A Milli Futbol Takımı’nda Dünya Kupası için gözler artık mart ayında

Dünya Kupası play-off kura çekimi, 26 Kasım Cuma günü TSİ 19.00’da İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA merkezinde gerçekleÅŸtirilecek.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu son maçında deplasmanda KaradaÄŸ’ı 2-1 maÄŸlup etti ve grubunu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı.

Ay-yıldızlı ekip, Mart 2022’de oynanacak play-off maçlarıyla, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar’ın ev sahipliÄŸi yapacağı 22. Dünya Kupası için son biletlerden birini almaya çalışacak.

Play-off’larda yarı final maçları 24 Mart 2022, final maçları ise 29 Mart 2022’de yapılacak. Play-off yarı final maçları, seribaşı takımların ev sahipliÄŸinde oynanacak.

Ay-yıldızlı ekip seribaşı değil

Dünya Kupası play-off kura çekimi, 26 Kasım Cuma günü TSİ 19.00’da İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA merkezinde gerçekleÅŸtirilecek.

Play-off etabında, Avrupa Elemeleri’nde gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ile Uluslar Ligi’nden gelen 2 ekip mücadele edecek. Seribaşı uygulamasının olacağı kura çekimi sonunda 12 takım, 4’erli 3 gruba ayrılacak. Milli takım, kura çekiminde seribaşı olmayacak.

Milli takımın muhtemel rakipleri, seribaşı takımlar Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler oldu. Kura çekiminde Türkiye ile birlikte ikinci torbada yer alacak takımlar ise Polonya, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Çekya ve Avusturya’dan oluÅŸtu. Çekya ve Avusturya, Uluslar Ligi’nden play-off’a katılma hakkı elde etti.

Takımlar gruplarında tek maç üzerinden yarı final ve final maçları oynayacak. Play-off etabından toplam 3 takım daha Katar biletini alacak.

Stefan Kuntz ile 4 maçta 3 galibiyet

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde çıktığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti, mağlubiyet yüzü görmedi.

Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul’da Norveç ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya’yı 2-1, üçüncü karşılaÅŸmasında ise sahasında Cebelitarık’ı 6-0 maÄŸlup etti. Milli takım, grubun son maçında da deplasmanda KaradaÄŸ’ı 2-1 yenmeyi baÅŸardı.

Kuntz yönetiminde 4 maçta 11 gol atan Türkiye, kalesinde ise yalnızca 3 gol gördü.

Türkiye’nin play-off yolculuÄŸu

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda Hollanda, Norveç, KaradaÄŸ, Letonya ve Cebelitarık ile mücadele etti.

Ay-yıldızlı ekip, grubun ve bu yılın ilk maçını 24 Mart’ta Hollanda ile İstanbul’da oynadı. Milli takım, güçlü rakibini 4-2 maÄŸlup etti. Grubun ikinci karşılaÅŸmasını İspanya’da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında Letonya ile 3-3 berabere kaldı ve ilk üç maçı 7 puanla lider geçti. Dördüncü karşılaÅŸmasında da KaradaÄŸ ile 2-2 berabere kalan Türkiye, Hollanda ve Norveç’in 1 puan önünde liderliÄŸini sürdürdü.

Türkiye, gruptaki beÅŸinci maçında ise Cebelitarık’ı deplasmanda 3-0 maÄŸlup etti. Milli takım, gruptaki altıncı maçında deplasmanda Hollanda’ya 6-1 kaybetti ve bu ağır yenilgiyle liderliÄŸi de rakibine kaptırdı. Norveç’in de gerisine düşen milliler, üçüncü basamaÄŸa geriledi.

Ay-yıldızlı ekip, Åženol GüneÅŸ’in yerine göreve gelen yeni teknik direktörü Stefan Kuntz yönetiminde çıktığı ilk karşılaÅŸmada sahasında Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Milli takım, sekizinci maçında deplasmanda Letonya’yı 2-1 yendi. Türkiye, dokuzuncu karşılaÅŸmasında sahasında Cebelitarık’ı 6-0 maÄŸlup etti, Norveç’in Letonya ile berabere kalmasıyla averajla ikinci sıraya yükseldi. Son maça liderlik ÅŸansıyla giren milli takım, KaradaÄŸ’ı maÄŸlup etti ancak Hollanda’nın da Norveç’i yenmesiyle grubunu ikinci sırada tamamlayarak play-off’a katılma hakkı kazandı.

Milli takım 2021 yılını 16 maçla tamamladı

Milliler, Karadağ mücadelesiyle 2021 yılındaki maçlarını tamamladı.

Bu yıl oynadığı 16 maçta 8 galibiyet alan milli takım, 4 beraberlik ve 4 de yenilgi yaşadı.

Bu karşılaşmalarda 32 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde de 25 gol gördü.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir