Afrin’de bomba yüklü tankerle terör saldırısı: 11’i çocuk 40 ölü

Afrin'de bomba yüklü tankerle terör saldırısı 11'i çocuk 40 ölü

Afrin'de bomba yüklü tankerle terör saldırısı 11'i çocuk 40 ölü

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG’nin Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeriyle gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 11’i çocuk 40 kişinin öldüğünü, 47 kişinin yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının, terör örgütü PKK/YPG tarafından Afrin ilçe merkezinde sivillerin yoğun olarak bulunduğu Racu Caddesi’nde, bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında şunlar kaydedildi:

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’i çocuk olmak üzere 40’a, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi.

View image on Twitter
1,226 people are talking about this

“İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin’de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre 11’i çocuk 40 masum sivili katletti, 47 sivili de yaraladı.”

Süleyman Soylu

@suleymansoylu

Mübarek Ramazan günü Afrin’de gerçekleştirilen bu saldırı, hain terör örgütünün yanına kalmayacaktır.

Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum

5,058 people are talking about this

Çavuşoğlu’ndan Afrin’deki terör saldırısına tepki: PKK/YPG’ye destek verenler de sorumlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de bomba yüklü yakıt tankeriyle düzenlediği saldırıya ilişkin, “Terör örgütüne destek verenler ve onu terör listesinden çıkarmaya çalışanlar da bu alçak saldırıdan sorumludur.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü PKK/YPG’nin, Suriye’nin Afrin ilçesinde bomba yüklü yakıt tankeriyle düzenlediği saldırıya ilişkin, “Terör örgütüne destek verenler ve onu terör listesinden çıkarmaya çalışanlar da bu alçak saldırıdan sorumludur.” değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Twitter’dan, “Hain terör örgütü PKK/YPG bu mübarek ramazan gününde bile çoluk çocuk demeden masum sivilleri katletti.” mesajını paylaştı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Çavuşoğlu mesajında, “Terör örgütüne destek verenler ve onu terör listesinden çıkarmaya çalışanlar da bu alçak saldırıdan sorumludur.” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığından gün içinde yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG’nin Afrin ilçe merkezinde sivillerin yoğun olarak bulunduğu Racu Caddesi’nde düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 11’i çocuk 40 kişinin öldüğü, 47 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir