Akar: Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Akar, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili, “Harekat, planladığımız ÅŸekilde baÅŸarıyla devam ediyor. Åžu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat’ın doÄŸusunda yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı gibi baÅŸarıyla devam ettiÄŸini, ÅŸu ana kadar 342 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini belirterek, “BaÅŸladığımız faaliyeti inÅŸallah alnımızın akıyla baÅŸarıyla tamamlayacağız.” dedi.
Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakanlıkta yaptığı toplantıda harekatta gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Harekat sahasından eş zamanlı gelen görüntüler eşliğinde yapılan toplantıda Akar, harekat sahasında her türlü tedbirin alındığını söyledi.
Akar, “Hedefimiz, Fırat’ın doÄŸusunda DEAÅž, PKK/PYD-YPG baÅŸta olmak üzere teröristlerin varlığını sonlandırmak ve burada bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeÅŸlerimizin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini saÄŸlamaktır.” diye konuÅŸtu.
Harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ile BM SözleÅŸmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan “meÅŸru müdafaa hakkı” çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Akar, “Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır. Sivil, masum kiÅŸilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.” dedi.
Türkiye’nin DEAŞ’a karşı göğüs göğüse mücadele eden tek NATO ve koalisyon ülkesi olduÄŸuna dikkati çeken Akar, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 binden fazla DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirdi.” ifadesini kullandı.
Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:
“Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliÄŸine deÄŸil, aynı zamanda bölgede yaÅŸayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler, Keldaniler gibi diÄŸer dini ve etnik grupların da güvenliÄŸine çok büyük önem atfediyoruz. BaÅŸladığımız faaliyeti inÅŸallah alnımızın akıyla baÅŸarıyla tamamlayacağız. Harekat planladığımız ÅŸekilde baÅŸarıyla devam ediyor. Åžu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi.”
Kaynak: AA
