Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 deÄŸer kazanarak günü 1.145,03 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 deÄŸer kazanarak günü 1.145,03 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,52 puan artarken, toplam işlem hacmi 20,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,30 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,84 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,41 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 1 ile sigorta oldu.

Analistler, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve eÅŸi Melania Trump’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması sonrası küresel ölçekte risk algısının arttığını belirterek, Borsa İstanbul’un ise dünya borsalarından pozitif ayrıştığını bildirdi.

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleÅŸtirilecek baÅŸkanlık seçiminin Trump’ın hastalığından nasıl etkileneceÄŸinin bir süre daha piyasaların gündemini meÅŸgul edeceÄŸini ifade eden analistler, haftaya yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları baÅŸta olmak üzere veri gündeminin takip edileceÄŸini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde, 1.120 seviyesinin kısa vadeli görünüm açısından önemli destek, 1.155 puanın direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 1,38 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,38) göre, bir önceki ay yüzde 11,77 olan yıllık enflasyonun yüzde 12,20’ye çıkacağı hesaplanıyor.

Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 11,86 olurken, tahminler yüzde 10,90-13,40 aralığında yer aldı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir