A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 2’de 2 yaptı

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 2'de 2 yaptı

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 2'de 2 yaptı

A Milli Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

A Milli Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci maçında Bulgaristan’ı 101-87 yenerek, 2’de 2 yaptı.

Karşılaşmanın ilk periyodunda sert savunma yapamayan iki takım da hızlı hücumlarla sayı üretti. Bulgaristan dış atışlarda sayı bulurken, pota altında rakibine karşılık veren A Milli Takım, periyodu 31-29 önde bitirdi.

İkinci periyoda iyi başlayan Bulgaristan, hücumda istediği gibi oynayamayan ay-yıldızlı takım karşısında Vezenkov ve Dee Bost ile bulduğu basketlerle 14. dakikada 38-33 öne geçti. Cedi Osman ve Alperen Şengün’ün basketleriyle oyuna ağırlığını koymaya çalışan A Milli Takım, kötü bir performans sergilediği savunmada ise rakibini durdurmayı başaramadı ve soyunma odasına 52-50 geride gitti.

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan A Milli Takım, Cedi Osman ve Şehmus Hazer’in basketleriyle 26. dakikada 66-61 öne geçti. Bulgaristan dış atışlardaki etkili mücadelesiyle oyunda denge sağlamaya çalışırken, boyalı alanda skor bulan ay-yıldızlı takım, son çeyreğe 75-71 önde girdi.

Son periyoda da hızlı başlayan A Milli Takım, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Melih Mahmutoğlu’nun basketleriyle 34. dakikada 11 sayılık (73-84) fark yakaladı. Kalan sürede oyunun kontrolünü eline alan ay-yıldızlı takım, karşılaşmadan 101-87 galip ayrıldı.

A Milli Takım, gruptaki üçüncü maçında Gürcistan ile karşılaşacak. Bulgaristan ise Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

İlk maçında Karadağ’ı 72-68 mağlup eden ay-yıldızlı takım, Bulgaristan ve Karadağ’ın yanı sıra Gürcistan, İspanya ve Belçika’nın da yer aldığı grupta elde ettiği bu galibiyetle son 16 turuna çıkma adına önemli bir adım attı.

Gürcistan ile karşılaşacak

A Milli Basketbol Takım, 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu üçüncü maçında Gürcistan ile karşılaşacak

Tiflis Arena’da TSİ 20.00’de başlayacak karşılaşma, NTV’den naklen yayınlanacak.

Furkan Korkmaz forma giymedi

A Milli Takım’da bel spazmı geçiren milli oyuncu Furkan Korkmaz, maçta forma giymedi.

Karşılaşma öncesinde salonda takımdan ayrı ısınma hareketleri yapan Furkan Korkmaz’ın tedbir amacıyla maçta görevlendirilmediği bildirildi.

Mahmutoğlu: Agresif bir oyunla maçı istediğimiz yeri getirdik ve sonunda kazandık

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Melih Mahmutoğlu, şampiyonadaki her takımın diğerini yenebilecek güçte olduğunu belirterek, “Bulgaristan kağıt üzerinde favori olmayabilir ama sonuçta Avrupa Şampiyonası oynuyoruz. Herkes herkesi yenebilecek kuvvete. İlk yarıda da Bulgaristan bunu gösterdi. Bizim de hatalarımız var. 50 sayı yemememiz lazım.” dedi.

Melih Mahmutoğlu, maçın ikinci yarısında savunmada gerekli mücadeleyi sergilediklerini anlatarak, “İkinci yarıda daha sert ve agresif bir oyunla maçı istediğimiz yeri getirdik ve sonunda kazandık. Buraları kayıpsız geçmek önemli. Sonuçta buradaki bir mağlubiyet bizi çok olumsuz etkiler. 2’de 2 yaptık. Ev sahibiyle (Gürcistan) karşılaşacağız. Onların Shengelia gibi çok önemli bir eksiği var ama sonuçta ev sahibi ve kaliteli oyuncuları mevcut. Taraftar desteği de olacak. Biz savunmada sert olursak, hücumda da doğru sayıları buluyoruz ve sonunda da kazanıyoruz. İnşallah kazanırız ve 3’te 3 yaparak devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

Şengün: Bazı şeyleri düzeltmemiz lazım

A Milli Takım oyuncularından Alperen Şengün, Bulgaristan karşısında maça istedikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayarak, “O yüzden ilk yarı bizim için kötü geçti. Ancak ikinci yarı toparlandık. Genç bir takımız. Aslında maçlara enerjik başlamamız lazım ama bizim için tam tersi oluyor. İkinci yarı başlıyoruz. Bazı şeyleri düzeltmemiz lazım.” diye konuştu.

Alperen Şengün, önlerinde önemli maçların olduğunu belirterek, “Önümüzdeki maçlara daha sert başlayacağız. Maçları bu şekilde riske atmayacağız. Savunmada organize olamıyoruz. Takımda fazla yetenekli oyuncu olduğu için genel olarak hücuma yönelik oynuyoruz. Bunu düzeltmemiz lazım. Bunun üzerine çalışıyoruz. Önümüzde sert maçlar var ve savunmaya ihtiyacımız var. Organizasyonu bir an önce yapmamız lazım. Çok fazla zamanımız yok. Bunları düzelteceğiz ve önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir