ANKA’dan L-UMTAS füzesiyle 15 bin feetten hedefe tam isabet

ANKA'dan L-UMTAS füzesiyle 15 bin feetten hedefe tam isabet

ANKA'dan L-UMTAS füzesiyle 15 bin feetten hedefe tam isabet

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAÅž) geliÅŸtirdiÄŸi insansız hava aracı ANKA, ROKETSAN’ın L-UMTAS füzesiyle 15 bin feetten hedefi tam isabetle vurdu.

ANKA’nın L-UMTAS füzesiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi atışa iliÅŸkin detaylar TUSAÅž’ın X hesabından paylaşıldı.

Atışa ilişkin görüntülerin de yer aldığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“ROKETSAN’ın milli füzesi L-UMTAS ile gerçekleÅŸtirilen bu baÅŸarı, mühendislerimizin gecesini gündüzüne katarak inÅŸa ettiÄŸi bir gurur tablosudur. Mühendislik kabiliyetimizin büyük bir kanıtı olan baÅŸarımızla gurur duyuyoruz. Uluslararası arenada adımızı daha da yukarı taşıyor, her baÅŸarımızda Türkiye’nin gücünü göklere yazıyoruz. Yerli ve milli teknolojimizin gücüyle daha da yükseÄŸe çıkmaya devam ediyoruz.”

“ANKA’nın hedefi tam isabetle vurması, savunma sanayimizin gücünü bir kez daha ortaya koyuyor”

CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Haluk Görgün de konuya iliÅŸkin X hesabındaki paylaşımında, ANKA’nın L-UMTAS füzesiyle hedefi tam isabetle vurmasının yerli ve milli savunma sanayimizin gücünü ve geldiÄŸi noktayı bir kez daha ortaya koyduÄŸunu vurguladı.

Bu baÅŸarının, mühendislerden teknisyenlere, sanayicilerden alt yüklenicilere kadar herkesin azimli ve özverili çalışmasının bir sonucu olduÄŸunu belirten Görgün, “Bu önemli baÅŸarıda emeÄŸi geçen TUSAÅž ve ROKETSAN çalışanlarını, Savunma Sanayii BaÅŸkanlığımızın deÄŸerli personelini, sanayicilerimizi ve alt yüklenicilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Birlikte, Türkiye’nin savunma kabiliyetlerini daha ileriye taşıyor, geleceÄŸe güçlü adımlarla yürüyoruz.” ifadesini kullandı.

30 Aralık 2010’da ilk uçuÅŸunu gerçekleÅŸtiren, 2017 yılında envantere giren ANKA, geçen sürede kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemlerinden biri haline geldi.

Güvenlik güçlerinin keÅŸif, gözetleme, hedef teÅŸhis, tespit, tanımlama ve takip ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliÅŸtirilen ANKA’lar bu görevleri gece ve gündüz, kötü hava ÅŸartlarında bile gerçek zamanlı görüntü istihbaratı sunarak gerçekleÅŸtiriyor.

ANKA’nın geliÅŸim sürecindeki birçok alt sistemin yerli ve milli olarak üretilmesi saÄŸlandı.

Bu süreçteki önemli aÅŸamalardan biri milli motor entegrasyonu oldu. Bu kapsamda TUSAÅž Motor Sanayi AÅž (TEI) tarafından geliÅŸtirilen TEI-PD170 motorları baÅŸarıyla ANKA’ya entegre edildi.

Kaynak: AA