Koronavirüsle ilgili provokatif paylaşımlara gözaltı

Koronavirüsle ilgili provokatif paylaşımlara gözaltı

Koronavirüsle ilgili provokatif paylaşımlara gözaltı

Sosyal medyada asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımları yapan 93 şüpheliden 19’u gözaltına alındı.

İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son dönemde dünyada yayılarak çok sayıda insanın ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili “virüsün Türkiye’de salgına dönüştüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı” yönünde sosyal medyada gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanıldığı belirtildi.

Bunların toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı ekipleri, söz konusu bu paylaşımları yaptığı deÄŸerlendirilen kullanıcıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmalarda 93 şüpheli ÅŸahıs tespit etmiÅŸtir. Bu şüphelilerden 19’u gözaltına alınırken, diÄŸer tespitlerle ilgili gözaltına alma iÅŸlemleri devam etmektedir.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir