Akkuyu NGS’nin üçüncü ünitesinde temel ilkbaharda atılacak

Akkuyu NGS'nin üçüncü ünitesinde temel ilkbaharda atılacak

Akkuyu NGS'nin üçüncü ünitesinde temel ilkbaharda atılacak

Rosatom Genel Müdür Yardımcısı Kiril Komarov, “Akkuyu NGS’de üçüncü güç ünitesinde temel atma iÅŸlemini gelecek yıl ilkbahar döneminde gerçekleÅŸtirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) Birinci Genel Müdür Yardımcısı Kiril Komarov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) üçüncü güç ünitesinde temel atma iÅŸlemini gelecek yıl ilkbahar döneminde gerçekleÅŸtirmeyi planladıklarını bildirdi.

Komarov, Rusya’nın Soçi kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu NGS‘de üçüncü güç ünitesinin inÅŸaatı için gerekli lisansın alındığını anımsattı.

Daha önce santralin inÅŸaatı için çeÅŸitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Komarov, “Akkuyu NGS’de üçüncü güç ünitesinde temel atma iÅŸlemini gelecek yıl ilkbahar döneminde gerçekleÅŸtirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Santralde dördüncü ünite için gerekli evrakları ise mayıs ayında teslim ettiklerini belirten Komarov, “Bu almamız gereken son lisans olacak. Genelde lisansı almak için 1 yıl beklememiz gerekiyor. Dördüncü ünite için lisansı 2021’in sonbaharı gibi almayı bekliyoruz.” diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir