8 ilde 11 köy ve 2 mahalle yeni tip koronavirüse karşı karantinaya alındı
8 ilde 11 köy ve 2 mahalle yeni tip koronavirüse karşı karantinaya alındı
Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Sivas, Yozgat, Çanakkale, Gümüşhane, Giresun, Çankırı ve Kütahya’da 11 köy, Malatya’da ise 2 mahalle karantinaya alındı.
Sivas‘ın Akıncılar, Koyulhisar ve SuÅŸehri ilçelerine baÄŸlı 5 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.
Sivas ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, “Åžehir dışı çok fazla hemÅŸehrimizi ağırladığı için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaÅŸlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini saÄŸlamak üzere Akıncılar ilçesi ÅženbaÄŸlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, SuÅŸehri ilçesi Boyalıca ve GökçekaÅŸ köylerimizde karantina kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

FotoÄŸraf: Faruk Kara/AA
Açıklamada, karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.
Yozgat
Yozgat ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, yeni tip koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla merkeze baÄŸlı Derbent köyünün 29 Mart itibarıyla karantinaya alındığı belirtildi.
Açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanacağı, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı ifade edildi.

Fotoğraf: Ömer Ertuğrul/AA
Çanakkale
Çanakkale’nin Çan Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Maltepe köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

FotoÄŸraf: Sadettin Arslan/AA
Kararın Kovid-19 ile mücadele kapsamında verildiÄŸi duyurulan açıklamada, “Ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında bulaşıcı hastalığın önlenmesini saÄŸlamak ve halk saÄŸlığını korumak amacıyla bugün saat 22.00’den itibaren Çan ilçemize baÄŸlı Maltepe köyümüz 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır.” ifadesi kullanıldı.
Malatya
Malatya’nın Darende ve Arapgir ilçelerinde iki mahalle de karantinaya alındı.
Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, karantina kararıyla ilgili şu ifadeleri kullanıldı:
“Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende ilçesi Ilıca Mahallesi, Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Arapgir ilçesi EÄŸnir Mahallesi’nde, koronavirüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibarıyla karantina kararı alınarak uygulanmaya baÅŸlanmıştır.”
Gümüşhane
Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise koronavirüs önlemleri kapsamında şehir dışından gelen vatandaşlara yönelik tedbirlerin artırıldığı belirtildi.
Kent giriÅŸ ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına iÅŸaret edilen açıklamada, “Kocaeli’den Åžiran ilçesine geldiÄŸi belirlenen bir kiÅŸinin, Kocaeli’de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kiÅŸiyle teması tespit edildiÄŸinden Åžiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır.” ifadesine yer verildi.
Giresun
Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.
Çankırı
Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünün karantinaya alındığı bildirildi.
Köy giriÅŸ çıkışlarında jandarma tarafından tedbirler alındığı aktarılan açıklamada, “Toplum SaÄŸlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza gerekli bilgiler verilmiÅŸ olup süreç, ValiliÄŸimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.
Kütahya
Kütahya Valilikten yapılan açıklamada da “İlimiz Simav ilçesi YeÅŸildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Fotoğraf: Kamil Çertik/AA
Evlerinde kalmaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada, onlardan, bulundukları şehir, belde ya da köyü terk etmemeleri, zorunlu olmadıkça seyahata çıkmamaları istendi.
Öte yandan, Valiliğin kararı doğrultusunda görevlendirilen jandarma ve sağlık ekiplerinin, karantina altına alınan köyün girişlerinde önlem aldığı görüldü.
Kaynak: AA
