Arakanlı Müslüman kadın ve çocuklar mülteci kamplarında zorlu yaşam mücadelesi veriyor

Arakanlı Müslüman kadın ve çocuklar mülteci kamplarında zorlu yaşam mücadelesi veriyor

Arakanlı Müslüman kadın ve çocuklar mülteci kamplarında zorlu yaşam mücadelesi veriyor

Myanmar’da uzun süredir devam eden baskı ve ÅŸiddet olayları nedeniyle BangladeÅŸ’in Cox’s Bazar kentindeki mülteci kamplarına sığınan Arakanlılar, ağır yaÅŸam koÅŸullarında hayatta kalmaya çalışıyor.

Kentteki 34 mülteci kampında bir milyonu aşkın Arakanlı Müslüman yaşıyor.

Dünyanın en büyük mülteci kampı olarak bilinen Cox’s Bazar’daki Arakan Mülteci Kampı’nda zorlu koÅŸullar dikkati çekiyor. Gıda ve temiz suya ulaÅŸma imkanları sınırlı olan kamp sakinlerinden en büyük maÄŸduriyeti kadınlar ve çocuklar yaşıyor.

Kaldıkları bambu evlerde yardım kuruluşlarının desteğiyle yaşam savaşı veren Arakanlı kadınların yüzleri, yaşadıkları yoksulluğu, çaresizliği, doğdukları topraklara özlemi ve umutsuzluğu anlatıyor.

Temel insan hakkı eğitimden bile yoksun çocuklar ise dışarı çıkmaları yasak olduğu için kampta zaman geçirmenin türlü yollarını buluyor.

Bazen basit bir oyuncak bazense küçük kardeşleri, çocukları bu zorlu şartlardan koparıyor ve gözlerinin içinin gülmesine vesile oluyor.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir