ABD’de Kovid-19 vaka sayısı 500’ü geçti, 21 kişi hayatını kaybetti

ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 500'ü geçti, 21 kişi hayatını kaybetti

ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 500'ü geçti, 21 kişi hayatını kaybetti

ABD’de Kovid-19 görülen bir kişi ile tokalaşan Temsilciler Meclisi Üyesi Gaetz’in, Trump ile yaklaşık 1 saat önce aynı uçakla Washington’a döndüğü öğrenildi.

ABD’de en fazla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği New York’ta sayı 142’ye yükseldi.

New York Valisi Andrew Cuomo, Twitter’dan yaptığı açıklamada, eyaletteki vaka sayısının 142’ye çıktığını duyurdu.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da iş yerine gitmek zorunda olmayanlara evlerinden çalışma çağrısında bulundu. De Blasio, bu şekilde toplu taşıma araçlarındaki kalabalığın azaltılmasıyla virüsün yayılmasının engellenebileceğini söyledi.

ABD genelinde Kovid-19‘un görüldüğü 35 eyalette vaka sayısı 500’ü geçti, 21 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

California açıklarındaki yolcu gemisi virüs nedeniyle Oakland Limanı’na demirledi

Öte yandan California eyaleti açıklarında bulunan ve 21 kişide Kovid-19 tespit edilen 3 bin 500 kişilik dev yolcu gemisi aynı eyaletteki Oakland Limanı’na çekildi.

Oakland Limanı Sözcüsü Mike Zampa, yaptığı açıklamada, cuma günü 21 kişide Kovid-19 tespit edilen geminin bugün limana demirlediğini belirtti.

Gemideki durum odası yetkililerine maske dağıtıldığı ve tüm yolculara da kamaralarının kapıları açık olduğu müddetçe maske takmaları zorunluluğu getirildiği vurgulandı.

Oakland Limanı çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, gemideki tüm yolcuların bugün tahliye edilmeyeceği belirtildi.

Tahliye edilen yolcular arasında ABD vatandaşı olanlar, 14 günlük karantina için California, Texas ve Georgia eyaletlerindeki karantina için kullanılan askeri üslere, yabancı ülke vatandaşları ise kendi ülkelerine gönderilecek.

ABD Kongresinde Kovid-19 telaşı

ABD’de Amerikan Muhafazakarlar Birliğinin önceki hafta düzenlediği, ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de katıldığı toplantıda bulunan bir kişide Kovid-19 çıkması Kongre üyelerini telaşlandırdı.

Söz konusu kişinin kimliği henüz açıklanmazken, bu kişiyle toplantı sırasında tokalaşan Teksas Senatörü Ted Cruz, Temsilciler Meclisinde Arizona’yı temsil eden Paul Gosar, Florida’yı temsil eden Matt Gaetz ve Georgia’yı temsil eden Doug Collins önlem amaçlı kendilerini karantinaya aldıklarını açıkladı.

Öte yandan Gaetz’in, Trump’a Florida seyahatinde eşlik ettiği ve yaklaşık 1 saat önce aynı uçakla Washington’a döndüğü kaydedildi.

Söz konusu 4 Kongre üyesi yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda, kendilerinde herhangi bir hastalık belirtisi olmadığını ancak tedbir amaçlı böyle bir önlem aldıklarını vurguladı.

Kamboçya’da eğitime Kovid-19 engeli

Kamboçya Başbakanı Samdech Techo Hun Sen, Kamboçyalı bir kişide Kovid-19’a rastlanması üzerine Siem Reap şehrindeki tüm devlet okullarının ve özel okulların geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Şinhua ajansının haberine göre, Hun Sen, Pursat bölgesindeki ulusal bir yolun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “(Siem Reap şehrinde) 110’dan fazla okul kapandı.” dedi.

Hun Sen, Khmer yeni yılı kutlamaları için nisanın ortasında Angkor Arkeoloji Parkı’nda düzenlenmesi planlanan Angkor Sangkran festivalinin de iptal edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Mam Bunheng, cumartesi Siem Reap şehrinde yaşayan 38 yaşındaki Kamboçyalı bir erkekte Kovid-19 testinin pozitif çıktığını doğrulamıştı.

Kamboçya’da şimdiye kadar 2 Kovid-19 vakasına rastlandı. Ülkede 27 Ocak’ta virüs teşhisi konulan 60 yaşındaki Çinli bir erkek iyileşmesinin ardından tedavi gördüğü hastaneden 10 Şubat’ta taburcu edilmişti.

Gürcistan’da vaka sayısı 15’e yükseldi

Gürcistan’da Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının 15’e yükseldiği bildirildi.

Hükümetin, Kovid-19’la ilgili oluşturulan resmi internet sitesi “https://stopcov.ge”de yer alan yazılı açıklamada, ülkede virüsün görüldüğü kişi sayısının 15’e çıktığı belirtildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir