KılıçdaroÄŸlu: 83 milyon olarak yüreÄŸimiz Azerbaycan’la
Kılıçdaroğlu 83 milyon olarak yüreğimiz Azerbaycan'la
CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, “Azerbaycan toprakları uluslararası hukuka aykırı olarak iÅŸgal edildi. Bu çatışmada 83 milyon olarak yüreÄŸimiz Azerbaycan’la. Onları seviyoruz, haksızlığa karşıyız.” dedi.
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisinin yeni yasama yılındaki ilk TBMM Grup Toplantısı‘nda yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’nin tam bir dert yumağına döndüğünü, vatandaÅŸların; parlamentoda, sorunların çözümüne katkı vermek için bütün partilerin bir araya gelmesini ve sorunları çözmelerini istediklerini dile getirdi.
Vatandaşın sorunlarının çözümüne ilişkin hangi teklif gelirse gelsin ve hangi partiden gelirse gelsin CHP olarak açık imza vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Sizin sorunlarınızı çözmek için eÄŸer bir teklif getirmezlerse, CHP’li milletvekilleri her türlü kanun teklifini hazırlayacaklar, TBMM Genel Kuruluna indirecekler. Orada görüşülürken hangi kesimi ilgilendiriyorsa o kesimin kanaat önderlerine telefon edip, ‘Bugün sizin bir sorununuzu çözmek üzere CHP’nin getirdiÄŸi kanun teklifi görüşülecek. Bakın bakalım hangi parti sizin lehinize, hangi parti sizin aleyhinize.’ bunu söyleyeceÄŸiz. Dolayısıyla sorunlar çok ama çözülmez deÄŸil. Bütün sorunlar çözülebilir. Bütün vatandaÅŸlarıma, yeni yasama yılı baÅŸlarken CHP Grubu’ndan en içten sevgi, saygılarımızı ve muhabbetlerimiz gönderiyoruz. Bütün vatandaÅŸlarımızı sevgiyle, saygıyla kucaklıyoruz.”
“Onun haklılığını desteklemek durumundayız”
KılıçdaroÄŸlu, Azerbaycan topraklarının iÅŸgal altında olduÄŸuna dikkati çekerek, “Azerbaycan toprakları uluslararası hukuka aykırı olarak iÅŸgal edildi. 30 yıldır bekliyor, iÅŸgal ne zaman sona erecek diye ama Ermenistan yönetimi hiç dinlemiyor, ‘Hayır, biz iÅŸgal ettiÄŸimiz topraklarda kalacağız.’ diyor. Azerbaycan yönetimi de diyor ki ‘Artık bizim iÅŸgale tahammülümüz kalmadı.’ Ve ÅŸu anda bir çatışma var. Dolayısıyla bu çatışmada 83 milyon olarak yüreÄŸimiz Azerbaycan ile. Onları seviyoruz, haksızlığa karşıyız.” ifadelerini kullandı.
Uluslararası hukuka göre Azerbaycan’ın haklı olduÄŸunu vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, “O haklıysa, biz de onun haklılığını desteklemek durumundayız.” dedi.
“Sorun tümüyle Ermenistan yönetiminden kaynaklanıyor”
Azerbaycan’a bürokrat olarak iki kez gittiÄŸini ifade eden KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
“Azerbaycan, olaÄŸanüstü hızla geliÅŸen, büyüyen bir ülke. Dostluklarımız, arkadaÅŸlıklarımız var. Türkiye’de de yaÅŸayan çok sayıda Azeri vatandaşımız var. BirliÄŸi ve bütünlüğü koruyarak, bir iÅŸgalin sona ermesini arzu ederek ve dileyerek bu olayın sonlanmasını istiyoruz. Sayın Aliyev zaten bu konuda gayet açık, net ve anlaşılır mesaj verdi. ‘İşgal ettiÄŸiniz topraklarımızdan çekilin ve özür dileyin dolayısıyla bu sorun bitmiÅŸ olsun.’ Yine çok net ve açık bir açıklama yaptı. ‘Bizim Ermenistan halkıyla bir sorunumuz yok, Ermeni yönetimiyle bir sorunumuz var.’ Dolayısıyla sorun tümüyle yönetimden kaynaklanıyor. Bu arada sivillerin hedef alınması çok acı bir olay. Umarım uluslararası kuruluÅŸlar bu konuda gerekli duyarlılığı gösterirler.”
Kaynak: AA
