Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

Faizsiz Kredi Nasıl Alınır

Faizsiz Kredi Nasıl Alınır

Faizsiz kredi almak isteyenler; bankalardan konut veya taşıt kredisi almak yerine Birevim, Fuzulev, Birikimevim gibi sistemlere dahil olabilmektedirler. Bu sistemler ile kira öder gibi almak istedikleri evin veya arabanın parasını biriktirebilmektedirler. Teslim tarihleri geldiğinde; firmanın yetkilisi ile beraber tapuya giderek almak istedikleri ev veya arabanın tapu işlemlerini halledebilmektedirler.

Faizsiz kredinin banka kredisi ile arasındaki en büyük fark; faiz oranıdır. Ayrıca ipotek veya kefil talep etme durumudur. Tasarruf sistemlerine ipotek veya kefil göstermeden katılabilmek mümkündür. Kredi notuna bakmadan istenilen tutardaki ev veya araç alınabilmektedir.

Faizsiz Kredi Almanın Avantajları Nelerdir?

Kredi almak; ödenecek olan faiz oranı da göz önüne alındığında, evin değerinin iki katı kadar geri ödeme yapılmasını gerektirmektedir. Ancak faizsiz kredi alındığında; faiz, vade farkı, peşinat gibi ödemeler yapmadan en ucuz şekilde ev sahibi olabilmek mümkündür.

Birevim, Fuzulev ve Birikimevim gibi sistemlere dahil olunduğunda; krediye uygun sayılmayan konutların alımı da gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir ek masraf ödemeden istenilen yerden istenilen değerdeki ev alınabilmektedir. Ayrıca yasal takip problemi yaşamış olanların da ev sahibi olabilmeleri için bu tasarruf firmalarının sistemlerine katılabilmeleri mümkündür.

Faizsiz Ev Alma Modelleri Nelerdir?

Birevim, Fuzulev ve Birikimevim gibi firmalar; ev almak isteyen kişilere 2 veya 3 ev alma modeli sunmaktadırlar. Bunlardan birincisi; sıra tespitli tasarruf yöntemi olmaktadır. Bu yöntem, klasik altın gününün mantığına benzemektedir. Noter huzurunda bir kura çekilmektedir ve bu kuraya göre sisteme dahil olan kişilere bir sıra atanmaktadır. Her ay bu sıraya göre kişilere istedikleri ev alınmaktadır. İkincisi ise serbest planlı tasarruf yöntemidir.

Kişi bu tasarruf planında tek başınadır ve istediği evi alabilmek için bütçesine göre bir ödeme planı oluşturmaktadır. Faizsiz konut kredisi almasına gerek kalmadan, uygun taksit tutarlarını belirleyebilmektedir ve peşinat veya ara ödeme istenmemektedir. Üçüncü yöntem ise; esnek ödemeli tasarruf planıdır. Bu plan dahilinde kişinin her ay aynı tutarda taksit ödemesi yapmasına ve dolayısı ile de bir sonraki ay ödeyeceği taksit tutarını düşünmesine gerek olmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir