FETÖ/PDY ve DHKP/C baÄŸlantılı bazı kiÅŸi ve kuruluÅŸların Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu
FETÖPDY ve DHKPC bağlantılı bazı kişi ve kuruluşların Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman saÄŸladığı yönünde makul sebeplerin varlığına istinaden FETÖ/PDY ve DHKP/C ile baÄŸlantılı bazı gerçek ve tüzel kiÅŸilerin Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.
Bakanlığın, Malvarlığının Dondurulması Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında “terörün finansmanı” suçu kapsamına giren fiilleri gerçekleÅŸtirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden FETÖ/PDY baÄŸlantılı 3 gerçek kiÅŸi ile 3 kuruluÅŸun ve DHKP/C baÄŸlantılı 3 gerçek kiÅŸinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu.
Mal varlığının dondurulması kararı alınan FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı gerçek kişiler Hilal Kalyoncu, Celil Kalyoncu, Doğan Ertuğrul olarak sıralandı.
FETÖ/PDY bağlantılı tüzel kişiler listesinde ise Kalyon Inc., International Journalists Association eV., Free Journalists Association yer aldı.
Mal varlığı dondurulan DHKP/C terör örgütü bağlantılı gerçek kişiler Ali Ercan Gökoğlu, Zeliha Koyupinar, Erdal Gökoğlu oldu.
Öte yandan, Bakanlık tarafından hazırlanan “Malvarlığının Dondurulması Kararının Kaldırılması Kararı” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamına giren fiillerin sebeplerinin ortadan kalkmasına istinaden Suriye uyruklu Omar Alwaki’nin mal varlığının dondurulması kararı kaldırıldı.
Kaynak: AA
