Kuveyt Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Saud Abdulaziz el-Atvan, yaptığı yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren ülke hava sahasında 1 balistik füze, 5 seyir füzesi ve 33 insansız hava aracının (İHA) tespit edildiğini belirtti.
Söz konusu füze ve İHA’ların engellenerek etkisiz hale getirildiğini aktaran Atvan, İran saldırılarında ülkedeki bazı kritik ve sivil tesislerin hedef alındığını kaydetti.
Atvan, çeşitli bölgelere şarapnel parçalarının düşmesi sonucu hasar meydana geldiğini ifade etti.
Kuveyt Deniz Kuvvetlerine ait bir unsurun da hedef alındığını belirten Atvan, saldırıda 4 askerin yaralandığını ifade etti.
Yaralı askerlere gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını aktaran Atvan, askerlerin sağlık durumlarının stabil olduğunu kaydetti.
Atvan, Kuveyt Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin güvenliği ile vatandaşların ve ülkede yaşayanların can güvenliğini korumak amacıyla görevlerini sürdürdüğünü ekledi.
İranlı yetkili: ABD, Ahvaz kentinde bir kaç noktaya saldırı düzenledi
ABD’nin İran’ın güneybatısında Basra Körfezinde yer alan Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentine saldırı düzenlediği bildirildi.
İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Huzistan Vali Yardımcısı Veliyullah Hayati konuya ilişkin bilgi verdi.
Hayati, ABD’nin Ahvaz kentinin bir kaç noktasına saldırısı düzenlediğini söyledi.
Öte yandan Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas kentinin doğusunda da 3 patlamanın meydana geldiği belirtildi.
Saldırılar sonucu yaralanma veya can kaybına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.
İran basını: ABD, Hürmüz Boğazı’ndaki Keşm Adası’na saldırı düzenledi
ABD’nin İran’ın güneyinde yer alan Hürmüz Boğazı’ndaki Keşm Adası’na saldırı düzenlediği belirtildi.
İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Keşm Adası’nda bir nokta ABD saldırısıyla hedef alındı.
Olaya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.
Sirenlerin çaldığı Bahreyn’de İçişleri Bakanlığı halka güvenli yerlere gitme çağrısı yaptı
Bahreyn, ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurarak bir kez daha halka en yakın güvenli yerlere gitme çağrısında bulundu.
Bahreyn İçişleri Bakanlığının ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, ülke genelinde sirenlerin çaldığı belirtildi.
Açıklamada, halktan sakin olmaları, en yakın güvenli yerlere yönelmeleri ve haberleri resmi kanallardan takip etmeleri istendi.
Bahreyn Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, İran’ın Bahreyn’de “sivilleri hedef alan sistematik saldırgan tutumunu” sürdürdüğü kaydedilmişti.
Kuveyt ordusu: Hava savunma sistemleri füze ve İHA tehditlerine karşı devrede
Kuveyt Ordusunun ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki resmi hesabından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin füze ve İHA tehditlerine karşı müdahalede bulunduğu belirtildi.
Patlama seslerinin hava savunma sistemlerinin söz konusu tehditleri önleme faaliyetlerinden kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan yetkili makamların güvenlik talimatlarına uymaları istendi.
Saldırıların kaynağına, hedef alınan bölgelere veya olası hasar ile can kaybına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.
Kaynak: AA