Van’da etkisiz hale getirilen 3 teröristin gri listede arandıkları belirlendi

Van'da etkisiz hale getirilen 3 teröristin gri listede arandıkları belirlendi

Van'da etkisiz hale getirilen 3 teröristin gri listede arandıkları belirlendi

Van’ın Gürpınar kırsalında etkisiz hale getirilen 3 teröristin 2015-2018’deki birçok kanlı eylemin faili olduÄŸu ve gri listede arandığı belirlendi.

İçiÅŸleri Bakanlığı, Van‘ın Gürpınar kırsalında etkisiz hale getirilen 3 teröristin, BaÅŸkale’de 2015-2018 arasında gerçekleÅŸtirilen birçok kanlı eylemin faili olduÄŸunu ve gri listede arandıklarının tespit edildiÄŸini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları kapsamında, 29 Haziran Pazartesi günü, Van’ın Gürpınar kırsalında İl Jandarma Komutanlığına baÄŸlı jandarma komando birlikleri ile gerçekleÅŸtirilen J-SİHA destekli operasyonda, 3 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi hatırlatıldı.

Teröristlerin, terörden arananlarda 500 bin liraya kadar ödülle gri listede yer alan, sözde Van eyaleti, BaÅŸkale ve Masiro gücünde faaliyet gösteren, “Welat Malazgirt” kod adlı Fırat Göre, “Azat” kod adlı Tahsin Genez ve “Kendal” kod adlı İlyas Duran olduÄŸunun tespit edildiÄŸi belirtildi.

Ölü ele geçirilen teröristlerin, AÄŸustos 2017’de Van/BaÅŸkale Jandarma Komando Tabur Komutanlığına yapılan saldırı, 12 Haziran 2017’de Van/BaÅŸkale-Yolmaçayır Mahallesi Mengen Tepe bölgesinde Sinan Åžener isimli çobanın öldürülmesi, 3 Temmuz 2017’de Van/BaÅŸkale-Gedikbaşı Mahallesi BoÄŸaz mevkisinde Van-Hakkari kara yolu üzerinde mayın araması yapan güvenlik güçlerine yönelik roketatarlı saldırı ve 9 Eylül 2016’da Van/BaÅŸkale EÅŸmepınar bölgesinde güvenlik korucularına yapılan eylem sonucu 3 güvenlik korucusu ile 1 sivilin ÅŸehit edilmesi olaylarını gerçekleÅŸtirdikleri ifade edildi.

Teröristlerin, 2016’da Van’ın BaÅŸkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi sınırları içerisinde yol kesmeyi müteakip 1 güvenlik korucusunun ÅŸehit edilmesi ve 2 güvenlik korucusunun yaralanması, aynı yıl BaÅŸkale ilçesi Yavuzlar Mahallesi sınırları içerisinde, bir araca yönelik silahlı saldırı sonucu 3 güvenlik korucusu ve 1 sivilin ÅŸehit edilmesinin yanı sıra birçok eylemin de faillerinden oldukları aktarıldı.

Teröristlerle 2 M-16 piyade tüfeği, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 glock marka tabanca, 6 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir