Sağlık sektörünün alacak sorunu kalıcı çözüme ulaştı

Sağlık sektörünün alacak sorunu kalıcı çözüme ulaştı

Sağlık sektörünün alacak sorunu kalıcı çözüme ulaştı

Sağlık Endüstrileri Platformundan yapılan açıklamaya göre, alacakların yapılandırılıp ödenmesi konusunda devletin ilgili kurumları ile uzun süredir sürdürülen görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlanarak, kalıcı bir çözüme ulaşıldı.

Sağlık Endüstrileri Platformu, sektörün kamu ve üniversite hastanelerinden alacakların yapılandırılıp ödenmesi konusunda devletin ilgili kurumları ile uzun süredir sürdürdükleri görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlandırılarak kalıcı bir çözüme ulaşıldığını bildirdi.

Platformdan, yapılan yazılı açıklamada, son dönemde kamuoyunda yer tutan, ilgisiz kişi ve kurumlarca verilen yanlış, yanıltıcı haber ve demeçler üzerine sektörün kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarına ilişkin değerlendirme yapma ihtiyacının hissedildiği belirtildi.

Sağlık hizmetlerinin etkili, verimli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir olmasında sağlıkta dönüşümle birlikte son derece nitelikli ilerlemeler sağlandığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmelerin ne derece değerli ve önemli olduğunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde çok daha iyi anlaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“SaÄŸlık Endüstrileri Platformu olarak, devletimizin almış olduÄŸu tedbir ve uygulamalarda her zaman tarafımıza düşen görevleri eksiksiz ve aksatmadan yapmaya devam etmekteyiz. Alacaklarımızın yapılandırılıp ödenmesi konusunda devletimizin ilgili kurumları ile uzun süredir sürdürdüğümüz görüşmeler olumlu bir ÅŸekilde sonuçlanmış olup kalıcı bir çözüme ulaÅŸmıştır. Tıbbi cihaz sektörü, tüm fedakar firmaları ve çalışanları ile dün olduÄŸu gibi bugün de saÄŸlık sisteminin en önemli paydaÅŸlarından biri olarak ülkemizin hizmetindedir ve böyle de kalacaktır.

SaÄŸlık Endüstrileri Platformu olarak, devletimizin almış olduÄŸu tedbir ve uygulamalarda her zaman tarafımıza düşen görevleri eksiksiz ve aksatmadan yapmaya da devam etmekteyiz ve hiçbir zaman saÄŸlık hizmetlerinin aksatılmasına yönelik tavır, davranış içerisinde olmadığımız gibi her zaman devletimizin yanında yer alacağız.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir