Azerbaycan ordusu Zengilan kent merkezini işgalden kurtardı

Azerbaycan ordusu Zengilan kent merkezini işgalden kurtardı
Azerbaycan ordusu Zengilan kentini Ermenistan’ın iÅŸgalinden kurtardı.
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, Zengilan kent merkezi ve 6 köyü ile Fuzuli, Cebrail ve Hocavend’e baÄŸlı 18 köyün iÅŸgalden kurtarıldığını açıkladı.
Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli ve Veng köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurdu.
Aliyev, Hocavend’in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak deÄŸiÅŸtirdiÄŸini kaydetti.
Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya baÅŸladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Åžerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan’ın kontrolünde olduÄŸunu bildirdi.
“Ermenistan’a ait dört S-300 füze sistemi imha edildi”
Aliyev, ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında, operasyonların baÅŸladığı 27 Eylül’den bugüne kadar Azerbaycan ordusunun imha ettiÄŸi ve ele geçirdiÄŸi Ermenistan silahlarıyla ilgili bilgi verdi.
Bugüne kadar Ermenistan ordusuna ait 241 tankın imha edildiğini, 39 tankın ise çalışır durumda ele geçirildiğini bildiren Aliyev, bu tankların Ermenistan ordusuna karşı kullanıldığını kaydetti.
Aliyev, 50 zırhlı piyade aracının imha edildiÄŸini, 24’ünün ise ele geçirildiÄŸini ifade ederek, 17 kundağı motorlu topun, 198 farklı kalibreli topun ve 58 havan topunun da imha edildiÄŸini aktardı.
12 havan topunun Azerbaycan askerlerince çalışır durumda ele geçirildiğini bildiren Aliyev, şunları kaydetti:
“53 tanksavar, 70 Grad, 2 Uragan, 2 Yars füze sistemi, 3 TOR, 5 KUB ve Krug, yaklaşık 40 OSA uçaksavar sistemi, 6 insansız hava aracı, 1 Elbrus balistik füze sistemi, 1 Toçka-U balistik füze sistemi, 8 radar aracı, 198 kamyon imha edildi. Bu araçlardan 15’i mühimmatla doluydu. 102 kamyon da ele geçirildi. Ermenistan ordusuna ait 4 S-300 füze sistemini de imha ettik. Bu sistemin fiyatı bellidir. Çok pahalı bir silahtır.”
Kaynak: AA