A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Macaristan karşılaşması iyi bir test olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella Macaristan karşılaşması iyi bir test olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella Macaristan karşılaşması iyi bir test olacak

Hazırlık maçında bugün deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Macaristan karşılaşmasının kendileri için iyi bir test olacağını söyledi.

Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Puskas Arena’da düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Zeki Çelik ile katıldı.

Macaristan’ın güçlü bir rakip olduğunu aktaran Montella, “Macaristan Teknik Direktörü Rossi’yi tanıyorum, birkaç sene önce tatilde tanışma fırsatımız olmuştu. Arkadaşım olduğunu söyleyebilirim, görüşmeye de devam ediyoruz. Macaristan bizim için iyi bir test, rekabet gücü yüksek bir takım. Son 20 maçta sadece 3 mağlubiyet aldılar. Bugün gelişimimiz için çok önemli bir maç olduğunu söyleyebilirim. Geldiğimizden bu yana şehri biraz turladık, şehir ve stat çok güzel. Rekabeti yüksek bir maç ile test geçireceğimiz için buraya pozitif enerjiyle geldik. Macar takımı taktiksel anlamda çok gelişmiş bir takım, uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Maç esnasında farklı taktiklere geçiyorlar. Geride 3’lü oynayan bir takım, hem defansif hem de ofansif anlamda böyle bir rakibe karşı test bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan’ın Ümit Milli Futbol Takım’a gönderilmesi hakkında ise şöyle konuştu:

“Değişikliklerle alakalı şunu söyleyebilirim, fazladan değişiklik yapmadım. Geçen seferki kadroya göre fazladan futbolcu çağırdık, yakından takip edebilmek için. Onları Ümit Milli Takım’a gönderme kararı onlar adına olumlu karşılanması gerek. Çünkü orada daha fazla oynamalarını istedim. Burada az oynayacaklarına orada daha fazla oynasınlar diye böyle bir tercihte bulundum.”

Montella, milli futbolcuların fiziksel durumuyla ilgili gelen soruyu ise, “Milli takımdaki iki-üç gün oyuncuların fiziksel durumunu anlamak için yeterli olmayabilir ama kulüplerinde oynadıkları tüm maçları seyrediyoruz. Kulüplerinden verileri de alıyoruz. En iyi şekilde kararı vermek için takipteyiz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz.” şeklinde yanıtladı.

“Her akşam yatağa gittiğimde hayallerle gidiyorum”

​​​​​​​İtalyan teknik adam, “Her gün uyandığınızda Avrupa Şampiyonası’na kaç gün kaldığına bakıyor musunuz?” sorusuna, “Her akşam yatağa gittiğimde hayallerle gidiyorum, her sabah da hayallerle kalkıyorum ama uyandığımda rüyalarımı hatırlamıyorum bu nedenle bu hissiyatı tekrar tekrar yaşıyorum.” yanıtını verdi.

Vincenzo Montella, hazırlık maçı oynayacakları rakipleri özellikle güçlü ekipler arasından seçtiklerini vurgulayarak, “İtalya son şampiyon. Polonya da muhtemelen katılacak olan rakiplerden biri, Macaristan şampiyonada, Avusturya da çok önemli bir takım. Tüm bu maçlar hazırlık maçı gibi gözükse de rekabeti çok yüksek maçlar, bizi de geliştirecek maçlar. Hazirandan bu yana çok az maç oynadık. Takımı geliştirmek amaçlı ve neler yapabileceğimizi daha iyi anlamam için bu tarz zorluk seviyesi yüksek maçları seçtiğimi söyleyebilirim. Zorluk derecesi yüksek maçları tercih ettim, belki sonuç olarak bir yere varamayız ama zor maçlarda kendinizi geliştirdiğinizde ondan sonra istediğiniz her şeyi daha iyi uygulayabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü, sakatlıktan dönen Enes Ünal’ın durumu hakkında ise şunları söyledi:

“Milli takımda çok kısa süre beraberiz ama geçmişte çok iyi işler yapan bir futbolcumuz. Çok istekli ve arzulu. Tekrar eskisi gibi olmaya çalışan ve takım için önemli parça olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Belki sakatlıkla alakalı ufak şanssızlıklar yaşamış olabilir ama onu da burada deneyebilmek, görmek, hissetmek benim için en büyük hedefti. Enes çok fazla önem verdiğimiz futbolculardan bir tanesi.”

Milli futbolcu Zeki Çelik: “Avrupa Şampiyonası için önemli bir test olacak”

Ay-yıldızlı ekibin savunma oyuncularından Zeki Çelik, oynayacakları Macaristan karşılaşmasının Avrupa Şampiyonası için iyi bir prova olacağını söyledi.

Macaristan’ın formda bir takım olduğunu aktaran Zeki, “Macaristan çok coşkulu ve sert oynayan bir takım, son maçlarda bunu görebiliyoruz. Kolay kolay mağlup olmuyorlar. Uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Bizim adımıza Avrupa Şampiyonası için önemli bir test olacak. Umut vaadeden bir futbol oynamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu, “Macaristan maçını oyun stili benzeyen Çekya maçı için iyi bir prova olarak görüyor musunuz?” sorusunu, “Macaristan’ın oyun stili biraz benziyor ama her takımın kendine göre sistemi var. Bugünkü maç önemli bir test olacak ama bence Avrupa Şampiyonası’ndaki Çekya maçı farklı olacak. Ortam farklı olacak.” şeklinde yanıtladı.

Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmak istediklerinin altını çizen Zeki, “Gruptan kesinlikle çıkmak için oynayacağız. Çünkü son iki şampiyonada olumlu sonuçlar alamadık, birinci hedefimiz gruptan çıkmak olacak.” şeklinde konuştu.

Roma’da De Rossi’nin teknik direktörlüğe gelmesinin kendisi için olumlu bir gelişme olduğunu aktaran Zeki Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda daha mutluyum çünkü Roma’da daha çok oynamaya başladım. Avrupa Şampiyonası’na hazır gelmek için benim için oynamak çok önemli. Umarım kalan iki ayda olabildiğince maçlar oynamaya başlayıp milli takıma mutlu gelirim.”

Kaynak: AA