All on Four İmplant Tedavisi

All on Four İmplant Tedavisi

All on Four İmplant Tedavisi

Diş sağlığı her yaştaki birey için önemli olarak görülüyor. Ancak belirli bir yaştan sonra dişlerde sorun yaşama riski iki katına çıkabiliyor. Yapılan tedavilerle bu sorunların üstesinden gelinebiliyor.

All on Four İmplant Tedavisi Nedir?

All on Four İmplant tedavisi hakkında birçok araştırma yapılıyor. Bu araştırmalarda All on Four İmplant tedavisinin içeriği ve ne işe yaradığı öğrenilebiliyor. Tam dişsiz birçok hasta bulunuyor. Özellikle ileri yaştaki bireylerin çoğunda bu sorun görülebiliyor.

Tam dişsiz hastalarda yapılan dört implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan işleme all on four implant adı veriliyor. Bu işlemi yaptıran kişi sayısında artış gözleniyor.

All in four implant tedavisini diş doktorları gerçekleştiriyor.

All on Four İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanıyor?

All on four implant tedavisi son zamanlarda pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu işlemi merak edenler işlemin kime uygulanacağını araştırıyor. All on four implant tedavisi herkese uygulanmıyor. Bu tedavi, tamamen dişsiz olan hastalar içilmiş biçilmiş kaftan olarak görülüyor.

Ancak İzmir all on four implant tedavisinin dişsiz kişilere yapılabilmesi için bazı detaylara bakılıyor. Hastanın bu işlem için yeterli kemik hacmine sahip olması gerekiyor. Aksi halde işlem gerçekleştirilemiyor.

All on four implant tedavisi uygulanacak olan hastanın sistematik bir hastalığının olmaması gerekiyor.

All on Four İmplant Tedavisinin Özellikleri

Bu işlemin birçok özelliği bulunuyor. Bu özelliklerin birçoğu avantaj olarak görülüyor. All on four implant tedavisi tamamen kişiye özel olarak planlanıyor. Çünkü herkesin bu tedaviden beklentisi farklı olabiliyor. Bu tedavi türünün bakımı ve temizliği diğer sabit diş protez türlerine göre daha kolay oluyor.

All on four implant tedavisi için harcanan süre diğer tedaviler için harcanan sürelere göre çok daha kısa oluyor. Çünkü bu tedavi türünde aynı gün birden fazla cerrahi işlem uygulanabiliyor.

All on four implantın dizaynı tam diş protezlerine göre biraz daha farklı olabiliyor.

All on Four İmplant Tedavisi Sonrası Ağrı Oluşur Mu?

All on four implant tedavisi yaptıracak olanlar bu işlemin ağrılı olup olmadığını merak ediyor. Her cerrahi işlemin sonucunda olduğu gibi bu işlemin sonucunda da bazı ağrılar oluşabiliyor. Ancak oluşan ağrılar ciddi düzeyde olmuyor. All on four implant tedavisi sonrasında ağrı yaşayanlar ağrı kesici ile sorunun üstesinden gelebiliyor.

All on four implant tedavisinden sonra dişlerinde ağrı yaşayan kişilerin doktorla görüşmesi gerekiyor. Doktorlar hastalara gerekli müdahaleyi yapıyor. Doktorlar gerekli olan ağrı kesicileri hastalara veriyor.

All on four implant tedavisi yaptıran her kişide ağrı oluşmuyor. Ağrı hissi genelde 10 kişiden ikisinde görülüyor.

All on Four İmplant Tedavi Süreci

All on four implant işlemi birden fazla basamaktan oluşuyor. Bu işlemi yaptıracak olanların diş doktorları ile görüşmesi gerekiyor. All on four implant tedavisine başlamak için önce muayene olmak gerekiyor. Diş doktorları gerekli muayeneyi gerçekleştirdikten sonra işlemi yapıp yapmamaya karar veriyor.

Yapılan kontrollerden sonra hastanın diş ölçüleri doğru bir şekilde alınıyor. Bu ölçüler laboratuara gidiyor ve protezler hazırlanıyor. Hastanın implantları yerleştirildikten sonra üzerine sabit protezler uygulanıyor.

Bu tedavide diş ölçülerinin hiçbir şekilde yanlış alınmaması gerekiyor. Aksi halde protezler implantlara tam olarak oturmuyor.

All on Four İmplant Tedavisinin Avantajları

All on four implant tedavisi hem ülkemizde hem dünyada yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu işlemin popüler hale gelmesinin birçok sebebi bulunuyor. All on four implant tedavisi gerçekleştiren hastalara implant ve protez tedavisi aynı gün yapılabiliyor.

Hastaların tedavi süresi için kısa süreler ayırması bu tedavi türünün en büyük avantajı olarak görülüyor. Yapılan işlemlerin herhangi bir tehlikesinin olmaması da avantaj olarak kabul ediliyor.

All on Four İmplant Tedavi Ücretleri

All on four implant yaptıran kişiler yapılan işlemden memnun kalıyor. Yapılan işlem için ödenen ücret hastadan hastaya değişiyor. Her hasta için aynı ücret çıkmıyor. All on four implant tedavisinin fiyatını belirleyen birçok değişken bulunuyor. Bu değişkenlere bağlı olarak farklı fiyatlar oluşabiliyor.

Yapılan implantın sayısı, yapılacak protez türünün kalitesi fiyatı belirleyen ana etkenler olarak görülüyor. Fiyat hakkında detaylı bilgi almak isteyenler diş doktorları ile görüşüyor.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir