Adana Gezilip Görülecek Yerler

Adana Gezilip Görülecek Yerler

Adana Gezilip Görülecek Yerler

Türkiye’nin en merak edilen şehirlerinden birisi de Adana! Takdir edersiniz ki, Adana hakkında çok sayıda önyargı bulunuyor. İnsanlar; Adana’nın aslında ne kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyorlar. Ancak, bu önyargının her geçen gün değiştiğini ifade edebiliriz. Adana; bilhassa son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Her ne kadar bir Antalya ya da Muğla kadar popüler olmasa da Adana’yı da hafife almamak gerekir. Ayrıca, Adana otelleri; insanların bütçelerine ve zevklerine hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Şehirdeki otellerin kaliteleri en üst seviyededir. Bunun yanı sıra, Adana otelleri; erken rezervasyon ile müşterilerine ciddi indirimler de vaat eder.

Adana’da Ne Yapılır?

Adana; bilhassa yaz aylarında yüksek sıcaklıkları ile dikkat çeker. Bunun yanı sıra, bahar aylarında gören herkesi kendisine hayran bırakan bir doğası da mevcuttur. Şehirde kış aylarında serin bir havanın olduğunu söylemek gerekir. Adana’yı bilhassa bahar aylarında ziyaret etmelisiniz. Yaz aylarında geldiğiniz takdirde sıcaklar yüzünden rahat edemezsiniz. Bunun yanı sıra, Adana; birkaç günde gezip bitirebileceğiniz bir şehir değildir. Burada en az bir hafta kalmalısınız. Bu yüzden, gitmeden evvel Adana otelleri için erken rezervasyon yaptırmalısınız. Bu sayede, konaklama sorununuzu çözebilirsiniz.

Yolunuz Adana’ya düştüğü takdirde ilk olarak Taş Köprü’yü ziyaret etmelisiniz. Bu köprü; Adana’yı ortadan ikiye ayıran Seyran Nehri’nin üzerine inşa edilmiştir. Taş Köprü’den geçerken şehrin harika manzarasını da yakından görme fırsatını elde edeceksiniz. Ayrıca, seyyar satıcıların sizlere sunmuş olduğu lezzetlerin de tadına bakmalısınız. Bilhassa bici bicinin tadına muhakkak bakmalısınız. Adana denildiği zaman akla doğal olarak Adana kebabı geliyor. Bu kebabı Türkiye’nin başka yerlerinde de yiyebilirsiniz. Ancak, hakkını veren bir yerden yemek adına yolunuz kesinlikle Adana’ya düşmeli!

Adana plajları da beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayacak. Bilhassa yaz aylarında Adana’ya gittiğiniz takdirde söz konusu plajlar sayesinde serinleme şansını elde edeceksiniz. Adana’da 14 tane plaj vardır. Bilhassa Karataş, Yumurtalık ve İncirli Plajı mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Pozantı yaylaları; Adana ile özdeşleşmiş çok sayıda yaylayı ifade eder. Aşar, Tekir ve Armutoğlu Yaylaları mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Son olarak, Tarihi Kozancılar Çarşısı’nı görmeden Adana’dan ayrılmamanız gerektiğini ifade etmeliyiz.

En İyi Adana Otelleri

Adana otelleri sayesinde harika bir tatil yapabilirsiniz. Otellerin hizmet kaliteleri zannettiğinizden çok daha iyidir. Gelin, en iyi Adana otelleri hakkında bilgi verelim!

  • Saydam Otel
  • Golden Deluxe Hotel
  • Grand Adanus Hotel
  • Otel Şenbayrak
  • Çukurova Park Hotel
  • Jura Hotels Mavi Sürmeli Adana
  • Erten Otel
  • Surmeli Adana
  • Ramada by Wyndham Adana
  • Hotel Bosnalı
  • Adana Taşköprü Hotel

Yukarıdaki Adana otelleri; beklentilerinizi sonuna kadar karşılayacak. Bu oteller için ödemiş olduğunuz paranın karşılığını alacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir