Beşiktaş kupadaki ikinci maçını da kazandı
Beşiktaş kupadaki ikinci maçını da kazandı
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. haftasında Emre Gökdemir İnÅŸaat Ankara Keçiörengücü’nü ağırlayan BeÅŸiktaÅŸ, baÅŸkent temsilcisini 3-0 yenerek ikinci maçını da kazandı ve puanını 6’ya yükseltti.
İstanbul
Tammy Abraham’ın golüyle soyunma odasına 1-0 önde giden siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda El Bilal Toure ve Kartal Kayra Yılmaz’ın golleriyle mücadeleden galibiyetle ayrıldı.
Kupadaki ilk maçında Fenerbahçe’yi 2-1 yenen siyah-beyazlılar, Ankara Keçiörengücü’nü de yenerek yoluna yenilgisiz devam etti.
Yenilmezlik serisi 8 maça çıktı
Beşiktaş, Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü karşısında aldığı galibiyetle yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.
Ligde oynadığı ve 3-2 kaybettiği Fenerbahçe derbisi sonrasında ligde 6, kupada 2 maça çıkan Beşiktaş bu süreçte taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı.
Son yenilgisinin ardından Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe ve Ankara Keçiörengücü maçlarını kazanan siyah-beyazlılar, Samsunspor, Gaziantep FK ve Trabzonspor maçlarında ise rakipleriyle berabere kaldı.
Abraham kupada siftah yaptı
BeÅŸiktaÅŸ’ın golcü oyuncusu Tammy Abraham, Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk golünü Emre Gökdemir İnÅŸaat Ankara Keçiörengücü aÄŸlarına attı.
Ligde 7, Avrupa Kupaları’nda 5 gol kaydeden tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlı formayla 13. golüne kupada ulaÅŸtı.
Abraham, kupada Fenerbahçe ile oynanan ilk hafta maçında da Vaclav Cerny’nin ilk golünün pasını vermiÅŸti.
El Bilal Toure golle döndü
Devre arasında ülkesi Mali’yle Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden El Bilal Toure, siyah-beyazlı takıma golle döndü.
Mali’nin çeyrek finalde Afrika Uluslar Kupası’na veda etmesinin ardından BeÅŸiktaÅŸ’taki ilk maçına çıkan El Bilal Toure, 55. dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi.
Milli takım kampında olduÄŸu için Fenerbahçe’yle kupada oynanan maçta forma giyemeyen BeÅŸiktaÅŸlı futbolcu, bu sezon siyah-beyazlı formayla 5. golünü kaydetti. BeÅŸiktaÅŸ’la sadece ligde forma giyen Toure, kupa organizasyonunda ise ilk golünü attı.
Adalı’ya transfer sorgusu
KarşılaÅŸmayı TüpraÅŸ Stadı’nda takip eden az sayıda BeÅŸiktaÅŸ taraftarı, baÅŸkan Serdal Adalı’yı protesto etti.
BeÅŸiktaÅŸlı futbolseverler, “Adalı transfer nerede?” ve “Yönetim uyuma BeÅŸiktaÅŸ’a sahip çık” ÅŸeklinde tezahüratlar yaparak devre arasında takıma henüz takviye yapılmamasını eleÅŸtirdi.
Ayrıca Beşiktaşlı taraftarlar, siyah-beyazlı takımın kadro planlamasında olmayacağı açıklanarak kadro dışı bırakılan Necip Uysal lehine de tezahürat yaptı.
Rıdvan Yılmaz’dan aut itirafı
BeÅŸiktaÅŸ’ı öne geçiren golde Abraham’a orta yapan Rıdvan Yılmaz bir pozisyonda topun kendisinden çıktığını söyleyerek hakemin kararını deÄŸiÅŸtirdi.
Hakan Bilgiç’le sol tarafta yaÅŸanan bir pozisyon sonrası maçın hakemi Abdullah BuÄŸra TaÅŸkınsoy önce korner kararı verdi. Rıdvan Yılmaz da topa son temas eden oyuncunun kendisi olduÄŸunu söyledikten sonra hakemi uyardı ve oyun aut atışıyla baÅŸladı.
Öte yandan Rıdvan Yılmaz bu sezon ilk kez kaptan olarak sahaya çıktı.
Ahmet Sami Bircan profesyonel kariyerine başladı
Beşiktaş altyapısında yetişen Ahmet Sami Bircan, futbol hayatının ilk profesyonel maçına çıktı.
18 yaşındaki siyah-beyazlı oyuncu, teknik direktör Sergen Yalçın tarafından 84. dakikada El Bilal Toure’nin yerine oyuna dahil edildi.
Genç futbolcu, Antalya kampında Rumen ekibi FCSB ile oynanan ve BeÅŸiktaÅŸ’ın 2-1 kazandığı karşılaÅŸmanın ilk golünü atmıştı.
Galibiyet 3’lüsü Kartal Kayra’dan
BeÅŸiktaÅŸ’ta Kartal Kayra Yılmaz şık bir gole imza atarak skoru tayin etti.
Siyah-beyazlı oyuncu, 87. dakikada Salih Uçan’ın soldan ortaladığı topa saÄŸ çaprazda şık bir ÅŸekilde vurarak maçın 3-0’a getiren golü attı.
Kartal Kayra karşılaşmanın son düdüğünün ardından galibiyet üçlüsünü çektirdi.
BeÅŸiktaÅŸ Teknik Direktörü Sergen Yalçın: “Önümüzdeki hafta içinde 2-3 oyuncuyu kadromuza katabiliriz.”
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. haftasında Emre Gökdemir İnÅŸaat Ankara Keçiörengücü’nü 3-0 maÄŸlup eden BeÅŸiktaÅŸ’ta teknik direktör Sergen Yalçın, gelecek hafta 2-3 transferin gelebileceÄŸini söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Yalçın, “İkinci yarının ilk maçıydı, iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bugün için oyun ve skor kabul edilebilir nitelikteydi. Kupada devam etmek istiyoruz. Türkiye Kupası bizim için deÄŸerli. Umarım devamında iyi bir yerlere geliriz.” diye konuÅŸtu.
BeÅŸiktaÅŸ’ın transfer gündemiyle ilgili konuÅŸan Sergen Yalçın ÅŸunları kaydetti:
“Yollarımızı ayırdığımız oyuncular gelecek planlamamızda olmayan oyunculardı. Bir tek Paulista ailevi nedenlerle ayrıldı. Onun haricindekileri planlamamızda düşünmüyorduk. Ayrılacak 1-2 oyuncu daha var. Rafa Silva da ayrılabilir. Bunların yerini doldurmak için sürekli oyuncu izleyip 2-3 aydır çalışıyoruz. Görüştüğümüz, temasta olduÄŸumuz, finale geldiÄŸimiz oyuncular var. Devre arasında transfer yapmak kolay deÄŸil. Takıma direkt katkı yapacak oyuncu arıyoruz. Hem ekonomik hem kalite olarak kolay deÄŸil. Önümüzdeki hafta içinde 2-3 oyuncuyu kadromuza katabiliriz. Önümüzdeki senenin transferlerini yapıyoruz. Gelecek sezon burada kalacak ve direkt katkı yapacak oyuncularla görüşüyoruz. Belki 100 tane oyuncu izlemiÅŸizdir. Laf olsun diye transfer yapmak istemiyoruz. Bu da kolay deÄŸil. Kulüplerin göndermek istediÄŸi oyuncuları deÄŸil kendi istediÄŸimiz oyuncularla görüşüyoruz. Åžu an biten bir ÅŸey yok, bitme ihtimali yüzde 95’e 5’tir belki ama bu 5 de önemlidir. O yüzden ÅŸu oyuncu bu oyuncu kesin gelecek diye cümle kuramam. Yönetim de transferle ilgili uÄŸraşıyor. DoÄŸru iÅŸi yapmaya çalışıyoruz, bu da zaman gerektiriyor. Bundan sonrasını hep beraber göreceÄŸiz.”
Necip Uysal ve Mert Günok’un takımdan gönderilmesi ile ilgili de konuÅŸan Yalçın, “Kararı ben verdim. Necip ve Mert’ten ayrılmak durumundaydık. Necip’le ben deÄŸil Serkan Reçber konuÅŸtu. Biz Necip’e bazı ÅŸeyler sorduk, durumu onun kontrolüne bıraktık. O da ‘ben oynamak istiyorum’ gibi konuÅŸmuÅŸ ama kadro planlamamızda düşünmüyoruz. Biz de yıllarca futbol oynadık. Gün gelir futbolu bırakmak zorunda kalırsın. Necip’in de artık baÅŸka pozisyonda olması gerekiyor. Artık iÅŸin karşı tarafına geçmek durumunda. YaÅŸ olarak o pozisyona gelmiÅŸ. Aradım, ulaÅŸamadım gibi tek taraflı düşünüp tek taraflı konuÅŸması; Necip’in açıklamaları beni çok üzdü. İsterseniz burada jübile yapabilirsiniz, ister baÅŸka bir kulübe gidebilirsiniz dedik. Oynamak istediÄŸini söyledi. Biz ise kadromuzda düşünmediÄŸimizi söyledik. Bunda kötü niyet yok.” diyerek sözlerini tamamladı.
Emre Gökdemir İnÅŸaat Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü KoÅŸukavak: “BeÅŸiktaÅŸ’a karşı deneyimi az olan oyuncularla oynamak zordu”
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. haftasında BeÅŸiktaÅŸ’a 3-0 yenilen Emre Gökdemir İnÅŸaat Ankara Keçiörengücü’nde teknik direktör Yalçın KoÅŸukavak, az süre alan futbolcularla oynadıklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan KoÅŸukavak, maçın ilk bölümünde iyi savunma yaptıklarını söyleyerek, “BeÅŸiktaÅŸ’a karşı kulüp politikası oyuncu çıkarmak ve mali disiplini korumak olan, deneyimi az olan oyuncularla oynamak zordu. Takımım iyi savundu ve kompakt durdu. BeÅŸiktaÅŸ’ı iyi savunduÄŸumuzu düşünüyorum. Bu oyuncuları savunmak çok kolay deÄŸil. Kalitesi yüksek oyuncular var. Biz daha az süre alan oyuncularla oynadık. Oyuncu kazanmak istiyoruz.” diye konuÅŸtu.
Elde ettikleri galibiyetten dolayı BeÅŸiktaÅŸ’ı tebrik ettiÄŸini söyleyen KoÅŸukavak, BeÅŸiktaÅŸ’ın zor zamanlar geçirdiÄŸini belirterek, “Restorasyon geçiriyorlar. Zor zamanlar geçiriyorlar. Sergen hocanın baÅŸarılı olacağını ümit ediyorum. BeÅŸiktaÅŸ’a ve Sergen hocaya baÅŸarılar diliyorum.” dedi.
Kaynak: AA
