Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dezenformasyon küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesine video mesaj gönderdi.
ErdoÄŸan, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:
“Sosyal medya mecralarının yaygınlaÅŸmasıyla birlikte, yalanın, üretilmiÅŸ haberlerin, dezenformasyonun hızla yayıldığını görüyoruz. Etkili bir denetim mekanizmasının olmadığı bu mecralardan yayılan bu tarz haberler sebebiyle milyonlarca insanın hayatı kararmaktadır.
Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır. Maddi gücü, uluslararası konumu, iddiası ne olursa olsun, kimsenin, hiçbir ÅŸirketin hukukun üstünde olamayacağını vurguluyoruz. Kendini layüsel olarak gören küresel ÅŸebekelere raÄŸmen, açık ve temiz bir iletiÅŸim anlayışıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceÄŸiz.”
Kaynak: AA
