ABD’nin BaÄŸdat BüyükelçiliÄŸi önündeki gösteriler ikinci gününde de sürüyor
ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önündeki gösteriler ikinci gününde de sürüyor
Irak’ta İran’a yakın grupların ABD’nin BaÄŸdat BüyükelçiliÄŸi önündeki gösterileri ikinci gününde de devam ediyor.
Irak’ta İran’a yakın grupların ABD’nin BaÄŸdat BüyükelçiliÄŸi önünde düzenlediÄŸi gösteriler ikinci gününde de devam ediyor.
Åžii milis gücü HaÅŸdi Åžabi ve ona baÄŸlı Hizbullah Tugayları taraftarları, bugün de baÅŸkent BaÄŸdat’taki YeÅŸil Bölge’de bulunan ABD BüyükelçiliÄŸi binası önünde toplanmayı sürdürüyor.
ABD karşıtı sloganlar atan göstericileri dağıtmak için alana zaman zaman göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atılıyor.
Atılan gazdan etkilenenler ambulanslarla çevredeki hastanelere taşınıyor.
YeÅŸil Bölge çevresindeki üst düzey güvenlik önlemleri devam ederken, hükümet yetkilileri ve HaÅŸdi Åžabi’ye yakın çevreler dışında basın dahil kimsenin bölgeye giriÅŸine izin verilmiyor.
“ABD’yle güvenlik anlaÅŸması iptal edilsin” çıkışı
Öte yandan İran’a yakın Åžii Fetih Koalisyonu Milletvekili Saad Hazali, yerel medyaya yaptığı açıklamada, ABD ile Irak arasında imzalanan stratejik güvenlik anlaÅŸmasının iptal edilmesi için Meclis’te imza toplamaya baÅŸladıklarını söyledi.
Hazali, “ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına yönelik bir karar aldırmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Irak’ta İran destekli HaÅŸdi Åžabi’ye baÄŸlı Hizbullah Tugayları üssüne ABD tarafından düzenlenen ve 28 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce kiÅŸi, dün sabah saatlerinde BaÄŸdat’taki ABD BüyükelçiliÄŸi önünde toplanmıştı.
ABD karşıtı sloganlar atan protestocular, BaÄŸdat’ta hükümet binalarının bulunduÄŸu korunaklı YeÅŸil Bölge’deki ABD elçiliÄŸinin duvarını ateÅŸe vermiÅŸ ardından kapısını kırarak elçiliÄŸe girmiÅŸti.
Kaynak: AA
