deprem felaketine kadar neredeyse her konuda kendi ülkesi ve milletine karşı olanların yanında saf tutan, bundan da zerre kadar hicap duymayan muhalefet anlayışını reddediyoruz. Demokrasimizin bir an önce yapıcı ve saÄŸlıklı bir muhalefete kavuÅŸması, en büyük temennimizdir. Biz gözyaşımızı içimize akıtma pahasına vakur davrandıkça, muhalefetin bunu farklı yönlere çekmeye çalışması tam olarak bir vicdan tutulmasıdır. Bunun deÄŸerlendirilmesini, aziz milletizin irfanına havale ediyorum. Yakınlarını kaybeden acılı ailelerimize Allah’tan tekrar sabrıcemil diliyorum, tedavileri devam eden 4 kardeÅŸimize acil ÅŸifalar temenni ediyorum. Bu süreçte sorumluluk duygusuyla hareket eden tüm siyasetçilere, medya mensuplarına ve aziz milletimin her bir ferdine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Telefonla arayarak veya mesaj göndererek taziyelerini ileten dost ve kardeÅŸ ülkelerin liderlerine buradan tekrar teÅŸekkür ediyorum. Bir kez daha, Rabb’im aziz milletimize bu acıları yaÅŸatmasın, diyorum.”

“Gençlere daha fazla sorumluluk ve görev vermeye devam edeceÄŸiz”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, AK Parti’nin 12 Ekim’de baÅŸlayan 8. OlaÄŸan Kongre maratonunda hızla finale doÄŸru yaklaÅŸtıklarını hatırlatarak, ilçe kongrelerini baÅŸarıyla tamamladıklarını söyledi. Hafta sonu itibarıyla 73 il kongresini gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden ErdoÄŸan, pazartesi günü de AK Parti Gençlik Kolları’nın 7. OlaÄŸan Kongresi’ni “GençliÄŸinle Türkiye’ye yön ver” sloganıyla Ankara’da muhteÅŸem bir atmosferde icra ettiklerini dile getirdi.
Bayrak deÄŸiÅŸimine gittikleri kongrede, 4 yıldır bu görevi baÅŸarıyla yürüten İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın nöbeti, Yusuf İbiÅŸ’e devrettiÄŸini anımsatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:
“Eyyüp Kadir kardeÅŸimin ÅŸahsında yaÅŸ haddi ile Gençlik Kollarımızdan mezun ettiÄŸimiz tüm İl Gençlik Kolları baÅŸkanlarımıza, Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimize, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyelerimize, tüm AK Gençlik ekibimize, emekleri ve gayretleri için teÅŸekkürlerimi iletiyorum. AK Parti Gençlik Kolları BaÅŸkanlığını deruhte eden Yusuf İbiÅŸ kardeÅŸime ve ekibine de Mevla’dan üstün baÅŸarılar temenni ediyorum. Hem ülkemizin hem de partimizin geleceÄŸinin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin önlerini açmaya, siyasette gençlere daha fazla sorumluluk ve görev vermeye inÅŸallah devam edeceÄŸiz.
Sokaklarımızı karıştırmaya, gençlerimizi birbirine düşürmeye, Gezi olayları vari sokak terörünü yeniden körüklemeye dönük sinsi planların devreye alınmak istendiÄŸi bir dönemde, baÅŸta AK Gençlik olmak üzere tüm gençlerimizden üstat Necip Fazıl’ın ÅŸu hikmet ve özgüven dolu sözlerine kulak vermelerini özellikle rica ediyorum. Sizlerden ‘zaman bendedir, mekan bana emanettir’ ÅŸuurunda bir gençlik olmanızı, zifiri karanlıkta ak sütün içerisindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik olmanızı, ‘Kim var?’ diye seslenince sağına soluna bakınmadan fert fert ‘Ben varım.’ cevabını veren, dava ahlakına sahip gençler olmanızı bekliyor, milletimize böyle bir gençlik nasip ettiÄŸi için Rabb’ime hamdediyorum. Ülkemizde sosyal barışımızın korunması, iç huzurumuzun güçlendirilmesi, milletçe ebedi kardeÅŸliÄŸimizin yüceltilmesi noktasında AK GençliÄŸin öncü ve örnek olmaya devam edeceÄŸi inancındayım. “
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, AK Parti’nin kongre sürecinde bu hafta sonu 7 il kongresini daha tamamlayacaklarının bilgisini vererek, pazar günü İstanbul Kadın Kollarının kongresini, 5 Åžubat ÇarÅŸamba günü de Kadın Kolları 7. OlaÄŸan Kongresi’ni gerçekleÅŸtireceklerini söyledi.
Bu safhayı, 8 Åžubat’ta yapacakları İstanbul İl Kongresi ile tamamlayacaklarını, ardından 23 Åžubat’taki Büyük Kongre’ye hazırlanacaklarını bildiren ErdoÄŸan, “Büyük Kongremizde milletimizin huzuruna yine tarihe yön verecek bir ufuk, vizyon, kadro tasarımıyla çıkmayı arzuluyoruz. Kongre maratonumuzu alnımızın akıyla neticelendirdikten sonra inÅŸallah tüm enerjimizi, vaktimizi ve kapasitemizi millete meydanlarda verdiÄŸimiz sözleri hayata geçirmeye teksif edeceÄŸiz.”

“Para kulelerinin, ÅŸiÅŸirilmiÅŸ konser faturalarının neye hizmet ettiÄŸini herkes çok iyi biliyor”
Erdoğan, iktidarın alternatifi olması gereken muhalefetin, ne program ne kavrayış ne hazırlık ne zihniyet itibarıyla kendileriyle aşık atacak, yarışacak, kantara çıkacak sıklette olduğunu söyledi.
Muhalefetin gündeminde milletin derdinin, sorununun, sıkıntısının olmadığını dile getiren ErdoÄŸan, “Varsa yoksa kendi çıkarları, kendi ikballeri, kendi gelecekleri. Aralarındaki güç rekabeti öyle bir raddeye ulaÅŸtı ki cepleri, mideleri, çıkarları ve siyasi kariyerleri dışında hiçbir ÅŸeyi gözleri görmüyor, kulakları duymuyor.” diye konuÅŸtu.
“Sıkıştıkça pot kıran CHP Genel BaÅŸkanı’na en büyük, en insafsız, en ÅŸedit dayağı daha iki sene önce uÄŸruna göz yaşı döktüğü selefi atıyor. Sayın Özel kırmızı kartla oyalanırken eski Genel BaÅŸkan ilk sarı kartı kendisine ÅŸimdiden gösterdi bile.” ifadelerini kullanan ErdoÄŸan, şöyle devam etti:
“Bir baÅŸka gerçek ÅŸudur; hemen her gün bir yenisi patlak veren kumpas, yolsuzluk, taciz vakaları buz dağının sadece görünen kısmını temsil etmektedir ama ne yapsalar boÅŸ, mızrak artık çuvala sığmıyor. ‘Turpların büyükleri heybede.’ Bunu dediÄŸimiz için rahatsız oldular. Niye? Çünkü durumlarını gayet iyi biliyorlar. Panikle yargı mensuplarımızı, aileleri ve çocukları üzerinden tehdit edecek kadar muvazeneyi yitirmelerinin nedeni de aynıdır. Para kulelerinin, ÅŸiÅŸirilmiÅŸ konser faturalarının ve bunun gibi daha bir çok yolsuzluÄŸun neye hizmet ettiÄŸini herkes çok iyi biliyor. Bu tablo elbette bizim mesuliyetimizi daha da artırmaktadır. VatandaÅŸlarımızın bunlara bakıp da umutsuzluÄŸa kapılmasına, siyasetten ümitlerini kesmesine, farklı odaklara bel baÄŸlamasına müsaade edemeyiz.”
Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak daha fazla çalışarak, daha fazla koşturarak, daha fazla ter dökerek muhalefetin eksiğini de kapatmaları gerektiğinin, bu nedenle grubundaki milletvekillerinden daha fazla çaba beklediğinin altını çizdi.

Fotoğraf: TCCB/Mustafa Kamacı
“Yıl bitmeden deprem bölgemizi yeniden imar edeceÄŸiz”
Ülke gündeminin neredeyse gün aşırı değiştiğini ancak kendilerinin değişmeyen tek gündem maddesinin deprem bölgesinin ihyası ve inşası olduğunu vurgulayan Erdoğan, depremzede vatandaşları bir an önce güvenli, modern ve rahat yuvalarına kavuşturmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.
“Asrın inÅŸası” adını verdikleri mücadelede, yalnızca yıkılan ÅŸehirleri deÄŸil, umutları ve geleceÄŸi de yeniden ayaÄŸa kaldırdıklarını belirten ErdoÄŸan, “Deprem bölgemizi adeta dünyanın en büyük ÅŸantiye sahasına dönüştürdük. 11 ilimizde, 4 bin 333 köyde, 174 ayrı alanda kurulan 1900 ÅŸantiyede, 182 bin mimar, mühendis ve işçi kardeÅŸimiz, milletimize yepyeni bir sayfa açmak, güvenli ve saÄŸlam bir gelecek inÅŸa etmek için çalışıyor. Bugüne kadar ulaÅŸtığımız her rakam, bu çabanın büyüklüğünü ve gücümüzü gözler önüne sermektedir.” ifadelerini kullandı.
Geçen yıl Kasım’da KahramanmaraÅŸ’ta 155 bininci konutu, 24 Ocak’ta da Malatya’da 46 bin 307 konutu hak sahiplerine teslim etmenin gururunu yaÅŸadıklarını aktaran ErdoÄŸan, böylelikle toplamda 201 bin 431 bağımsız birimi afetzede vatandaÅŸlara kazandırmış olduklarını dile getirdi.
ErdoÄŸan, “Depremden sonra ‘hükümet bu enkazın altında kalır’ diyenlere en güzel cevabı depremin üzerinden iki yıl geçmeden anahtarlarını takdim ettiÄŸimiz 201 bininci yuvamızla, inÅŸa ettiÄŸimiz projelerimizle veriyoruz. Aynı hızla yolumuza devam edeceÄŸiz. Hedefimizi 2025 yılı sonuna kadar toplam 452 bin 983 bağımsız bölümü teslim etmektir. Yıl bitmeden Allah’ın izniyle deprem bölgemizi yeniden imar edeceÄŸiz.” dedi.
Deprem bölgesi için şu ana kadar 2,6 trilyon lirayı aşan, 75 milyar dolar civarında yatırım yaptıklarına, 2025 yılı bütçesinden de felaketin izlerini tamamen silmek için toplam 584 milyar liralık kaynak ayırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, ekonomiden sanayiye, ticaretten tarıma, altyapıdan sosyal projelere kadar her alanda bölgeyi canlandırdıklarını, 23 milyar lira kaynak aktardıkları Yerinde Dönüşüm Programı ile şehirlerin hem fiziki dokusunu hem ruhunu yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi.
Malatya’da Söğütlü Camisi’ni, Hatay’da Habib-i Neccar Camisi’ni, KahramanmaraÅŸ’ta Kapalı Çarşı’yı eksi görkemine kavuÅŸturduklarını anlatan ErdoÄŸan, “Deprem turistleri bölgenin yolunu dahi hatırlamazken biz altyapısı ve üstyapısıyla depremzede ÅŸehirlerimizi süratle mamur ediyoruz.” diye konuÅŸtu.
Toplantıda, deprem bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin video klip izletildi.

“Ne yapılacaksa AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz yapacağız”
ErdoÄŸan, muhalefetin sahte ve sanal tartışmalarına hapsolmadan, sadece kendi iÅŸlerine baktıklarını ve bir an önce depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek, “Evlatlarımızın, topraklarımız üzerinde mutlu, müreffeh, itibarlı ve huzurlu bir ÅŸekilde yaÅŸayacağı yeni Türkiye’yi inÅŸa etmenin gayretindeyiz. Unutmayın, bizim iÅŸimiz laf üretmek deÄŸil, iÅŸ ve eser üretmektedir. Bizim derdimiz kavga etmek, didiÅŸmek, muhalefetin hırsı boyunu aÅŸan kifayetsiz aktörleriyle söz düellosuna girmek deÄŸildir. Bizim gayemiz dostluk inÅŸa etmektedir, 85 milyonun arasında gönül köprüleri kurmaktadır, toplumsal mutabakatı perçinlemektir.” dedi.
Milletvekillerinin, milletle tesis ettikleri gönül bağının ve samimiyet zincirinin en kıymetli halkaları olduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan, “Siz bu hareketin mihmandarı, akıncılarısınız. 783 bin kilometrekarelik vatan toprağındaki uç boyları, aynı zamanda beylerisiniz. Milletimizin gözü kulağı bizdedir, bizim ve sizin üzerinizdedir. Ne yapılacaksa AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz yapacağız. Bu ülkenin sorunlarını Cumhur İttifakı olarak biz çözeceÄŸiz. Türkiye’yi, bölgesinin ve dünyanın kutup baÅŸlarından biri haline yine ittifak olarak biz getireceÄŸiz. Yükümüz ağır, yolumuz uzundur.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Suriye’den Filistin’e bölgemizde tarih yeniden yazılmaktadır. Hiç unutmayın, kardeÅŸlerimizle birlikte bizim de gelecek asrımız ÅŸekillenmektedir. Türkiye içeride ve dışarıda attığı stratejik adımlarla, insanı merkeze alan politikalarıyla tarihe not düşmekte, tarihe mührünü vurmaktadır. Dünyanın kalbi olan Afro-Avrasya bölgesinin yükselen yıldızı Türkiye’dir. Biz bir hamle yaptıkça paçamızdan aÅŸağı çeken 40 yıllık terör belasını da defettikten sonra yükseliÅŸimiz inÅŸallah ÅŸahlanışa dönüşecektir. Terörsüz Türkiye hedefimize öyle veya böyle ama muhakkak ulaÅŸacağız. Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceÄŸiz. Tüm yol ve dava arkadaÅŸlarımın böyle bir ufukla hareket etmesini, küçük hesapların peÅŸine takılmak yerine görev bilinciyle geliÅŸmelere bakmasını rica ediyorum. Rabb’im yolumuzu, bahtımızı açık etsin.”
ErdoÄŸan, konuÅŸmasının sonunda, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları BaÅŸkanı AyÅŸe KeÅŸir ile 5 Åžubat’taki Kadın Kolları Kongresi’nde görevi devralacak AK Parti İstanbul Milletvekili TuÄŸba Işık Ercan’ı kürsüye davet etti.
Kadın Kolları Kongresi’nin hazırlıklarının sürdüğünü belirten ErdoÄŸan, “AyÅŸe hanım 4 yıl bu görevi baÅŸarıyla sürdürdü, ÅŸimdi de inÅŸallah bu görevi TuÄŸba hanıma devrediyorlar. Yeni bir ekiple birlikte yolumuza güçlü bir ÅŸekilde devam edeceÄŸiz. Kadın Kollarımızda da yeni deÄŸiÅŸimle birlikte siyasi partiler arasında tereddütsüz bir güçle yolumuza devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.
Kaynak: AA
