Almanya Dışişleri Bakanlığı Esed rejiminin İdlib’deki saldırılarını kınadı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İdlib’deki gerilimin artmasından büyük endişe duyduklarını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Esed rejiminin İdlib’deki saldırılarını kınadı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İdlib’deki gerilimin artmasından büyük endişe duyduklarını belirtti.

“Ä°dlib’de rejimin saldırılarını sert bir ÅŸekilde kınıyoruz.” diyen Breul, burada bir an önce ateÅŸkese uyulmasını talep ettiklerini kaydetti.

Tüm taraflardan bölgedeki gerilimi düşürmesini istediklerini ifade eden Breul, “Bu baÄŸlamda Türkiye ile Rusya arasında yapılan ve yapılacak görüşmelerden memnuniyet duyuyoruz. ÖnceliÄŸin insani felaketin önlenmesi olması lazım. Burada Esed rejimi ve Rusya özel bir sorumluluk taşıyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Almanya ve Avrupa BirliÄŸi (AB) Ä°dlib’deki gerilimin azalması için ne gibi çabalar gösteriyor.” ÅŸeklindeki soru üzerine Breul, Almanya’nın Ä°dlib’deki çatışmalarda yer almadığını ancak insani yardım konusunda faaliyet gösterdiÄŸini belirterek, “Biz, herhangi temasımızın olmadığı Esed rejimi dışındakilerle görüşmeler yapıyoruz. Burada rejimi destekleyen Rusya ile görüşüyoruz. Elbette Türk tarafıyla da görüşmeler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Breul, bölgedeki insanların zor durumda olduklarını ve gerilimin artmasının iyi bir şey olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir