Yemen ordusu: Son 24 saatte düzenlenen 1272 operasyonda yaklaşık 500 Husi etkisiz hale getirildi

Yemen ordusu Son 24 saatte düzenlenen 1272 operasyonda yaklaşık 500 Husi etkisiz hale getirildi

Yemen ordusu Son 24 saatte düzenlenen 1272 operasyonda yaklaşık 500 Husi etkisiz hale getirildi

Yemen ordusu, son 24 saatte Husilerin mevzi, toplanma alanları ve takviye birliklerine yönelik 1272 operasyon düzenlendiğini, operasyonlarda yaklaşık 500 Husinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Yemen Ordusu Sözcüsü Albay Macid Abdullah en-Nezili, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların “Yemen Şafağı” askeri harekatı kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Nezili, son 24 saat içinde Husilerin toplanma alanları, tahkimatları, ateş kaynakları, hareket ve ikmal araçlarını hedef alan 1272 operasyon icra edildiğini aktardı.

Operasyonlar sonucunda aralarında saha komutanlarının da bulunduğu yaklaşık 500 Husinin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Nezili, Husilere ait 169 araç, teçhizat ve ağır silahın imha edildiğini veya kullanılmaz hale getirildiğini vurguladı.

Hükümet güçlerinin kuzeydeki el-Cevf, orta kesimdeki Marib ve el-Beyda ile güneydeki Lahic ve güneybatıdaki Taiz vilayetlerindeki tüm cephelerde operasyonlarını sürdürdüğünü ifade eden Nezili, hava unsurları ve topçu birliklerinin desteğiyle askeri birliklerin ilerleyişine katkı sağlandığını kaydetti.

Öte yandan el-Cevf vilayetindeki hükümet güçleri, yaptığı açıklamada, Husilerin kontrolündeki vilayet merkezi el-Hazm şehrinin ileri savunma hattını oluşturan stratejik Huveyşiyan dağlarında kontrolü tamamen sağladıklarını bildirdi.

Yemen’deki Husilerin Taiz’e düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Husilerin Taiz’in batısında eski havaalanı bölgesindeki Tebeddüd semtinde bir eve insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda bir kadın ve bir çocuğun hayatını kaybettiği, bir kadının da yaralandığı belirtildi.

Açıklamada saldırı sonucu söz konusu ev ve civardaki evlerde hasar oluştuğu aktarıldı.

Husilere karşı yürütülen operasyonlar

Öte yandan Taiz’de orduya bağlı birliklerden yapılan açıklamada, hükümet güçlerinin Kahlan Bisabr cephesinde Husilerle şiddetli çatışmaya girdiği, Taiz’in güneyinde Husilere ait 2 İHA’nın düşürüldüğü, El-Muhaf Kalesi ve Misrah ilçesindeki Husi mevzilerine hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, Taiz’in güneyindeki Berdad Sabr bölgesinde yer alan Ankabe Vadisi’nde Husilere ait “BMP” tipi askeri aracın hedef alındığı aktarıldı.

Hükümete bağlı Amalika Güçleri ise El-Mudaribe cephesinde Husilere ait bir askeri aracı imha ettiklerini ve araçta bulunanların öldüğünü duyurdu, ancak ölü sayısına dair bilgi vermedi.

Orduya bağlı birlikler, Lahic Valiliğine bağlı El-Mekatıra cephesinde de Husilerle çatışma çıktığını açıkladı.

Husilere bağlı SABA haber ajansı ise Hudeyde vilayetine bağlı Bacil ilçesinde bir petrol istasyonuna düzenlenen hava saldırılarında 3 kişinin yaralandığını öne sürdü.

Kaynak: AA