Venezuela’daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685’e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi
Venezuela’da, 24 Haziran’da meydana gelen iki büyük depremde yaÅŸamını yitirenlerin sayısının 3 bin 685’e yükseldiÄŸi bildirildi.
Venezuela Ulusal Meclis Başkanı (AN) Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iki büyük deprem felaketinin yaşandığı ülkedeki son durumu paylaştı.
Felakette yaÅŸamını yitirenlerin sayısının 3 bin 685’e çıktığını dile getiren Rodriguez, depremlerde yaralananların sayısının 16 bin 740 olduÄŸunu belirtti.
Rodriguez, evlerini kaybeden vatandaÅŸlar için kurulan geçici barınma merkezlerinin sayısının 87’ye yükseldiÄŸini, ihtiyaç sahiplerine 9 bin 603 tondan fazla gıda ulaÅŸtırıldığını söyledi.
Yerel basına göre, yetkililer, en çok can ve mal kaybının yaşandığı La Guaira eyaletinde enkaz kaldırma çalışmalarına hız verirken, gönüllülerin çadır kentlerdeki çalışmaları ise sürüyor.
Türk Kızılay, depremden en çok etkilenen La Guaira’nın Playa Grande bölgesinde kurulan çadır kampta, Venezuela Kızılhaçı ile iÅŸbirliÄŸinde 500 hijyen paketini ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştı.
Venezuela’da 2 büyük deprem meydana gelmiÅŸti
ABD Jeolojik AraÅŸtırma Merkezi (USGS), 24 Haziran’da Venezuela’da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiÄŸini bildirmiÅŸti.
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 26 Haziran’daki açıklamasında, depremlerin doÄŸrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı.
Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ülkede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
Kaynak: AA
