A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Macaristan karşılaşması iyi bir test olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella Macaristan karşılaşması iyi bir test olacak
Hazırlık maçında bugün deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Macaristan karşılaÅŸmasının kendileri için iyi bir test olacağını söyledi.
Vincenzo Montella, karşılaÅŸmanın oynanacağı Puskas Arena’da düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Zeki Çelik ile katıldı.
Macaristan’ın güçlü bir rakip olduÄŸunu aktaran Montella, “Macaristan Teknik Direktörü Rossi’yi tanıyorum, birkaç sene önce tatilde tanışma fırsatımız olmuÅŸtu. Arkadaşım olduÄŸunu söyleyebilirim, görüşmeye de devam ediyoruz. Macaristan bizim için iyi bir test, rekabet gücü yüksek bir takım. Son 20 maçta sadece 3 maÄŸlubiyet aldılar. Bugün geliÅŸimimiz için çok önemli bir maç olduÄŸunu söyleyebilirim. GeldiÄŸimizden bu yana ÅŸehri biraz turladık, ÅŸehir ve stat çok güzel. Rekabeti yüksek bir maç ile test geçireceÄŸimiz için buraya pozitif enerjiyle geldik. Macar takımı taktiksel anlamda çok geliÅŸmiÅŸ bir takım, uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Maç esnasında farklı taktiklere geçiyorlar. Geride 3’lü oynayan bir takım, hem defansif hem de ofansif anlamda böyle bir rakibe karşı test bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.
İtalyan teknik adam, A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan’ın Ümit Milli Futbol Takım’a gönderilmesi hakkında ise şöyle konuÅŸtu:
“DeÄŸiÅŸikliklerle alakalı ÅŸunu söyleyebilirim, fazladan deÄŸiÅŸiklik yapmadım. Geçen seferki kadroya göre fazladan futbolcu çağırdık, yakından takip edebilmek için. Onları Ümit Milli Takım’a gönderme kararı onlar adına olumlu karşılanması gerek. Çünkü orada daha fazla oynamalarını istedim. Burada az oynayacaklarına orada daha fazla oynasınlar diye böyle bir tercihte bulundum.”
Montella, milli futbolcuların fiziksel durumuyla ilgili gelen soruyu ise, “Milli takımdaki iki-üç gün oyuncuların fiziksel durumunu anlamak için yeterli olmayabilir ama kulüplerinde oynadıkları tüm maçları seyrediyoruz. Kulüplerinden verileri de alıyoruz. En iyi ÅŸekilde kararı vermek için takipteyiz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz.” ÅŸeklinde yanıtladı.
“Her akÅŸam yataÄŸa gittiÄŸimde hayallerle gidiyorum”
​​​​​​​İtalyan teknik adam, “Her gün uyandığınızda Avrupa Åžampiyonası’na kaç gün kaldığına bakıyor musunuz?” sorusuna, “Her akÅŸam yataÄŸa gittiÄŸimde hayallerle gidiyorum, her sabah da hayallerle kalkıyorum ama uyandığımda rüyalarımı hatırlamıyorum bu nedenle bu hissiyatı tekrar tekrar yaşıyorum.” yanıtını verdi.
Vincenzo Montella, hazırlık maçı oynayacakları rakipleri özellikle güçlü ekipler arasından seçtiklerini vurgulayarak, “İtalya son ÅŸampiyon. Polonya da muhtemelen katılacak olan rakiplerden biri, Macaristan ÅŸampiyonada, Avusturya da çok önemli bir takım. Tüm bu maçlar hazırlık maçı gibi gözükse de rekabeti çok yüksek maçlar, bizi de geliÅŸtirecek maçlar. Hazirandan bu yana çok az maç oynadık. Takımı geliÅŸtirmek amaçlı ve neler yapabileceÄŸimizi daha iyi anlamam için bu tarz zorluk seviyesi yüksek maçları seçtiÄŸimi söyleyebilirim. Zorluk derecesi yüksek maçları tercih ettim, belki sonuç olarak bir yere varamayız ama zor maçlarda kendinizi geliÅŸtirdiÄŸinizde ondan sonra istediÄŸiniz her ÅŸeyi daha iyi uygulayabilirsiniz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
A Milli Takım Teknik Direktörü, sakatlıktan dönen Enes Ünal’ın durumu hakkında ise ÅŸunları söyledi:
“Milli takımda çok kısa süre beraberiz ama geçmiÅŸte çok iyi iÅŸler yapan bir futbolcumuz. Çok istekli ve arzulu. Tekrar eskisi gibi olmaya çalışan ve takım için önemli parça olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Belki sakatlıkla alakalı ufak ÅŸanssızlıklar yaÅŸamış olabilir ama onu da burada deneyebilmek, görmek, hissetmek benim için en büyük hedefti. Enes çok fazla önem verdiÄŸimiz futbolculardan bir tanesi.”
Milli futbolcu Zeki Çelik: “Avrupa Åžampiyonası için önemli bir test olacak”
Ay-yıldızlı ekibin savunma oyuncularından Zeki Çelik, oynayacakları Macaristan karşılaşmasının Avrupa Şampiyonası için iyi bir prova olacağını söyledi.
Macaristan’ın formda bir takım olduÄŸunu aktaran Zeki, “Macaristan çok coÅŸkulu ve sert oynayan bir takım, son maçlarda bunu görebiliyoruz. Kolay kolay maÄŸlup olmuyorlar. Uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Bizim adımıza Avrupa Åžampiyonası için önemli bir test olacak. Umut vaadeden bir futbol oynamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Milli futbolcu, “Macaristan maçını oyun stili benzeyen Çekya maçı için iyi bir prova olarak görüyor musunuz?” sorusunu, “Macaristan’ın oyun stili biraz benziyor ama her takımın kendine göre sistemi var. Bugünkü maç önemli bir test olacak ama bence Avrupa Åžampiyonası’ndaki Çekya maçı farklı olacak. Ortam farklı olacak.” ÅŸeklinde yanıtladı.
Avrupa Åžampiyonası’nda baÅŸarılı olmak istediklerinin altını çizen Zeki, “Gruptan kesinlikle çıkmak için oynayacağız. Çünkü son iki ÅŸampiyonada olumlu sonuçlar alamadık, birinci hedefimiz gruptan çıkmak olacak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Roma’da De Rossi’nin teknik direktörlüğe gelmesinin kendisi için olumlu bir geliÅŸme olduÄŸunu aktaran Zeki Çelik sözlerini şöyle tamamladı:
“Åžu anda daha mutluyum çünkü Roma’da daha çok oynamaya baÅŸladım. Avrupa Åžampiyonası’na hazır gelmek için benim için oynamak çok önemli. Umarım kalan iki ayda olabildiÄŸince maçlar oynamaya baÅŸlayıp milli takıma mutlu gelirim.”
Kaynak: AA