Ev Almak

Ev Almak

Pek çok insanın farklı ideal ve istekleri olsa da bazen bir yuva kurduğunda bazen de yalnızken bile istediği ortak bir talep olan ev almak kimisi için mümkün kimisi içinde bazen ertelenen bir istek olur. Bazıları için hiç sahip olmadığı yuva olurken bazıları içinde mükemmel ve karlı bir yatırım olabilmektedir, ayrıca herkesin ihtiyaçları farklı olduğundan dolayı da evin özellikleri bakımından çeşitliliği de artmaktadır.

Ev Özellik ve Çeşitleri

Ev almak için öncelikli olarak maddi durumunun uygun olması gerekir ancak ailenizin ihtiyaç duyabileceklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Ev çeşitleri de aslında tam da bu ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterir, peki, çeşitleri nelerdir?

Daha çok bekâr ve öğrenciler için uygun olan 1+1 ya da 1+0 olarak adlandırılan apart veya stüdyo dairelerdir. Bu daireler genelde mutfak ile birleşik bir salon klasik tuvaletli banyoya sahip dairelerdir. İhtiyaç bakımından tek kişiye uygun olsalar da yatırım amaçlı düşündüğünde herkese hitap edebilir,

Bunun dışında mutfağı ayrı olarak bilinen ve salonu ile birlikte 2 odaya sahip 2+1 daireler vardır, bu tür daireler tek çocuklu ya da çocuksuz aileler için idealdir,

Ayrıca 2 çocuklu ya da daha kalabalık aileler için daha uygun olabilecek tuvalet ve banyosu ayrı mutfağı ayrı olan 3+1 daireler vardır,

Son dönemlerin ve evde çalışma imkânlarının arttığı zamanların ihtiyaçlarına uygun olarak 4+1 dairelerde vardır. Burada ekstra odalar genelde atölye ya da home ofice olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca oda sayısı değişmeden çift kat ya da 3 kat ile oluşan dubleks ya da triplex daireler vardır.

Ev Nasıl Alınabilir?

Ev almak için en gerekli olan elbette ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek evi seçtikten sonraki evin bedelidir, maddi açıdan kolay sayılmayan bu işlem için birkaç farklı yöntem olabilir. Öncelikli olarak birikim yapmaktan bahsedebiliriz, ancak evlerin fiyatları yüksek meblağlar olduğu için bütün tutar olarak zorlayabilir.

Bunun dışında belirli bir birikim ile kalan tutarın banka kredisi olarak kullanılması fikrîde oldukça yaygın olarak kullanılır. Nadir olarak da güvenilir bir müteahhit ile anlaşılabilir belirli peşinatlar ödendikten sonra kalan tutarın taksitle ödenmesi yoludur.

Evimiz Eski İse Neler Yapılabilir?

Hali hazırda zaten bir eviniz var ancak ihtiyaçlarınızı karşılamıyor ya da çok eski ise yeni ve modern bir ev alabilmek için krediye başvurabilir veya anlaşmalı olarak ve farkı vererek evinizin yerine yeni yapılan apartmandan bir daire sahibi olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir